Pratite nas

Lasić: Ako se Mesić nije udostojio doći kao predsjednik, nema potrebe dolaziti kao umiroljenik

Objavljeno

na

Kako je javila agencija Fena zbog nedolaska ministara iz reda SDA i SDP-a na današnju izvanrednu sjednicu Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), nije izabran ravnatelj županijske policije.

Predsjednik Vlade Denis Lasić je kazao kako će uputiti dopis Neovisnom povjerenstvu u kojem će tražiti da se konačno izabere ravnatelj policije na mandatno razdoblje od četiri godine jer, kako je kazao, više se nema što pričati koliko je to bitno u trenutnoj situaciji.

U izjavi za novinare, Lasić je prokomentirao i reagiranje federalnog ministra obrazovanja i znanosti Damira Mašića o usvajanju Odluke o osnivanju Akademije za znanost i umjetnost u Mostaru. Lasić je kazao kako u usvajanju te odluke ne vidi nikakav problem, te kako je veći problem što se u medijima daje prostora “pojedinim ministrima koji vode neustavna ministarstva”.

Na pitanje zašto je protiv današnjeg dolaska u Mostar bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića, Lasić je kazao kako se Mesić, u vrijeme dok je dva puta obnašao dužnost predsjednika, nije udostojio pojaviti u Mostaru te da sada, kao umirovljenik, nema potrebe dolaziti u Mostar, posebice u ovo osjetljivo vrijeme.

Fena

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

Izetbegovićevu ponovnu prijetnju ratom HNS BiH ocijenio pokušajem radikalizacije Bošnjaka

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatski narodni sabor BiH koji okuplja najveće hrvatske stranke u toj zemlji ocijenio je u priopćenju objavljenom u subotu kako su nove prijetnje ratom, koje je ponovno u Mostaru uputio bošnjački član BiH Predsjedništva Bakir Izetbegović pokušaj radikaliziranja Bošnjaka i njihova okretanja od Europske unije i NATO-a.

Sudjelujući na obilježavanju obljetnice 4. Korpusa Armije BiH u Mostaru, Izetbegović je rekao kako su Mostar i Bošnjaci bili izloženi agresiji Hrvata i Srba, te je dodao da takav scenarij bošnjačka politika više nikada neće dopustiti.

“Ako prijete ustavnom poretku, teritorijalnom integritetu zemlje, ako misle da mogu dijeliti Mostar i druga mjesta, onda ću ponoviti da će dobiti rat! Neka ne prijete i mi nećemo prijetiti. Nećemo dopustiti da se revidira povijest”, rekao je Izetbegović.

Iz HNS-a BiH ističu da takvim istupima Izetbegović pokušava preusmjeriti Bošnjake protiv euroatlantskog puta BiH i usmjeriti BiH u sferu euroazijskog utjecaja, izravno suprotstavljenog EU i NATO savezu.

“Otvorenim prijetnjama i zagovaranjem jedne vrste panislamizma, Bakir Izetbegović svjesno je odabrao ulogu Hamasa i vlastiti narod vodi prema dugoročnoj političkoj izolaciji i pojačavanju stupnja ekstremizma”, dodaje se u priopćenju. HNS BiH upozorava kako će radikalni Izetbegovićevi istupi pogoršati međunacionalne odnose u zemlji.

“To će se vrlo negativno odraziti na suživot u BiH, podizanje stupnja samoodrživosti ove države i europski put BiH. Stoga su postupci Bakira Izetbegovića, dugoročno gledano, ključni faktor nestabilnosti u ovom djelu svijeta”, zaključuje HNS BiH.

Izetbegović je nedavno u intervju za Deutsche Welle ustvrdio kako bi bio spreman na rat ukoliko se Republika Srpska pokuša odcijepiti od Bosne i Hercegovine.  HINA

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Krstičević: Hrvatska je danas u mislima sa simbolima žrtve Domovinskog rata Vukovarom i Škabrnjom

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatska je danas u mislima sa simbolima žrtve Domovinskog rata Vukovarom i Škabrnjom.

S tugom i bolom prisjećamo se 18.11.1991. godine, žrtava Vukovara i Škabrnje, naših poginulih i nestalih hrvatskih branitelja.

Naša je zadaća čuvati istinu o obrambenom, Domovinskom ratu i našim hrvatskim braniteljima! Čuvajmo sjećanja, ali budimo okrenuti budućnosti i stvaranju boljeg života za sve nas!

Upravo zbog Škabrnje i Vukovara, trebamo graditi sigurno okružje kako se ti tragični događaji hrvatske povijesti više nikada ne bi ponovili.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari