Connect with us

Komentar

Lauc: U Hrvatskoj smo imali sreću što Vlada nikada nije povjerovala tim lobistima

Objavljeno

-

Nije bilo lagano protiviti se politici „strogih mjera“ u situaciji kada su to bile službene politike raznih Vlada koje su aktivno zagovarali vodeći političari. Sada postoje službeni dokazi da su tajne službe u UK pratile protivnike „strogih mjera“. Možete li to zamisliti?

Iznosite svoje znanstveno i stručno mišljenje i zbog toga se nađete na udaru tajnih službi. Nije niti čudno da su se samo rijetki znanstvenici i stručnjaci usudili reći što stvarno misle i da su medijima dominirali lobisti industrije pandemije.

U Hrvatskoj smo imali sreću što Vlada nikada nije povjerovala tim lobistima. Zahvaljujući analizama koje je radio Nenad Bakić imali su pouzdan uvid u kretanje pandemije u stvarnom vremenu, a pojedine „stroge mjere“ uvodili su samo kada su bili prisiljeni (pritiskom javnosti uplašene medijskim zastrašivanjem), ili ucijenjeni.

Najpoznatiji primjer je zatvaranje restorana, kafića i sporta krajem 2020. godine što je bio rezultat ucjene jednog župana pri izglasavanju proračuna. Tada je to bila povjerljiva informacija i nisam je mogao javno iznositi, no u međuvremenu se navedeni župan javno pohvalio time na sjednici županijske skupštine što možete i sami provjeriti na internetu (poveznica).

Nadam se da će navedeni župan jednom ispričati tko ga je uvjerio da će time „spasiti državu“, jer bismo time dokazali način rada barem jednog od lobista koji su nam svima pokušavali nametnuti „stroge mjere“ u trenutku kada su velika znanstvena istraživanja već pokazala da je njihov utjecaj na širenja pandemije vrlo slab, komentirao je Gordan Lauc na facebooku

Lauc: Osobno mi se ovo jako, jako ne sviđa…

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari