Connect with us

Komentar

Lauc: Ovu lekciju treba jako dobro zapamtiti…

Objavljeno

-

Slika prikazuje službene podatke o broju umrlih u Hrvatskoj od 1.1.2015. godine do kraja veljače 2022. godine. (podaci su sa https://podaci.dzs.hr/hr/podaci/stanovnistvo/, a grafikon sam nacrtao ja)

Evidentno je da imamo više umrlih nego prethodnih godina, no slični viškovi smrti događali su se i ranije.

Kad bismo ove konačne brojeve umrlih umanjili za nekoliko tisuća ljudi za koje znamo da su umrli zbog neadekvatne zdravstvene skrbi uzrokovane „mjerama“ koje su otežale ulazak u bolnicu, učinak pandemiju na smrtnost u Hrvatskoj bio bi doista vrlo mali.

Sve ovo što smo oko pandemije radili posljednje dvije godine bilo je pogrešno. Da smo zaštitu fokusirali na najstarije i najrizičnije, a sve ostale pustili da žive normalno broj umrlih bi bio jednak (ili manji), a mi bismo kao društvo bili bogatiji za nekih 40-50 milijardi kuna.

U proljeće 2020. godine to nismo mogli znati, no već na jesen 2020. godine to je bilo potpuno jasno i na to je upozoravao velik broj znanstvenika, koji su nažalost bili aktivno cenzurirani.

Svaki zaposleni u Hrvatskoj odrekao se po oko 40,000 kuna kako bi se određeni pojedinci bogatili, a pojedini „znanstvenici“ i „stručnjaci“ osjećali jako važni i moćni…
Ovu lekciju treba jako dobro zapamtiti, komentirao je na facebooku znanstvenik Gordan Lauc

Lauc: ‘Iznimno je važno da sve te mafijaše i zločince identificiramo i procesuiramo’

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari