Pratite nas

Reagiranja

LET3 – smeće od grupe

Objavljeno

na

Pavković: Dosta je terora riječkih „glazbenih guzičara“

Glazbena skupina Let 3 više je poznata po svojim stražnjicama nego pjesmama. To najvjerojatnije nije uspjelo nikome u svijetu. Sada su ih „gradski oci“ pozvali da zabavljaju mladež u Sisku, 3. lipnja, na Dan Grada. Tome su se oštro protivili članovi HDZ-a, ali i ne samo oni. Naime, prije svega, mladi ovog junačkog Grada žele slušati i gledati istaknute i domoljubne glazbenike, a ne ovu vulgarnu i nemoralnu skupinu, koja ismijava hrvatske branitelje, Crkvu, državne institucije, sve osim antifašista, bivših partizana i Udbaša, čiji su sve to navodno i sinovi (skupljeni z brda-zdola).

[ad id=”68099″]

Na prvi pogled čini se da je Let3 skupina cirkusanata, koji „ne znaju“ nabrojiti do tri. Ali, ako tko zna unovčiti svoje stražnjice, onda to zna čelnik grupe Zoran Prodanović Prlja, koji je u Rijeci najvjerojatnije i „narodni heroj“, baš kao i oni stvorovi ala – Oliver Frljić ili Rade Šerbedžija, kojima je ovaj grad podario više nego to mogu dobiti bilo gdje u svijetu. Tako među ostalim čitamo da je „slavni“ Prlja, kao zaslužni građanin, od gradonačelnika Vojka Obersnela dobio ni manje ni više nego gradski stan (!) od 82,35 četvornih metara, za što gradu za njegovo korištenje plaća mjesečni najam od 717 kuna. Vjerojatno uz to, za njega i njegove „guzičare“, ide i niz drugih pogodnosti, jer je pjevač Leta 3 Zoran Prodanović Prlja u Rijeci prepoznat i kao „kreativna jezgra“. Po čemu, zašto? Onda su tako stanove mogli dobiti i ostali „homići“ koji se u ovome gradu bave glazbom, a koji možebitno imaju ljepša dupeta od ovih nemoralnih muzičara.

S obzirom da članovi ove riječke „prdi“ grupe znaju i pisati, vrlo su brzo odgovorili onima koji ih za Dan Grada ne žele u Sisku. Poučili su članove HDZ-a da fakat „nije daleko od p…. do guzice“, da je HDZ „stranka osuđena zbog korupcije“, da je „lider HDZ-a prevario hrvatsku državu i prodao najveće hrvatsko poduzeće INU u ruke strancima“, da „HDZ-ov kadar je svojem vođi omogućio naplatu jednog izgrađenog WC-a po cijeni 50 normalnih WC-a“, zatim da je „HDZ-ova predsjednica države izbacila bistu Tita iz predsjedničkih dvora iako je Tito oteo okupatorima pola današnje Hrvatske“, da se „današnji predsjednik stranke ne izjašnjava o tome je li izvor njegovog prezimena turski, „Crni Marko“ ili pak srpski, „K…. Marko“, itd. i tako redom.

Što im odgovoriti na sve to? Možda samo jedno: ako je HDZ-e osuđen zbog korupcije, a nije, onda što je njihov SDP-e, stranka koja je dušom i tijelom nasljednik zločinačkog Saveza komunista, zločinca Josipa Broza i stranka koja je na početku Domovinskoga rata razoružala hrvatske građane i vojnike te otvoreno, javno i glasno stala u obranu srpskog okupatora, optuživši HDZ-e da je „stranka opasnih namjera“, samo za to što je branila i stvarala slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, po kojoj danas, na žalost, svaki prle može je „tuči“ dimom iz svoga dupeta, baš kao i branitelje i stradalnike hrvatskog Domovinskoga rata. Za tu svoju „kreativnu jezgru“ još su i nagrađeni: stanovima, bogatim honorarima, pa možebitno i „ratnim“ odličjima.

Stoga, podržavamo sve one koji ne žele „glazbene guzičare“ u Sisku i što su digli svoj glas protiv ovakvih cirkusanata – zaljubljenih samo u sebe. Oni su mladim HDZ-ovcima Siska posvetili i neku glupu pjesmu, a mi ćemo im na to odgovoriti stihovima Marka Brecelja, legende slovenske glazbe. Njegova pjesma nosi naslov „Majmuni“ ili „Uspomena bijelom dupetu“, a ide ovako: …Vaše slavno ime ulazi u/ ukrštene riječi/ Vaše prazne riječi pune/ novinske retke./ Vaše pjesme penju se na tablicama/ i lagano kližu u uši./ Vaša žvakača lica lijepe se po zidovima/ i razvlače po kanalima./ Vaše Borovo guzice valjaju čitavu Yugu./ Vaša vruća seljačka krv/ prosula se u blagajne./

Mladen Pavković/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Neki bi bacali bombe na prosvjednike u Vukovaru

Objavljeno

na

Objavio

Govor mržnje na Twitteru

Da su riječi gradonačelnika Vukovara o bolesnom društvu apsolutno točne,  svjedoči nezapamćen govor mržnje, koji je zavladao na društvenim mrežama poput Twittera.

Kako se radi o eklatatnom kaznenom dijelu, ništa manjem od poruka upućenim pojedinim političarima gdje autori tih poruka , završavaju 30 dana u pritvoru, najmanje što se očekuje od nadležnih institucija je privođenje na informativni razgovor.

Prijetnja bacanja bombe na prosvjednike u Vukovaru, te na taj način „rješavanja hrvatskog pitanja” nije nimalo benigna prijetnja,

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Agresija Dženane Harup-Druško prava je mjera ‘građanske BiH’ onako kako je vide unitaristi

Objavljeno

na

Objavio

TV emisija “Zabranjeni forum” (Nova TV BiH) od 13. listopada o.g., a temom stanja nakon Općih izbora u BiH, iznijela je na vidjelo svu složenost današnjeg trenutka u ovoj zemlji.

Mladi Marijan Knezović cijelo se vrijeme morao boriti za riječ i “otimati” prostor, budući da je bezbroj puta usred riječi prekidan od voditelja, a uz to bio izvrgnut primitivnim uvredama gospođe Dženane Karup-Druško, koja je u početku emisije pozivala Knezovića na red i pristojnost (nakon što joj je “upao” u riječ), da bi potom, kako se tema razvijala a atmosfera u studiju zagrijavala postala krajnje agresivna, bahata i bezobrazna, spuštajući raspravu na razinu uličnog govora, uz prijetnje kako “neće više da ćuti” (iako njezine monologe u pravilu voditelj nije prekidao), pa na kraju i postavljajući pitanje “u kakvoj je to obitelji odgojen” Knezović.

Ovakav nastup “renomirane” novinarke Dženane Karup-Druško (koja se usput pohvalila svojim dugogodišnjim novinarskim angažmanom – otvoreno spočitavajući Knezoviću “nekompetentnost” i aludirajući na njegove godine), samo je dokaz koji i kakav to koncept “građanske BiH” zagovaraju oni koji od početka vrše tihu reviziju Daytonskog sporazuma i krše Ustav BiH, u isto vrijeme bahato dokazujući Hrvatima kako je majorizacija i preglasavanje hrvatskoga naroda sasvim prirodno i normalno stanje, na koje bi Hrvati morali pristati u ime neke imaginarne i nepostojeće “građanske” BiH.

Dženana je bila naročito ogorčena izjavama Zagrepčana ( emitirane su u TV prilogu), budući da je velika većina intervjuiranih oštro osudila činjenicu kako se na posljednjim Općim izborima manipulacijom hrvatskome narodu nametnula osoba koja će ih “predstavljati” u kolektivnom Predsjedništvu BiH, pa je i to proglasila “primitivizmom” (naglašavajući ponovno svoje “bogato novinarsko iskustvo” – jer ona sebi “ne bi dopustila snimanje takvog priloga”!?).

Gospođa “novinarka s dugogodišnjim iskustvom”, također je vrlo “temperamentno” (čitaj: ostrašćeno) reagirala i na “činjenicu” da se “Hrvatska miješa u unutarnje stvari BiH”), što je već stara i izlizana parola islamskih fundamentalista “građanskog” usmjerenja koji (valjda) nisu svjesni onoga što govore.

Ostavimo sad po strani različita tumačenja odredbi Ustava BiH i Izborni zakon i osvrnimo se samo na neke teze koje Dženana Karup-Druško nije uzela u obzir.

  1. Republika Hrvatska je jedan od jamaca Daytonskog sporazuma, temeljnog međunarodnog akta na kojemu je ustrojena BiH, a time i Ustav BiH;
  2. Republika Hrvatska ima dužnost, obvezu i PRAVO voditi brigu o svojoj manjini u susjednoj BiH i to prema međunarodnim normama – i to pravo ne ovisi od Bakira Izetbegovića, Dženane Karup-Druško ili bilo koga drugoga u BiH;
  3. Daytonski sporazum je (kao supotpisnik) potpisao i predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman, kojega ista “građanska” (bošnjačko-muslimanska struja) smatra “agresorom” i “ratnim zločincem”, pa bi ih trebalo pitati znači li to onda da je BiH nelegitimna, odnosno, da je Daytonski sporazum nevažeći;
  4. Zar nije krajnji primitivizam, bahatost i bezobrazluk ono što čini Bakir Izetbegović proglašavajući Srbe i Hrvate “nepostojećim” nacijama i tvrdeći kako je njegov pokojni otac Alija BiH “ostavio u amanet Erdoganu”?
  5. Je li dosadašnja politika bošnjaka-muslimana “građanske” orijentacije bila konstruktivna – uključujući i posljednje grube manipulacije oko Općih izbora?
  6. Tko može opravdati reviziju Daytona i jesu li oni koji to čine svjesni da udaraju u same temelje države?
  7. Čemu tolika mržnja i netrpeljivost od strane bošnjačko-muslimanskih pristaša “građanske” opcije na svako spominjanje prava Hrvata i jesu li svjesni činjenice kako to neminovno vodi u duboki poremećaj ionako narušenih međunacionalnih odnosa između dva naroda i u krajnjoj konzekvenci dezintegraciji BiH?
  8. S kime i kako bi Hrvati trebali graditi Federaciju i državu? S Dženanom, Bakirom Izetbegovićem, Željkom Komšićem i sličnima?
  9. Čemu vodi politika “što gore to bolje” i misle li oni doista kako će svojom agresijom ušutkati Hrvate i natjerati ih na poslušnost?
  10. Hrvati se svoje opstojnosti nisu odrekli stoljećima, pa ni u vrijeme osmanlijskih osvajanja i genocida kojemu su bili izloženi 90-ih, kad su ih islamski ekstremisti (kako domaći, tako i džihadisti iz islamskih zemalja) klali, odsijecali im glave, palili sela, haračili i silovali diljem njihovih autohtonih prostora – pa neće ni danas, koliko god to gospođi Dženani, Bakiru, Komšiću ili bilo komu drugom bilo nerazumljivo i neshvatljivo.

Gospođa Dženana imala je potporu prilično brojne skupine u redovima publike u studiju, koja je svaki njezin akt verbalne agresije i bahatosti pozdravljala frenetičnim pljeskanjem, a na ruku joj je išao (svjesno ili ne) i voditelj koji je to dopuštao.

Što reći, nego zaključiti kako je i ova emisija bila očiti dokaz “ravnopravnosti” Hrvata u medijima BiH, pa i u državi u kojoj žive i gdje bi po Daytonu, Ustavu i svim drugim pozitivnim propisima morali biti konstitutivni, sa svim svojim pravima i to po ETNIČKOM, a ne “GRAĐANSKOM” modelu, jer BiH je (ako to još nekomu nije jasno) ustrojena na temeljnim uzusima PRAVA NARODA, a ne PRAVA GRAĐANA.

O nekim drugim tezama “bošnjakinje” Dženane i njezinih istomišljenika koji uporno pile granu na kojoj sjede i svojim postupcima nepovratno rastaču BiH, drugom prigodom.

“Ako laže koza – ne laže rog”, kaže jedan stara poslovica-

Pogledajte emisiju i uvjerite se sami, koja je to razina rasprave i kako to Dženana “brani”, “štiti” i “zastupa” BiH i njezine interese.

I gospođi Dženani (“renomiranoj novinarki” s dugotrajnim stažom u struci) jedan savjet: IPAK PROČITAJTE USTAV VLASTITE DRŽAVE PRIJE NEGO SE NA NJEGA POZOVETE. Ako to do sada niste stigli, pogledajte priloženu sliku, tu Vam je zaokruženo ono što je po Vama “sporno”.

Jasno piše “hrvatskog člana” a ne “člana iz redova hrvatskog naroda”.

Toliko barem ja kao laik (i ne baš “renomirani” novinar) mogu zaključiti, budući da sam (relativno) pismen.

Zlatko Pinter/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori

Komentari