Pratite nas

Komentar

Laprdantia jugoslavica: Plemeniti komunizam i prevencija od gadova, bolesnika i luđaka

Objavljeno

na

„Antifašist“ Mesić odlučno ustao protiv gadova koji komunizam smatraju zločinom

mesic_petokraka[dropcap color=”#dd3333″ font=”0″]M[/dropcap]esić je oštro zamjerio profašističkoj krajnjoj desnici u Hrvatskoj na pokušajima revizije povijesnih činjenica, a pred tim pokušajima ponekad poklekne i ‘nedovoljno odlučna politika vladajuće garniture koja kao da ne zna što bi s antifašizmom, kao da ga se srami, jer joj je desnica nametnula svoje mišljenje da je komunizam zločin'” – stoji u priopćenju medija o proslavi 70. obljetnice „bitke združenih partizanskih snaga Druge brigade 43. istarske divizije, brigade tršćanskih partizana ‘Garibaldi’ i partizanskih jedinica Komande mjesta Koper protiv okupatorske njemačke vojske”.

Kao vrhunski stručnjak za historiografiju te nesumnjivo najveći antifašist poslijeratne Europe – prema kojemu je Hrvatska dva puta pobijedila u Drugome svjetskom ratu – Stjepan Mesić je navedenom izjavom još jednom odlučno ustao protiv povijesnog revizionizma hrvatske neofašističke desnice koja – na hrvatsku sramotu – i danas, u 21. stoljeću, komunizam naziva zločinom, iako sav demokratski svijet znade kako je riječ o plemenitoj ideji koja se je i u praksi baš svagdje, na svakoj stopi zemaljske kugle gdje se je provodila, demonstrirala jedino i isključivo u formi slobode, jednakosti, bratstva, mira, sreće i blagostanja, što su, uostalom, prepoznala i tijela Europske unije koja su komunizam u svojim rezolucijama bez iznimke pozitivne ocijenile i postavile kao vrijednosni uzor.

No, „ima gadova”, „bolesnika i luđaka” koji tako ne misle. S obzirom na to da se društvo mora nekako zaštititi od takvih opasnih pojedinaca, njih valja locirati i žurno transferirati u hrvatske ludnice. Ako treba i preventivno.

JNA demokracija Jelene Lovrić

Jelena Lovric„Novi boj protiv Jugoslavena, što ga braniteljski prosvjedi pokušavaju zametnuti, vraća Hrvatsku u preddemokratsko stanje. Podjela na čuvare revolucije i petu kolonu gura naciju u rješavanje sporova i sukoba metodom građanskog rata, a ne logikom demokratskih mehanizama. Braniteljski logor u Savskoj i najavljeni juriš na institucije upućuju na pokušaj kopiranja ukrajinskog scenarija. U Hrvatskoj se stvara situacija koja opasno podsjeća na kijevski Majdan” – zapisala je Jelena Lovrić.

Navedeno upozorenje novinarke „Jutarnjeg lista” o vraćanju Hrvatske u predemokratsko stanje valja uzeti s najvećom ozbiljnošću. Glas Jelene Lovrić – kolumnistice koja je prema kazivanju srpskog novinara Miroslava Lazanskog u svibnju 1991. zazivala vojni puč JNA u Hrvatskoj – je glas istinske demokratske Hrvatske. U JNA izdanju.

Oliver Frljić – dar s neba

Oliver Frljic„Novi autorski projekt ‘Hrvatsko glumište’ redatelja Olivera Frljića i dramaturga Marina Blaževića premijerno će biti izveden na pozornici HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci u srijedu, 19. studenoga, u 19.30 sati. (…) Ovaj autorski projekt predstavlja treći dio ‘Trilogije o hrvatskom fašizmu’. (…) ‘Trilogiju o hrvatskom fašizmu’ započeli smo na Splitskome ljetu 2008. godine, zabranjenom pa ipak odigranom predstavom ‘Bakhe’ o skrivanju i negiranju ratnih zločina počinjenih uoči i tijekom rata u Hrvatskoj protiv njezinih građana nehrvatske nacionalnosti” – piše „Novi list”.

Čovjek kad pročita ovu vijest može samo zahvaliti Bogu na mladom i darovitom kazališnom redatelju Oliveru Frljiću koji nas tako marljivo iz godine u godinu suočava s prošlošću. Bez njega bi se Hrvati, najveći fašisti u povijesti ljudskog roda, teško oslobodili fašističkog taloga. U društvu u kojemu – premda su antifašisti i komunisti na vlasti – ustaške zmije, fašističke aždaje i nacističke štrige neumorno gaze ostatka ostataka antifašističkoga naslijeđa Oliver Frljić se izdiže kao svjetionik slobode i uzor za buduće naraštaje mladih antifašista.

Ivo Bez Stanova

Komentirajući nedavno predstavljeni predizborni program HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović predsjednik-pravednik dr. Ivo Josipović napomenuo je kako nema novca za „onakvu feštu kakvu je imala Grabar Kitarović”. Iako su se posljednjih godina pojavile informacije paraobavještajnog podzemlja kako je aktualni predsjednik vlasnik nekoliko stanova u Zagrebu, a oni ekstremniji pripadnici tog podzemlja predsjednika su zbog bogatoga bankovnog računa i lagodnog života od mladosti do sada nazivali „crvenim buržujom”, predsjednik je ovom izjavom demantirao takve klevete i laži, pa nam je kao Dragi Vođa koji uživa potporu 101 % hrvatskih birača sada još više miliji i draži.

Ako je jedan engleski kralj mogao dobiti naziv „Ivan Bez Zemlje” aktualni će predsjednik RH ostati upamćen u povijesti kao „Ivo Bez Stanova”.

Davor Dijanović/HKV

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Luka Mišetić: Rat u Hrvatskoj prije 8.10.’91 može se okarakterizirati kao “unutarnji oružani sukob”

Objavljeno

na

Objavio

Ugledni američki odvjetnik, Luka Mišetić, na društvenim je mrežama pojasnio zbog čega se oružani sukob u Republici Hrvatskoj prije 8.10.91 može okarakterizirati kao “unutarnji oružani sukob” a ne građanski rat, kako je to ocijenio Aleksandar Stanković.

-Rat u Republici Hrvatskoj prije 8.10.91 može se okarakterizirati kao “unutarnji oružani sukob”, ali to ne znači da je riječ o Građanskom Ratu(“GR”). Znanstvenici nemaju zajedničku definiciju GR. Npr, po Lieberovoj definiciji rat u RH nije bio GR jer se RH nije borila da preuzme kontrolu nad SFRJ – napisao je odvjetnik Luka Mišetić u komentaru na društvenim mrežama.

 

Nakon presude Ratku Mladiću, Mišetić se narugao i srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću.

Objavivši status na Twitteru bez ikakvog komentara, uz fotografiju Aleksandra Vučića s natpisom ‘Sigurna kuća za Ratka Mladića’, Mišetić se referirao na ranije izjave današnjeg predsjednika Srbije, koji je javno zagovarao da Ratko Mladić treba dobiti bulevar u Beogradu.

Podsjetimo,  Aleksandar Vučić je kao glavni tajnik Srpske radikalne stranke (SRS) 26. svibnja 2007. godine zalijepio na zgradi televizije B92 na novobeogradskom Bulevaru AVNOJ-a plakat na kojem je pisalo “Bulevar Ratka Mladića”.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Plenković: Samo naivni mogu misliti da Hrvatska nije izložena hibridnom medijskom djelovanju

Objavljeno

na

Objavio

‘Samo naivni mogu misliti da Hrvatska nije izložena hibridnom medijskom djelovanju’, izjavio je u petak u Bruxellesu hrvatski premijer Andrej Plenković uoči početka summita EU-a i šest zemalja Istočnog partnerstva.

“Pogledajte temu današnjeg sastanka, glavna tema sastanka Istočnog partnerstva je hibridno medijsko djelovanje. Pogledate reference na brojne izbore, referendume koji su održani u Europi. Samo naivni ljudi mogu misliti da Hrvatska nije dio toga procesa”, rekao je Plenković, odgovarajući na novinarsko pitanje vodi li se u Hrvatskoj medijski rat.

Plenković je rekao da nije detaljno upoznat s medijskim prepucavanjem u vezi s izvješćem Sigurnosno-obavještajne agencije o mogućoj ugroženosti nacionalne sigurnosti zbog stanja u Agrokoru, što je bio temelj za jučerašnju raspravu na saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

“SOA podnosi izvješća o svim pitanjima koja se releventna za Hrvatsku, bilo da je riječ o sigurnosnom aspektu u doslovnom smislu, bilo s aspekata gospodarske i financijskeu ugroze. Stanje u Agrokoru početkom godine bilo je takvo da je zahtijevalo posebni zakon i posebni angažman. Prema tome, sve što se radi u ovom trenutku jest dugoročno restrukturiranje i održivost radnih mjesta, funkcioniranje kompanija, generiranje novih prihoda i naravno nagodba s vjerovnicima, to je ono što je najbitnije”, rekao je Plenković.

Na konstataciju da i Europska komisija navodi stanje u Agrokoru kao jedan od rizika za ekonomske prognoze, Plenković je rekao da su to bitno različite stvari.

“Ovo je bio sastanak Odbora sazvan na inicijativu oporbenih zastlupnika, gdje su htjeli malo držati temu u fokusu, kao što to i inače rade u posljednje vrijeme. Vlada, za razliku od njih, ima vrlo kontinuiran, konzistentan stav. Imali smo problem, našli smo način kako da ga rješavamo, držimo se te linije, postoje rokovi u zakonu i do tih rokova, bilo da je to u travnju ili srpnju nastajat ćemo postići nagodbu, imati održivost kompanija u budućnosti, održati radna mjesta i stabilnost hrvatske ekonomije. To je jedino zbog čega smo mi angažirani”, kaže premijer Plenković. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari