Pratite nas

Nebuloze

Lagumdžija: Uz SDP je Tito i Bog; Kukić: Nije baš normalan

Objavljeno

na

O njegovom govoru zasigurno će se još dugo pričati ali će biti i predmetom brojnih analiza samog Lagumdžije. Upravo o ovom njegovom istupu govorio je i mostarski sveučilišni profesor, Slavo Kukić, gostujući na Face TV-u urednika i voditelja Senada Hadžifejzovića.

“Bila je jednom jedna partija, jedne velike zemlje. Imala je najvećeg sina koji je hodao ovim prostorima u zadnjih, Bog te pita koliko stotina godina. Taj se čovjek zvao Josip Broz Tito. Imao je sinove, imao je veliku partiju, nikada mu nije palo na pamet da sinu ostavi partiju, a mogao mu je prepisati jedan kroz jedan. Nikada mu nije palo na pamet da kaže da se njegova partija zove po njegovom imenu, a ovdje nam se nude partije koje vode sinovi koji misle da su od babe to naslijedili i partije koje ne znaš ni kako se zovu, nego se zovu po imenu njihovog ‘prešjednika’. Mi nismo takva partija”, poručio je, tačnije odgalamio s pozornice predsjednik SDP-a, koji je na toj funkciji već gotovo dvije decenije”, počeo je Lagumdžija očigledno aludirajući na SDA i Bakira Izetbegovića.

“Mi smo Titova partija. Naka nam je Bog na pomoći, a i Bog će nam pomoći kad uradimo sve što možemo. Bog pomaže onima koji vjeruju i onima koji urade sve, Je li tako nano, je li tako, reci”, euforično je uzvikivao Lagumdžija obraćajući se sudionicima predizbornog skupa.

Zasigurno, obraćanje lidera SDP-a BiH jedan je od najurnebesnijih prizora u predizbornoj kampanji 2014. uopće

Kukić: Nije mi previše normalno djelovao

Lagumdžijin govor odjeknuo je u čitavoj regiji. Odogovarajući na pitanje urednika Face Tv-a Senada Hadžifejzovića, je li posrijedi vješt predizborni ‘spin’ ili nešto drugo, Kukić je ocijenio:

“Pogledao sam to jer su mi rekli za taj njegov govor i moram priznati, ja sam sociolog ali se bavim i pitanjima iz domene psihologije, bio zgranut činjenicom da mi nije previše normalno djelovao. Čovjek je asocirao kao da je pod utjecajem alkohola ili opijata … ta euforija, ta zapjenjenost… u pitanju je sveučilišni profesor koji bi se morao koncentrirati ako je sve u redu. Ali, dobro to je muka SDP-a i njega osobno”.

Kukić, i sam nekadašnji SDP-ovac, nadalje, kaže: “Što se mene osobno tiče ja sam poštovao Josipa Broza i sramio sam se gledajući tu snimku kako se na njega poziva čovjek koji je učinio sve suprotno od onoga što je verificirao Broz. Možda se i sam Borz okretao u grobu dok je to slušao. Ne može biti Titova partija, partija u kojoj njezin vrh pravi političke dogovore po kojem pripadnik jednog etniciteta, samo zato što živi u jednom dijelu države, ima glas koji vrijedi pet puta više od istog pripadnika etniciteta koji a koji nisu imali sreću živjeti u tom dijelu države. Radi se o dogovoru Lagumdžija-Čović o vrijednosti hrvatskih glasova. To Titova partija nikad ne bi učinila i ne može biti Titova partija koja funkcionira po matrici, a to su i prenijeli mediji, da je on obećao Čoviću da mu se neće miješati u hrvatskog člana predsjedništva, jer Titova partija nije pravila podjele takve vrste. Time je Lagumdžija poslao poruku da Lagumdžija od SDP-a pravi bošnjačku partiju i da je zainteresiran samo na bošnjački korpus. Euforično pozivanje na Tita i igranja emocija prema svijetu kojima to ime još nešto znači, ali vjerujem da nije računao da ipak svi ljudi nisu ovce i da ta priča teško prolazi”.

Kukić kaže da ne vjeruje u ‘spinovanje’ te je još jednom ocijenio da njegovo “mentalno stanje nije normalno”.

“Ne radi se o normalnom mentalnom stanju dok je te rečenice izgovarao, iako ja mislim da je dobro što se on poziva na Boga jer temeljem njegove prakse ja sam siguran da mu samo on može pomoći”, zaključio je Kukić.

On je također i kazao da će iskreno žaliti do kraja života jer nije mogao prihvatiti kandidaturu za hrvatskog člana Predsjedništva zbog svojih privatnih obiteljskih obveza koje ne dopuštaju odsutnost od kuće.

“To je bila prilika da u izravnom obračunu pokažem, kako ga neki zovu gospodinu Čoviću, pokažem da može biti velik samo u plemenskom brlogu ali kada ga se dovede u širi okvir, umrijet će beznačajan”, kazao je Kukić.

Lagumdžija odgovorio Kukiću: BiH se mora vratiti Titu. Bio pijan ili drogiran sa mnom se mora složiti

Zlatko Lagumdžija Kukiću nije ostao dužan te mu je odgovorio u okviru svog obraćanja na predizbornom skupu, ovaj put u Stocu. Kazao je da je SDP, zahvaljujući podršci 280 000 glasova, koje je dobio na izborima prije četiri godine, uspio zaustaviti novu podjelu države.

“Pred nama su bile karte i sve je bilo dogovoreno za stvaranje trećeg entiteta. SDP je kao politička snaga to uspio zaustaviti, a tako će raditi i u budućnosti. Nema novih podjela, ali morate zapamtiti da na ovim izborima biramo da li će karte iz Bruxellesa ponovo doći na stol. Ova zemlja nema šansi za napredak dok se ne vrati korijenima ljevice i Titu, koji je najbolje iskoristio sve prednosti ljevice. Bio pijan ili drogiran, kao što neki tvrde da sam bio prilikom nedavnog obraćanja dok sam govorio o Titu, s ovim se, jednostavno, moraju složiti”, kazao je Lagumdžija.

Inače, Lagumdžija u svojim predizbornim istupima često spominje Izetbegovića, Komšića, Radončića, Čovića i Dodika. “Neka kažu što su se dogovorili ako se uspiju dogovoriti i odgovoriti isto na kojem su se mjestu sastajali. Neka kaže Čović, Dodik i Izetbegović šta su se dogovorili. Neka kaže Čović Radončić i Komšić što su se dogovorili”, često govori Lagumdžija na predizbornim skupovima SDP-a.   (republikainfo.com)

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Nebuloze

Evo kako je poglavar Pravoslavne crkve komentirao presudu Mladiću

Objavljeno

na

Objavio

Patrijarh Irinej kaže da je presuda Haškog tribunala Ratku Mladiću „delo đavola“ i da nije prvi put da ispada da su samo Srbi krivi za sve dok su ostali nevini.

„Još jedan Srbin osuđen je u Hagu. Mi smo znali da će Ratko Mladić biti osuđen i da će sve biti tako i mi, nažalost, tu ništa ne možemo da učinimo“, rekao je Irinej za „Alo“.

Kako je patrijarh istakao, sve to se događa jer „silni svetski moćnici rade đavolska dela, a mi trpimo posledice“.

„Nije od juče da ispada da su samo Srbi krivi za sve, a da su ostali nevini“, zaključio je poglavar Srpske pravoslavne crkve.

 

Srpski dužnosnici odbijaju se suočiti s činjenicama, Mladića nazivaju herojem

facebook komentari

Nastavi čitati

Nebuloze

Propali političar Josipović napao prof. Tomca: Jadno je hrvatstvo kojemu je Tomac mjerilo!

Objavljeno

na

Objavio

Jadno je hrvatstvo kojemu je Tomac mjerilo! Nekad besprijekorni komunist, danas je perjanica zadrtog desnog nacionalizma i klerikalizma, samozvani sudac u onom otužnom Etičkom sudištu, čovjek koji bi da Dayton nije potpisan, da je teklo još krvi. Jadno, napisao je propali političar Ivo Josipović na twitteru.

Podsjetimo, knjiga potpredsjednika Vlade demokratskoga jedinstva Zdravka Tomca “Tuđmanovo i Stepinčevo hrvatstvo” predstavljena je u četvrtak u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu.

Predstavljanju knjige je nazočila Predsjednica Republike Hrvatske, te brojni uglednici.

“Danas se borimo s ateistima, komunistima i lažnim antifašistima”, ustvrdio je Tomac prilikom predstavljanja te dodao kako se “srami što je nekad bio član SDP-a” jer današnji SDP ne ruši samo Vladu, nego i Hrvatsku.

Tomčeve riječi su podržali i pozdravili mnogi komentatori na društvenim mrežama, a izmeđuostalih izdvajamo onaj Daria Knežića koji je kazao: Ako sam do sada i imao neke sumnje u Tomčevu vjerodostojnost, sada ih više definitivno nemam, a ovaj puta je Josipović pokazao da je obični “crveni fašist”.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari