Connect with us

Komentar

Lauc: Ne postoje stvarni ‘ciljevi cijepljenja’

Objavljeno

-

Kažu da dovoljno puta ponovljena laž postaje istina. Nažalost to vrlo jasno vidimo svuda oko nas.

Ne postoje stvarni „ciljevi cijepljenja“. Postoci s kojima se licitira su rezultat izračuna postotka populacije koja mora biti zaštićena kako bismo postigli kolektivni imunitet. Onog trenutka kad samo saznali da se i cijepljeni u velikoj mjeri mogu zaraziti (a to je bilo u ljeto 2021. godine), ti brojevi su prestali imati bilo kakvog smisla. Nakon toga „ciljevi cijepljenja“ su samo marketinške poruke proizvođača cjepiva.

Velika većina (u Hrvatskoj 97%) svih preminulih su bili stariji od 50 godina. Zdravih i mladih koji su umrli bilo je iznimno malo. Bilo kakve mjere, uključivo i cijepljenje mladih i zdravih na broj preminulih nije imalo gotovo nikakav utjecaj.

Žao mi je što moram biti grub, no ako to ne razumijete morate se ozbiljno zabrinuti o svojim sposobnostima logičnog zaključivanja i priznati da vam je pandemijski marketing isprao mozak.

Pokušat ću još jednom objasniti:
1) „mjere“ nisu značajno promijenile broj zaraženih, tj. zemlje sa i bez mjera su imale podjednak broj zaraženih. To je danas neosporiva činjenica.
2) Cijepljenje vrlo slabo štiti od zaraze. To danas nitko ne osporava.

3) Cijepljeni koji se zaraze imaju podjednako virusa kao i necijepljeni koji se zaraze
4) Cijepljenje je doslovno osobna mjera (i odluka) pojedinca da umanji rizik za teški oblik bolesti

5) Kod svih mladih i zdravih, te onih koji su već preboljeli covid-19 rizik za teški oblik bolesti je minimalan
6) Iz svega ovoga nedvojbeno možemo ustvrditi da je razina „procijepljenosti zemlje“ notorna glupost, tj. propagandna poruka pandemijskog marketinga, bitno je koliko je cijepljenih starijih od 60, ili eventualno od 50 godina. Tu je nažalost naš zdravstveni sustav zakazao, no jasno je da se više nitko ne dolazi cijepiti i nikakvo čekanje to neće promijeniti, komentirao je znanstvenik Gordan Lauc na facebooku.

Lauc: Moram razočarati zastrašitelje

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari