Connect with us

Laži i klevete “crvenog popa”

Published

on

“Crveni pop” Franjo Topić, predsjednik Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” iz Sarajeva, sramotno je Darija Kordića, nakon povratka s robije, nazvao – ubojicom.

topic napredak cbZasmetalo mu je, kao i njegovim istomišljenicima, što je ovog Junaka hrvatskog Domovinskoga rata u Zagrebu dočekalo nekoliko tisuća ljudi, među kojima su bili brojni svećenici i neki biskupi, a još više što se Kordić okrenu k Bogu, kao da je to “rezervirano” samo za ovog komunističkog popa, privrženog Srbima. Činjenica je da je Međunarodni sud u Haagu osudio Kordića na teških i sramotnih 25 godina zatvora, ali je i činjenica da su ga osudili nevinoga i to po tzv. zapovjednoj odgovornosti. Blatili su ga i o njemu lagali na sudu, da je primjerice on i samo on kriv za zločine počinjene protiv bošnjačkih civila u Lašvanskoj dolini 1993., namjerno iskrivljavajući činjenicu koja se postavlja prigodom svakog suđenja: tko je bio agresor, a tko žrtva?

Kordić, da je kojim slučajem kao Topić, već je odavno mogao biti slobodan, samo da se poslužio taktikom “ala Topić”, tj. da laže, i kleveće sve oko sebe, ali tada to ne bi bio Kordić. Ovaj čudan pop rekao je da “nitko nema pravo ubijati u ime vjere i pozivati se na vjeru kao opravdanje za rat, pa tako ni Dario Kordić”. Kada je i gdje to radio Kordić? Ako se već toliko zalaže za pravdu i pravicu Topiću bi bolje bilo da odgovori: tko je i zašto pobio hercegovačke franjevce, tko je rušio katoličke crkve diljem Hrvatske i BiH, tko je preoravao katolička groblja, kako je nastala Republika Srpska itd., i tako redom.

Pa, na kraju krajeva, “crveni pop” se vjerojatno sjeća kako je svojedobno prošao zagrebački nadbiskup i kardinal, koji je proglašen blaženim 1988., a zvao se Alojzije Stepinac. Nije li, pope, Stepinac također bio osuđen i na robiju, dobio je 16 godina zatvora, uz prisilan rad.

Za što?

Topić bi sve Hrvate najradije vidio u zatvoru ili u ludnici.

E, moj pope, drži se ti krunice i očenaša, a nemoj bacati u blato na one koji su branili tebe i katoličku vjeru!

Mladen Pavković

Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari