Connect with us

Komentar

Lauc: Čini se da ovaj virus voli ‘stroge mjere’

Objavljeno

-

Kao što smo već više puta vidjeli, čini se da ovaj virus voli “stroge mjere”. Prema svim dostupnim podacima mogli bismo zaključiti da je većina virusa Hrvatske pobjegla u Njemačku koja sada ima dosta više zaraženih od nas (a testiraju gotovo jednako kao i mi, dakle nije stvar u testovima).

Alternativno objašnjenje moglo bi biti da su se virusi uplašili strogih mjera u Njemačkoj i pobjegli su iz Hrvatske. Oba objašnjenja su jednako glupa i kriva, kao što su glupe i krive i „stroge mjere“. Potpuno je jasno da se virus gotovo identično širi imala neka zemlja mjere, ili ne.

S druge strane Njemačka, a i brojne druge zemlje u EU uz više zaraženih imaju puno manje umrlih nego mi.

U ovom zadnjem valu čak i Slovenija ima puno manje umrlih od nas. Morat ćemo jako ozbiljno analizirati gdje smo pogriješili u strategiji.

Osobno mislim da je jedna od najvećih pogrešaka bilo to što ne testiramo cijepljene zdravstvene radnike, a testiramo necijepljene učitelje, studente i općenito cijeli javni i državni sektor.

Ima i drugih pogrešaka, no ova s covid-potvrdama je bila potpuno nepotrebna i tako lako ispravljiva, komentirao je znanstvenik Gordan Lauc na facebooku.
https://web.facebook.com/nenad.bakic/posts/10159635519044556

Lauc: Nažalost jedan od mojih najgorih strahova u ovoj pandemiji se ostvaruje

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari