Connect with us

Iz Svijeta

Lavrov: Neće biti ‘nikakve milosti’ za ubojice Darje Dugine

Objavljeno

-

Neće biti “nikakve milosti” za ubojice Darje Dugine, ubijene kćeri jednog od najistaknutijih ruskih nacionalističkih ideologa, upozorio je u utorak ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

“To je barbarski zločin za koji ne smije biti oprosta .. Ne smije biti nikakve milosti za organizatore, naredbodavce ili izvršitelje”, rekao je Lavrov na konferenciji za novinare.

Ruske službe sigurnosti optužuju ukrajinske tajne službe da su stavile eksploziv u automobil u kojem je poginula Dugina. Kijev niječe bilo kakvu umiješanost.

To je ubojstvo šokiralo Rusiju gdje vlasti pokušavaju uvjeriti stanovništvo da invazija na Ukrajinu nema nikakve negativne posljedice na Ruse.

Ali sukob posljednjih tjedana postaje sve vidljiviji, uključivo seriju eksplozija na Krimu, ukrajinskom poluotoku koji je anektirala Rusija a na kojem brojni stanovnici te zemlje provode svoje godišnje odmore.

Dugina je ubijena u subotu u napadu autobombom u blizini Moskve.

Ugledni političari, kolege nacionalisti i prijatelji oprostili su se u utorak od Dugine u Moskvi, položili cvijeće i izrazili sućut njezinim roditeljima koji su sjedili u blizini.

Ta 30-godišnja žena radila je kao novinarka i komentatorica nacionalističkih medija.

Njezin otac Dugin (60), koji je godinama zagovarao stvaranje novog ruskog carstva koje bi uključivalo teritorije zemalja poput Ukrajine, rekao je ožalošćenima da je njegova kći umrla za Rusiju. (Hina)

FSB tvrdi da iza ubojstva Dugine stoje ukrajinske tajne službe

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas