Pratite nas

Lajčak opovrgava Nikolića: BiH može opstati

Objavljeno

na

„BiH ima perspektivu kao zemlja, a problem boljeg funkcioniranja institucija u zemlji moramo riješiti svi zajedno“, poručio je slovački šef diplomacije Miroslav Lajčak.

„Šokiran sam onim što sam vidio da su prenijeli mediji u BiH“, izjavio je slovački ministar vanjskih poslova Miroslav Lajčak u Bruxellesu gdje je sudjelovao na sastanku ministara vanjskih poslova EU-a. Lajčak je izričito opovrgao medijske napise da se tijekom posjeta Beogradu, prošlog petka (9.5.), „složio s predsjednikom Srbije da nema mjesta za optimizam kada je riječ o funkcionalnosti BiH“.

„Činjenica jest da sam s predsjednikom i premijerom Srbije, gospodinom Nikolićem i gospodinom Vučićem, razgovarao o situaciji u regiji. U razgovoru s gospodinom Nikolićem rečene su dvije stvari. Prva je da Srbija podržava BiH i da će svojim aktivnostima jasno pokazivati podršku situaciji u regiji. Sam gospodin Vučić to je jasno pokazao time što mu je prvi posjet na mjestu premijera upravo Sarajevo“, izjavio je Lajčak.

Je li Nikolić krivo razumio Lajčaka?

„Kao drugu činjenicu istakli smo da želimo vidjeti bolju funkcionalnost institucija u BiH. Nije bilo riječi o opstanku, niti bih ja ikada sudjelovao u razgovorima koji bi bili vezani za to“, poručio je Lajčak iz Bruxellesa.

Slovački šef diplomacije kaže da „ne zna gdje je došlo do pogrešne interpretacije“ o tome da se on „složio“ s predsjednikom Nikolićem koji, kako stoji u priopćenju iz njegovoga kabineta, izjavio da „BiH očigledno ne može opstati kao država“.

„Želim još jednom naglasiti svoj stav koji je apsolutno jasan. Ja sam više puta izjavljivao da nema sumnje u to da BiH ima perspektivu kao zemlja i da je problem koji svi moramo zajedno rješavati upravo bolje funkcioniranje institucija u BiH. Tako da građani mogu živjeti u zemlji koja je sređena i koja može napredovati na svom europskom putu“, poručio je Miroslav Lajčak.

DW.DE

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

BiH

Biskupi u Mostaru izrazili žaljenje da je BiH ratificirala Istanbulsku konvenciju

Objavljeno

na

Objavio

Davor Visnjic/PIXSELL

Biskupi pozivaju i potiču sve političke i društvene strukture da u središte svojih nastojanja stave čovjeka kojem treba služiti svaki sustav i svaka institucija promičući njegovo dostojanstvo i sva osnovna ljudska prava i slobode”, poručili su biskupi na press konferenciji za medije nakon zasjedanja Biskupske konferencije BiH.

Biskupi su izrazili žaljenje što je Istanbulska konvencija usvojena u BiH bez šire rasprave u kojoj bi bile uključene Crkve i vjerske zajednice.

Medijima su rekli kako daju potporu braći u biskupstvu u Republici Hrvatskoj i svim ljudima koji se zalažu za istinsko vrednovanje života, obitelji i bračnog zajedništva muškarca i žene na temelju naravnog zakona i Božje objave. Govoreći o problemu odlaska, istaknuli su kako je lani šest vjeroučitelja, koji su imali zasnovan stalni radni odnos, odselilo na Zapad a da ih je sedam ove godine najavilo da će učiniti isto.

Naime, Biskupska konferencija BiH je 20. i 21. ožujka u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru održala svoje 72. redovito zasjedanje pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića.

Priopćili su kako ohrabruju sve da se okrenu izgradnji društva u kojem će svakom čovjeku i svakom narodu u cijeloj Bosni i Hercegovini biti priznato i poštivano pravo na vlastiti identitet jer je to temeljni preduvjet za izgradnju suživota u različitosti.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

U IK se osim rodne ideologije kriju i ‘zakoni o izbjeglicama’

Objavljeno

na

Objavio

Dragi prijatelji …znate li vi što je to Kinder jaje ???

E , to vam je ono čokoladno jaje, fino zamotano u šareni papir .
Prvo se namučiš da pažljivo skineš taj papir da se onaj tanki sloj čokolade ne polomi.
Onda zagrizeš i dok se slatka čokolada topi u ustima, u sredini jajeta je plastična kutijica .
U njoj igračkica … mali sitni dijelovi i upute za sastavljanje ..
Takoc… malo čokoladice i igračkica i naravno upute ..

Prethodnica tog Kinder jajeta bile su u našem djetinjstvu Babuške !!
Joj, nikad kraja radosti.

Prvo ona velika debela , pa ju otvoriš a u njoj još druga , pa ju otvoriš , ono opet jedna …
I tako od jedne Babuške odjednom još četiri druge …
A imaju i one bajke ..
Iza sedam brežuljaka …
Eto tako i naša Istanbulska nevjesta …

Eee, ma nije uzalud to ime ..
Tako su je dobro zamotali da je sve ovo gore navedeni teški amaterizam.
Bajke , i Kinder jaje i Babuške !!
Neš ti !
Zaštita žena !
Deluxe !

Kad ono osim rodne ideologije i zakoni o izbjeglicama !
Negdje u sitnotisku!
Čim dođu na granicu odma ih se mora zbrinuti !
Da, dobro vidite ! Već na granici !
I ne smije ih se deportirati čak i ako im se odbije azil .
Valjda je svakome jasno zašto su zemlje koje se svakako deklariraju , recimo jedna ateistička Češka , hladno odbile ratificirati ovaj dokument !!!

Čeka nas kažu novi val migranata .
A ovo je zakon iznad svih drugih prođe li i ratificira se !
Ide nam eto Uskrs..

Nosi nam Premijer veliko Kinder jaje , onako , ravno u gnijezdo … , piše dr. Gordana Zelenika.

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati