Connect with us

Vijesti

Lavrov danas u Hrvatskoj, sastat će se s Milanovićem i Plenkovićem

Published

on

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov danas dolazi u posjet Hrvatskoj.

Sastaje se s predsjednikom Zoranom Milanovićem, premijerom Andrejom Plenkovićem i ministrom vanjskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom.

Lavrov u Hrvatsku dolazi nakon posjeta BiH i Srbiji. Podsjetimo, tijekom posjeta BiH predstavnici Hrvata i Bošnjaka u Predsjedništvu BiH odbili su se sastati s njim.

Lavrov je u Beogradu izjavio da taj “incident nije bitan za stav Rusije o razvoju odnosa s narodima BiH” i da “rade po nečijem nalogu“.

“Političari koji su donijeli tu odluku vjerojatno ne izražavaju interese većine svojih birača nego vanjskih snaga koje ne samo da nisu zainteresirane za razvoj rusko-bosanskih i rusko-srpskih odnosa, nego ni za to da zemlje Zapadnog Balkana ostvare pravo na uzajamno korisnu suradnju sa svim vanjskim partnerima”, rekao je Lavrov na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović odbili su se u utorak sastati s Lavrovom nakon njegove izjave kojom je doveo u pitanje moguće članstvo BiH u NATO-u i poziva na hitno zatvaranje Ureda visokog predstavnika međunarodne zajednice (OHR), optuživši ga da ne poštuje suverenitet BiH kao države te da svjesno pokušava dovesti u pitanje njena strateška opredjeljenja. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari