Connect with us

Komentar

Lauc: ‘Mjere’ su samo igrokaz vladajućih kojim pokušavaju prikazati da ‘nešto rade’

Objavljeno

on

Vrlo zanimljiva analiza koju je objavio Josip Nemet.

Korelacije koje vidimo teško je tumačiti, jer korelacija ne otkriva što je uzrok, a što posljedica, a vrlo često je uzrokovana nekim trećim faktorom (primjerice broj roda i novorođene djece u nekoj zemlji su u iznimno visokoj korelaciji, no ne zbog toga što rode nose djecu, već zato što u većoj zemlji ima i više roda i više rođene djece).

Međutim izostanak korelacije jasno pokazuje da neke stvari nisu povezane. Ono što ovdje vrlo jasno vidimo je da “strogost” mjera niti na koji način ne korelira s brojem zaraženih, hospitaliziranih, umrlih itd. “Mjere” su samo igrokaz vladajućih kojim pokušavaju prikazati da “nešto rade”, a zbog toga što su vladajući i sve nas prisiljavaju da sudjelujemo u tom igrokazu.

Danas je valjda svima jasno da ovaj virus nije moguće zaustaviti bilo kakvim mjerama, a niti cijepljenjem. Zarazit ćemo se svi. Oni kojima prijeti teški oblik bolesti mogu se i trebaju cijepiti, a igrokaz treba vratiti u dječje kazalište i nastaviti normalno živjeti, jer ćemo u suprotnom samouništiti civilizaciju, komentirao je Gordan Lauc na facebooku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari