Connect with us

Komentar

“Lažljivi” premijer: Ne samo da je ministar Varga otišao na skijanje u službenom autu, on je otišao u skupocjenom Audiju za koje je Milanović rekao da se ministri u njima neće voziti

Objavljeno

-

Svi mediji u Hrvatskoj, osim možda režimskog Jutarnjeg lista, čije gazde još uvijek broje naše novce dobivene kroz predstečajne nagodbe, raspisale su se o odlasku na skijanje jednog od brojnih nesposobnih ministara kronično nesposobne Vlade najnesposobnijeg hrvatskog premijera u povijesti, Zorana Milanovića. Naravno, govorimo o ministru zdravstva, odnosno, zdravlja kako se to danas govoru. Siniši Vargi, koji je na put, točnije skijanje, otišao službenim automobilom, dakle, našim automobilom, koji smo mu mi prisilno kupili. Sjećate li se galame kada se kupovalo one skupocjene Audije?

SDP-ovi jastrebovi, isti oni koji skaču na stražnje noge nakon svake navodne pogreške koja dolazi iz suprotnog političkog tabora, brane svog partijskog druga, ne galami, ne dere se, ne prostači, i ne divlja, čak ni ‘moralno osjetljivi’, ‘socijalno baždareni’, Nenad Stazić, komesar komunističkog krila SDP-a. Koji moral, koji dvostruki kriteriji.

audisdppp_267_200Dakle, ministar iz resora koji je u ogromnim problemima, u još većim dugovima, našim novcem odlazi na odmor dok lažljivi premijer, Zoran Milanović govori da će Vlada promijeniti pravila. Kakva pravila i kada? Dva mjeseca prije nego ih građani najure iz Banskih dvora, dakle, neposredno uoči parlamentarnih izbora? Kasno drugovi, kasno, za vas isuviše kasno, nadajmo se ne i za nas.

Hrvatska je u posljednjih dvadesetak godina imala puno političara koji su građane lagali na sve moguće načine, neki su bili vrhunski majstori laganja, međutim, svi oni u odnosu na Milanovića bili su obični amateri. Naime, otišao je ministar Varga na skijanje službenim automobilom, no, to nije sve, on je na taj odmor otišao u spornom Audiju koji su svojedobno naručeni, skupo plaćeni, a nakon čega se digla velika buka u javnosti, da bi Zoran Milanović rekao da se u njima ministri neće voziti. Mislil se očito u Banskim dvorima da je taj skandal zaboravljen. S obzirom na kakve medije ima Hrvatska nije ni čudo.

Međutim, Milanović je po tko zna koji puta lagao, ne samo da se ministri voze u skupocjenim Audijima nego odlaze i na skijanje u njima, poput, kako rekosmo, Varge, a to nitko od hrvatske medijske mafije ne želi ‘primijetiti’. U kakvoj zemlji živimo, kada vidimo što od nas rade političari zajedno s medijskom mafijom, zar nije pravo čudo što još postojimo?
. Vargino korištenje automobila je samo vrh ledenog brijega. Ono što upada u oči je količina bezobrazluka koji oni imaju. Zamislite sad situaciju u kojoj jedan od tih povlaštenih volova pregovara sa sindikatom učitelja, recimo, i nateže se s njima hoće li putni troškovi biti kunu ili 0,75, a istovremeno sam diže 2 kune pa plus plus i puta puta….i tako dalje.

sinisa-vargaSvaki od njih prima ono što je zabranio drugima koristiti. To je sramota, ali njih nije sram. Tu nema nikakvog srama. Nama istovremeno prodaju nekakve floskule i demagogiju. I predsjednički kandidati i ministri, svi pričaju samo ono što bi mi željeli čuti

Svaki od njih oko sebe prikupi svoje ljude koji će napadati suprotni tabor. Ako počneš prosvjedovati, boriti se za neka svoja prava, boriti se za nešto u što vjeruješ, odmah te napadnu i po svaku cijenu nastoje diskreditirati. I nikad im ne nedostaje pomoćnika koji će stati na njihovu stranu.

Ima jedna stara poslovica koja dobor opisuje ovu situaciju, maloje vulgarna i kaže:
“Briga prasicu što joj se pička vidi.”

Za razliku od siromašne naše gdje su službeni automobili sredstvo mita, sredstvo za koje bi neki i “mater prodali” Skandinavci to rade drugačije

Kultura korištenja službenih dobara (automobili, kreditne kartice, telefoni,..) je svugdje u Skandinaviji strogo regulirana. Korištenje u privatne svrhe je prekršaj i kriminal, osim u rijetkim slučajevima (npr. u slučaju premijera zbog sigurnosnih razloga i zaštite).

U Danskoj svi članovi Vlade imaju na raspolaganju automobil sa vozačem u režimu 24/7. No, to vrijedi isključivo za službene potrebe i svaka otkrivena zloupotreba postaje prvorazredni skandal. Pojedinačni slučajevi se spominju po medijima godinama nakon što su otkriveni i predstavljaju primjere “trulosti” pojedinih političara.

Osim ministara, od svih političara u zemlji, službene automobile imaju još i 2-3 gradonačelnika najvećih gradova, i to na bazi dijeljenja s kolegama.

Firme uopće ne posjeduju automobile za prijevoz zaposlenika, čak i ako se radi o trgovačkim putnicima. U firmama postoji aranžman “firmabil” (u prijevodu “poslovni auto”), gdje firma daje automobil (obično u leasingu) na neograničeno raspolaganje zaposleniku kao dio paketa plaće. Korisnik automobila plaća značajan porez na ime prava korištenja tog automobila u privatne svrhe. Visina poreza je takva da de radi o nijansama i osobnim preferencama da li se to pojedincu isplati u odnosu da si kupi vlastiti auto i da ima nešto veću plaću.

Dansko ministarstvo se zaista potrudilo regulirati upotrebu službenih vozila. To treba samo prepisati.

Izvor:Tinolovka.news / kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari