Connect with us

Iz Svijeta

Lavrov: SAD i NATO nastavljaju biti direktno uključeni u sukob

Objavljeno

-

Foto: EPA

Koliko god Ukrajina nabavi novog oružja sve će ono uništiti ruska vojska, poručio je Dmitrij Poljanski, prvi zamjenik ruskog veleposlanika pri Ujedinjenim narodima.

Poljanski se pritom osvrnuo na posjet Sjedinjenim Američkim Državama ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

„Novo naoružavanje Ukrajine na nikakav način neće utjecati na ispunjenje ruskih ciljeva u specijalnoj vojnoj operaciji. Želim savjetovati sve zapadne zemlje neka se što prije zapitaju dokad će pomagati Ukrajini, ako je i sve manje Ukrajinaca koji vjeruju u ukrajinski režim“, naveo je Poljanski.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov još je jednom istaknuo da su Sjedinjene Američke Države i NATO direktno uključeni u sukob i to ne samo slanjem oružja, već i obukom osoblja koje provode u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Italiji i drugim zemljama.

Američki Kongres je odobrio više od 110 milijardi dolara za Ukrajinu od ruske invazije koja je počela u veljači 2022. godine, ali nije odobrio nikakva sredstva otkako su republikanci preuzeli Zastupnički dom od demokrata u siječnju.

Do sredine studenoga ministarstvo obrane SAD-a iskoristilo je 97 posto od 62,3 milijarde dolara dodatnog financiranja Ukrajine, a State Department je iskoristio svih 4,7 milijardi dolara sredstava vojne pomoći Ukrajini koja su mu bila dodijeljena, izjavila je prošli tjedan direktorica ureda za upravljanje i proračun Bijele kuće Shalanda Young.(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas