Connect with us

BiH

Lažna bombaška prijetnja Aluminiju iz Mostara koji je u najmu izraelske kompanije

Objavljeno

-

Foto: Hina

Kompaniji Aluminiju iz Mostara čiji su pogoni u najmu izraelske kompanije MT Abraham stigla je u ponedjeljak popodne prijetnja bombaškim napadom nakon čega je policija napravila pregled i utvrdila kako se radilo o lažnoj dojavi.

Prema izjavi glasnogovornika MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevita Marića nešto prije 17 sati u Aluminiju su primili telefonski poziv u kojemu je nepoznata osoba zaprijetila da će ‘sve dići u zrak’. Nakon toga su pripadnici specijalne policije kao i djelatnici zaduženi za protudiverzijsku zaštitu provjerili objekte u Aluminiju i utvrdili kako nema podmetnute eksplozivne naprave.
“Telefonska prijetnja bila je lažna”, naveli su iz MUP-a.

Iz Aluminij Industrije, kompanije koja je u najmu pogona Aluminija iz Mostara, u vlasništvu MT Abrahama izraelskog biznismena Amira Gross Kabirija dodali su kako imaju ‘puno povjerenje da će lokalne vlasti identificirati i uhititi osobe odgovorne za ovaj čin’. Dodali su kako očekuju da će oni koji su upućivali prijetnje zakonski odgovarati.

Posljednjih dana pogoni Aluminija, koji se nalazi u većinskom hrvatskom dijelu Mostara, osvjetljeni su u obliku izraelske zastave čime se Kabiri solidarizira s matičnom zemljom koja je u ratu na Bliskome istoku. Istodobno u istočnom dijelu grada u kojemu su većina Bošnjaci muslimani održano je nekoliko prosvjeda te su isticane zastave Palestine u znak potpore tome narodu, a potezi Izraela ocjenjivani su genocidom.

Na nedavnome nogometnome susretu Kupa BiH u Zenici bio je istaknut uvredljivi transparent u kojemu se Hrvatski športski klub Zrinjski iz Mostara naziva ‘židovskim kurvama’ zbog toga što je u njezinoj upravi izraelski biznismen Kabiri. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas