Connect with us

Komentar

Lauc: Kako znati kad je stvarno gotovo?

Objavljeno

-

Pandemiju smo u Hrvatskoj trebali proglasiti gotovom još pred Božić 2020. kada se “prelomio” prvi veliki val širenja virusa. Da smo to napravili, imali bismo malo više bolesnih u periodima između valova, a manje u periodima vršnog opterećenja.

Kumulativno bi broj teško bolesnih ljudi bi bio jednak, ili manji, a ne bismo izludjeli čitav narod besmislenim “mjerama” i nepotrebnim širenjem straha. Ne bismo imali toliko propuštenih preventivnih i dijagnostičkih pregleda, a niti brojne druge negativne posljedice pandemije.

U proračunu bismo imali najmanje 20 milijardi kuna više (to je 10 peljeških mostova)…

Nažalost industrija pandemije je vidjela priliku da zaradi nekoliko stotina milijardi eura i djelovanjem svojih lobista držali su nas u pandemijskom izvanrednom stanju cijelu prošlu godinu

Sada se čini da prihodi industrije pandemije značajno opadaju, a kad nema prihoda, onda nema niti sredstava za platiti lobiste i pandemijski marketing. Kad stane pandemijski marketing, stat će i cijeli igrokaz oko pandemije. Čini se da bi to moglo biti vrlo skoro, komentirao je znanstvenik Gordan Lauc na facebooku.

Gordan Lauc: Game Over!

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari