Connect with us

Komentar

Lauc: Za društvo koje se smatra demokratskim potpuno je nedopustivo tolerirati ovu razinu cenzure

Objavljeno

-

Za društvo koje se smatra demokratskim potpuno je nedopustivo tolerirati ovu razinu cenzure.

U ožujku 2020. godine smo se svi bojali, jer nismo znali praktično ništa o virusu koji se širi planetom. Međutim već u travnju prošle godine smo shvatili da je SARS-CoV-2 puno manje opasan, nego što su to prve procjene WHO pokazivale.

Nažalost, tada su na scenu stupili različiti osobni i korporativni interesi koji su žrtvovali sve nas za svoje osobno bogaćenje. Takve „spodobe“ nazivam markentigašima pandemije, ili lobistima pandemijske mafije. Da se oni nisu upleli i preuzeli glavnu riječ, danas bismo svi bili u situaciji u kojoj je Švedska.

Nenad Bakic imao je iznimno važnu ulogu u ovoj pandemiji. U situaciji kada naše državne i javne institucije nisu bile u stanju napraviti bilo kakvu ozbiljnu analizu, on je potpuno dobrovoljno i besplatno uložio godinu i pol dana svog života kako bi nam pomogao shvatiti što se događa.

Čitavo vrijeme dok sam bio u Znanstvenom savjetu prosljeđivao sam njegove analize ključnim osobama u državi. S nekima od njih je Nenad bio i u stalnom osobnom kontaktu, a nastavio je s njima komunicirati i nakon što su mene isključili iz savjeta (tj. pretpostavljam da su me isključili, jer me do danas još uvijek o tome nisu niti na koji način obavijestili).

Mislim da je strašno što ti jako utjecajni i ugledni ljudi sada šute i što dopuštaju da se na ovako bezočan način ušutkava istina u Hrvatskoj.

Razumijem da postoje politički interesi zbog kojih su te osobe komunikaciju s Nenadom držale u tajnosti (tj. zašto nisu željele javno potvrditi nesposobnost naših državnih i javnih institucija), no mislim da smo ovim činom zabrane predavanja prešli tu razinu i da se sada radi o obrani temeljnih ljudskih sloboda i prava pred napadima onih koji nas žele vratiti u neka prošla vremena u kojima su „odabrani“ odlučivali i sudbini svih ostalih, komentirao je znanstvenik Gordan Lauc na facebooku.

https://www.ieee.hr/ieeesection?%40=2uxt1…#

Lauc: Kako meni ograničavaju doseg objava, molim podijelite ovo da istina vidi mrvičak svjetla

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari