Pratite nas

Vijesti

Ledinac: PROGRAM DEVETNICE SVETE TEREZIJE MALE

Objavljeno

na

PROGRAM DEVETNICE SVETE TEREZIJE MALE od 22. do 30. rujna 2013.

1. DAN: 22. rujna – nedjelja U 8,00 sati sv. misu predvodi: župnik Program Devetnice: Tema: Odnos prema bogatstvu – velikodušnost Misno slavlje predvodi: Don Rajko Marković, župnik u Stocu Pjeva: Župni zbor iz župe Stolac

2. DAN: 23. rujna – ponedjeljak Tema: Ohrabri se i pođi na ispovijed Misno slavlje predvodi: Mr. don Mile Vidić, župni vikar u katedrali

3. DAN: 24. rujna – utorak Tema: Obitelj prva odgojiteljica u vjeri Misno slavlje predvodi: Mons. don Željko Majić, generalni vikar

4. DAN: 25. rujna – srijeda Tema: Psovačima na razmišljanje Misno slavlje predvodi: Don Ivica Boras, župnik sv. Mateja Mostar

5. DAN: 26. rujna – četvrtak Tema: Svjedoci vjere – mučenici Misno slavlje predvodi: Fra Miljenko Stojić, vicepostulator

6.DAN: 27. rujna – petak Tema: Bog je milosrdni otac Misno slavlje predvodi: Fra Tomislav Jelić, župni vikar u Š. Brijegu

7. DAN: 28. rujna – subota Tema: Sakrament ženidbe Misno slavlje predvodi: Don Jozo Ančić, župnik

8. DAN: 29. rujna – nedjelja U 8,00 sati sv. misu predvodi: župnik Program Devetnice: Tema: S vjerom i nadom u život Misno slavlje predvodi: Mr. don Dragan Filipović, župni vikar u Čapljini Pjeva: Župni zbor iz Čapljine Na kraju sv. mise: Blagoslov djece i mladih U 17,00 sati ispovijed za sve župljane

9. DAN: 30. rujna – ponedjeljak Tema: ­­­Molitva kao stalni susret s Bogom Misno slavlje predvodi: Fra Branimir Novokmet, župni vikar u Š. Brijegu 1. listopad: BLAGDAN, SV. TEREZIJA MALA U 8,00 sati sv. misu predvodi: Don Jozo Ančić, župnik U 11,00 sati: Svečano misno slavlje (koncelebracija) koje predvodi: Fra Mario Knezović, župnik u Kočerinu ISPOVIJED STARIH I NEMOĆNIH U ŽUPI Ponedjeljak, 16. rujna LEDINAC Utorak, 17. rujna PODLEDINAC I P. VLAKA Srijeda, 18. rujna VIŠNJICA Četvrtak, 19. rujna MEDOVIĆI

Napomena: Ispovijed starih i nemoćnih započinjat će od 8,00 sati. Kroz sve dane Devetnice, za vrijeme krunice, bit će prilika za ispovijed.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Zdravko Marić: Ostajem ministar financija, ni s kim ne razgovaram

Objavljeno

na

Objavio

Ministar financija Zdravko Marić komentirao je neslužbenu informaciju Glasa Istre da bi na početku sljedeće godine mogao napustiti dužnost u Vladi i preuzeti funkciju predsjednika Uprave Adrisa.

“Zaista ne znam tko je ni zašto plasirao tu informaciju. Koliko znam, ja sam ministar financija u Vladi Republike Hrvatske i do daljenjega sam to”, rekao je ministar.

“Ne bih ništa dalje govorio, dodavao ni oduzimao, nemam nikakve razgovore ni pregovore. Radim svoj posao kao ministar financija”, rekao je Marić novinarima ispred središnjice HDZ-a.

Glas Istre je u ponedjeljak popodne objavio da bi Plenkovićev ministar svoju karijeru početkom sljedeće godine trebao nastaviti u Adrisu. List navodi da bi trebao zasjesti na mjesto predsjednika Uprave Adris Grupe.

Iz Adrisa su kratko za Večernji list  poručili da nemaju što komentirati.

“Voljeli bismo da možemo komentirati, ali nemamo što. Adris kotira na Zagrebačkoj burzi i obvezni smo, u skladu s pravilima, pravodobno objavljivati točne informacije”, reakcija je Adrisa.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Balkan

Bugarska odustaje od Marakeškog sporazuma

Objavljeno

na

Objavio

Bugarska se pridružila u ponedjeljak rastućem broju članica Europske unije koje se protive Globalnom kompaktu o sigurnim, uređenim i zakonitim migracijama, tj. Marakeškom sporazumu.

Globalni kompakt odobrile su u srpnju sve članice UN-a osim Sjedinjenih Država, koja su se povukle prošle godine. Sastavljen je nakon najvećeg priljeva migranata u Europu od Drugog svjetskog rata.

Međutim, vlade u Mađarskoj i Austriji priopćile su da neće potvrditi konačni dokument na svečanosti u marokanskome gradu Marakešu u prosincu zbog zabrinutosti da će on izbrisati razliku između legalne i ilegalne migracije. Poljska, Češka a sada i Bugarska također ne namjeravaju potvrditi Marakešku deklaraciju, a burna se rasprava o istom sporazumu pokrenula u Italiji, Švicarskoj, Njemačkoj i Sloveniji.

“Stajalište je bugarske vlade da se neće pridružiti UN-ovom Globalnom kompaktu o migracijama”, rekao je zamjenik čelnika GERB-a, vladajuće stranke desnog centra, Cvetan Cvetanov nakon sastanka šefova koalicije.

GERB-ov koalicijski partner Ujedinjeni domoljubi snažno se protivi Marakeškom sporazumu i ističe da on ugrožava nacionalne interese.

Bugarski parlament raspravljat će o tom dokumentu u srijedu.

Bugarska, koja je na jednoj od glavnih migracijskih ruta s Bliskog istoka u zapadnu Europu, je rekla kako već poduzima mjere za zaustavljanje ilegalnih migracija i zaštitu vanjske granice Europske unije. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari