Connect with us

Komentar

Lauc: Kako meni ograničavaju doseg objava, molim podijelite ovo da istina vidi mrvičak svjetla

Objavljeno

-

Kad bi pojedini novinari prvo pročitali nešto o temi o kojoj govore, ili barem pogledali snimku koju su napravili kolege iz njihove medijske kuće, možda bi manje širili neistine iz “kuhinje” pandemijskog marketinga, komentirao je znanstvenik Gordan Lauc na facebooku.
Kako meni ograničavaju doseg objava, molim podijelite ovo da istina vidi mrvičak svjetla:

1) Osoba koja se protivi nametanju jednog cjepiva onima koje ono nije potrebno nije antivakser (pa time niti antivakserski lider) – to je neistina koju plasira pandemijski marketing kako bi zaradio još nekoliko desetaka milijardi nepotrebnim cijepljenjem djece i mladih. S druge strane važnost cijepljenja starijih i rizičnih naglašavam od samog početka, tako da je proglašavanje mene antivakserskim liderom doista s one strane pameti.

2) Ako težina bolesti i rizik umiranja hospitaliziranih (dakle već prethodno zaraženih) bolesnika opada s dolaskom proljeća, onda to nema veze s boravkom u zatvorenom i rizikom širenja virusa. Vjerujem da bi to mogao shvatiti čak i dotični novinar (kad bi se potrudio pročitati nešto o temi o kojoj govori), no možda samo mora prenositi poruke koje je dobio u zadatak prenositi pa onda istina nije niti bitna…

3) Kako je “najvažnija vijest” u državi to da je na prezentaciju rezultata projekta došla jedna od suradnica na projektu nadilazi moje sposobnosti shvaćanja. Pojedini novinari i plaćeni lobisti industrije pandemije mogu ponavljati da sam “poluznanstvenik”, “šarlatan” i sl. koliko god žele, no to ne može promijeniti objektivnu činjenicu da sam ja jedan od nekoliko najuspješnijih znanstvenika u Hrvatskoj.

4) Ako vas zanima što se to jučer događalo, imate poveznicu na snimku čitavog simpozija u mojim jučerašnjim objavama

https://www.rtl.hr/…/komentar-sprajca-evo-zasto-ne…/

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari