Connect with us

Komentar

Lauc: ‘Mjere’ su samo igrokaz vladajućih kojim pokušavaju prikazati da ‘nešto rade’

Objavljeno

-

Vrlo zanimljiva analiza koju je objavio Josip Nemet.

Korelacije koje vidimo teško je tumačiti, jer korelacija ne otkriva što je uzrok, a što posljedica, a vrlo često je uzrokovana nekim trećim faktorom (primjerice broj roda i novorođene djece u nekoj zemlji su u iznimno visokoj korelaciji, no ne zbog toga što rode nose djecu, već zato što u većoj zemlji ima i više roda i više rođene djece).

Međutim izostanak korelacije jasno pokazuje da neke stvari nisu povezane. Ono što ovdje vrlo jasno vidimo je da “strogost” mjera niti na koji način ne korelira s brojem zaraženih, hospitaliziranih, umrlih itd. “Mjere” su samo igrokaz vladajućih kojim pokušavaju prikazati da “nešto rade”, a zbog toga što su vladajući i sve nas prisiljavaju da sudjelujemo u tom igrokazu.

Danas je valjda svima jasno da ovaj virus nije moguće zaustaviti bilo kakvim mjerama, a niti cijepljenjem. Zarazit ćemo se svi. Oni kojima prijeti teški oblik bolesti mogu se i trebaju cijepiti, a igrokaz treba vratiti u dječje kazalište i nastaviti normalno živjeti, jer ćemo u suprotnom samouništiti civilizaciju, komentirao je Gordan Lauc na facebooku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari