Connect with us

Politika

Leko: Nismo pričali o datumu izbora, ali jesmo o izbornim koalicijama

Objavljeno

-

Predsjedništvo SDP-a, po riječima čelnika stranke, na sjednici u srijedu nije razgovaralo o datumu parlamentarnih izbora, no predsjednik Glavnog odbora SDP-a i Hrvatskog sabora Josip Leko novinarima je nakon sjednice kazao kako SDP želi da se realiziraju strateški ciljevi koje je zacrtala Vlada te kako “nema potrebe lomiti preko koljena”.

[ad id=”68099″]

“Bavili smo se politikama SDP-a, nismo uopće razgovarali o datumima. SDP je u punom pogonu da ostvari rezultate koje je obećao. Drugim riječima, pozitivni su trendovi u gospodarstvu, želimo da se realiziraju strateški ciljevi kao što je, recimo, da se osigura financiranje Pelješkoga mosta i da nastavimo s ostvarivanjem gospodarskih trendova koji su pozitivni u zadnje vrijeme. U tom smislu, nema potrebe da lomimo preko koljena”, rekao je Leko.

Na pitanje znači li to da izbora neće biti prije veljače, odgovorio je niječno. Naprosto smo razgovarali o izborima kao o programu u okviru kojega treba realizirati projekte koje vlada SDP-a zacrtala”, dodao je.

Leko je potvrdio da se na sjednici razgovaralo o koalicijama, a neslužbeno se moglo čuti da je Predsjedništvo potvrdilo suradnju s Autohtonom hrvatskom seljačkom strankom.

Kazao je kako o koaliciji s IDS-om nije bilo riječi, a na pitanje gdje su pregovori zapeli odgovorio je, “nije nigdje zapelo s IDS-om, još uvijek je sve otvoreno, ni jedan sporazum nije potpisan”. “Nema žurbe, nema panike i sve je u redu”, rekao je Leko.

Zamoljen da komentira novo okupljanje stranaka na lijevom centru, odnosno koaliciju reformista Radimira Čačića i “Naprijed Hrvatska” Ive Josipovića, odgovorio je kako osobno vjeruje u politike, a ne u “saveze koji bi bili savezi radi onih koji su ih potpisali”. “Mi nudimo građanima perspektivu, dobru politiku i uopće me ne zanima što drugi rade radi sebe, mi radimo radi građana”, poručio je Leko.

Potpredsjednik stranke i Vlade Branko Grčić također kaže kako Predsjedništvo danas nije razgovaralo o datumu izbora. “Oko samog datuma izbora nije bilo riječi, ali oko izbora jest. Mi se kontinuirano pripremamo za izbore, fino brusimo sve one ideje koje imamo pripremljene i nadamo se uskoro početku kampanje. Imamo dobre rezultate kao vlada, sve bolje, rekao bih, i taj jedan uzlet koji Vlada ima u ovim zadnjim anketama sigurno će biti bitan u cijeloj toj priči”, uvjeren je Grčić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari