Pratite nas

Reagiranja

LET3 – smeće od grupe

Objavljeno

na

Pavković: Dosta je terora riječkih „glazbenih guzičara“

Glazbena skupina Let 3 više je poznata po svojim stražnjicama nego pjesmama. To najvjerojatnije nije uspjelo nikome u svijetu. Sada su ih „gradski oci“ pozvali da zabavljaju mladež u Sisku, 3. lipnja, na Dan Grada. Tome su se oštro protivili članovi HDZ-a, ali i ne samo oni. Naime, prije svega, mladi ovog junačkog Grada žele slušati i gledati istaknute i domoljubne glazbenike, a ne ovu vulgarnu i nemoralnu skupinu, koja ismijava hrvatske branitelje, Crkvu, državne institucije, sve osim antifašista, bivših partizana i Udbaša, čiji su sve to navodno i sinovi (skupljeni z brda-zdola).

[ad id=”68099″]

Na prvi pogled čini se da je Let3 skupina cirkusanata, koji „ne znaju“ nabrojiti do tri. Ali, ako tko zna unovčiti svoje stražnjice, onda to zna čelnik grupe Zoran Prodanović Prlja, koji je u Rijeci najvjerojatnije i „narodni heroj“, baš kao i oni stvorovi ala – Oliver Frljić ili Rade Šerbedžija, kojima je ovaj grad podario više nego to mogu dobiti bilo gdje u svijetu. Tako među ostalim čitamo da je „slavni“ Prlja, kao zaslužni građanin, od gradonačelnika Vojka Obersnela dobio ni manje ni više nego gradski stan (!) od 82,35 četvornih metara, za što gradu za njegovo korištenje plaća mjesečni najam od 717 kuna. Vjerojatno uz to, za njega i njegove „guzičare“, ide i niz drugih pogodnosti, jer je pjevač Leta 3 Zoran Prodanović Prlja u Rijeci prepoznat i kao „kreativna jezgra“. Po čemu, zašto? Onda su tako stanove mogli dobiti i ostali „homići“ koji se u ovome gradu bave glazbom, a koji možebitno imaju ljepša dupeta od ovih nemoralnih muzičara.

S obzirom da članovi ove riječke „prdi“ grupe znaju i pisati, vrlo su brzo odgovorili onima koji ih za Dan Grada ne žele u Sisku. Poučili su članove HDZ-a da fakat „nije daleko od p…. do guzice“, da je HDZ „stranka osuđena zbog korupcije“, da je „lider HDZ-a prevario hrvatsku državu i prodao najveće hrvatsko poduzeće INU u ruke strancima“, da „HDZ-ov kadar je svojem vođi omogućio naplatu jednog izgrađenog WC-a po cijeni 50 normalnih WC-a“, zatim da je „HDZ-ova predsjednica države izbacila bistu Tita iz predsjedničkih dvora iako je Tito oteo okupatorima pola današnje Hrvatske“, da se „današnji predsjednik stranke ne izjašnjava o tome je li izvor njegovog prezimena turski, „Crni Marko“ ili pak srpski, „K…. Marko“, itd. i tako redom.

Što im odgovoriti na sve to? Možda samo jedno: ako je HDZ-e osuđen zbog korupcije, a nije, onda što je njihov SDP-e, stranka koja je dušom i tijelom nasljednik zločinačkog Saveza komunista, zločinca Josipa Broza i stranka koja je na početku Domovinskoga rata razoružala hrvatske građane i vojnike te otvoreno, javno i glasno stala u obranu srpskog okupatora, optuživši HDZ-e da je „stranka opasnih namjera“, samo za to što je branila i stvarala slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, po kojoj danas, na žalost, svaki prle može je „tuči“ dimom iz svoga dupeta, baš kao i branitelje i stradalnike hrvatskog Domovinskoga rata. Za tu svoju „kreativnu jezgru“ još su i nagrađeni: stanovima, bogatim honorarima, pa možebitno i „ratnim“ odličjima.

Stoga, podržavamo sve one koji ne žele „glazbene guzičare“ u Sisku i što su digli svoj glas protiv ovakvih cirkusanata – zaljubljenih samo u sebe. Oni su mladim HDZ-ovcima Siska posvetili i neku glupu pjesmu, a mi ćemo im na to odgovoriti stihovima Marka Brecelja, legende slovenske glazbe. Njegova pjesma nosi naslov „Majmuni“ ili „Uspomena bijelom dupetu“, a ide ovako: …Vaše slavno ime ulazi u/ ukrštene riječi/ Vaše prazne riječi pune/ novinske retke./ Vaše pjesme penju se na tablicama/ i lagano kližu u uši./ Vaša žvakača lica lijepe se po zidovima/ i razvlače po kanalima./ Vaše Borovo guzice valjaju čitavu Yugu./ Vaša vruća seljačka krv/ prosula se u blagajne./

Mladen Pavković/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Mladen Pavković: Nekada su ga pljuvali i gazili, a sada ga uzdižu u nebesa

Objavljeno

na

Hrvatski pjevač Mate Mišo Kovač (78) na liječenju je proslavio rođendan. Sa svih strana prima čestitke, ali i priznanja, kao vrhunski glazbeni umjetnik. Vjerojatno će ga se sjetiti i oni na državnom vrhu i „okititi“ ga nekim istaknutim državnim odličjem, jer to je, kao malo tko, zaslužio,  slagali se ili ne, jedan je i neponovljivi, – Mišo!

Veliko priznanje odali su mu i sami glazbenici, tj. njegovi kolege i to već dva puta u relativno kratkom vremenu u Splitu, na Splitskom festivalu i na nogometnom stadionu na Poljudu.

Mišo je toliko značajan, popularan za hrvatsku glazbu da mu već sada slobodno mogu dati ulicu ili trg u Zagrebu, Splitu i Šibeniku.

A jedan dio onih koji ga danas uzdižu u nebesa skoro su ga „pokopali“. Marginalizirali su ga, podcjenjivali i bacali u blato, jer kao to što on pjeva „to je šund“ i tome slično. Čak su se  neki i smijali kad je govorio da je pjevač s najviše prodanih  ploča  (i ostalih nosača zvuka). Međutim, to je točno, pa neka se smiju(sami sebi) i dalje.

Dakle, to je čovjek čiji je sin, Edo,  bio jedan od najmlađih hrvatskih branitelja-dragovoljaca (HOS-ovac) i koji je izgubio život pod još nerazjašnjenim okolnostima.

Umjesto da mu pomognu u tim teškim životnim situacijama većina medija, pa i glazbenika, tj. njegovih kolega „iskoristilo“ je tu nevolju da ga još više ponize, iako se on nikada poniziti ne može.

Sjećam se kad ga je moja malenkost, u suradnji s producentom Vladimirom Mihaljekom-Mihom, jednom pozvala na humanitarni (braniteljski) koncert u zagrebačko Hrvatsko narodno kazalište (HNK)  da su mi neki glazbenici i „kulturnjaci“ neprestano nakon toga govorili: kako sam to mogao, nije Mišo za HNK, te da je njegovim nastupom i ta kulturna ustanova dobila „narodnjački štih“!

Stoga, kad se danas na sve strane govori i piše o njegovoj veličanstvenoj karijeri treba se podsjetiti i 1999., kad  je namjeravao izvršiti samoubojstvo (pucao si je u grudi). Što su tada neki medijski „monstrumi“ pisali? Da se je stvarno želio ubiti pucao bi si u srce, a ne pokraj njega! Da to su među ostalim objavljivali!

Četiri  godine nakon toga bio je polumrtav, ležao nakljukan sedativima.

I materijalno je propadao. Zvali su ga na nastupe  i u Srbiju, gdje je još uvijek „kralj“,, ali on nikada nije pogazio svoju riječ. Jednom je nakon Domovinskog rata rekao-nikada više u Beograd! I nije nikada otišao ni na „kavu“.

Mišo, hvala ti, i sretan ti rođendan!

Mladen Pavković

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Predsjednica oštro odbacila pokušaj reinterpretiranja njezinih izjava o migrantima

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović oštro je odbacila pokušaj reinterpretiranja njezinih izjava vezanih uz pitanja zaštite hrvatskih granica od ilegalnih migracija i istaknula je da hrvatska policija postupa u skladu sa zakonom i humano, priopćeno je u utorak iz Ureda predsjednice.

“Oštro odbacujem pokušaj reinterpretiranja izjava vezanih uz pitanja zaštite hrvatskih granica od ilegalnih migracija”, rekla je Grabar-Kitarović.

Istaknula je kako “hrvatska policija u obavljanju poslova nadzora državne granice, samim time i granice EU pri sprječavanju ilegalnih migracija postupa zakonito, profesionalno i humano, a sredstava prisile prema prekršiteljima zakona primjenjuje u najmanjoj mogućoj mjeri koja je neophodna za zaštitu sigurnosti policijskih službenika i za obavljanje njihovih zadaća”.

Naglasila je da je sigurnost temeljni uvjet stabilnosti i razvoja Hrvatske i samim time jedna od njezinih ključnih zadaća.

“To su činjenice koje nikakve igre riječi, krivi prijevodi ili iz konteksta izvučeni dijelovi izjava ne mogu i neće promijeniti.”

Predsjednica se oglasila nakon što su svjetski mediji i HRW reagirali na intervju koji je dala za švicarsku javnu televiziju SRF.

Tijekom prošlotjedne posjete Švicarskoj, novinar švicarske državne televizije je predsjednici kazao da televizija posjeduje snimke pretučenih migranata koji tvrde da ih je hrvatska policija nasilno i ilegalno odvratila od ulaska u zemlju, a predsjednica je odgovorila da “govori o ilegalnim imigrantima koji žele iligalno ući u Hrvatsku”.

“Zašto mislite da je to ilegalno? Govorimo o ilegalnim migrantima, ljudima koji ilegalno žele ući u Hrvatsku i policija ih šalje nazad u Bosnu i Hercegovinu. Postoje otvoreni granični prijelazi koji su otvoreni za sve koji žele doći u Hrvatsku i zatražiti azil”, rekla je predsjednica za švicarsku televiziju.

Također je kazala da se zbog takvih optužbi raspitala kod ministra unutarnjih poslova, ravnatelja policije i policajaca na terenu i da su joj oni u više navrata potvrdili da ne koriste “pretjeranu silu”.

“Naravno da je potrebno malo sile kada potiskujete ljude, ali morate vidjeti i kakav je to teren koji prelaze pretežito po noći”, rekla je predsjednica koja je pred odlazak u Švicarsku posjetila granični prijelaz u Kordunskom Ljeskovcu.

(Hina)

 

Željko Glasnović: Migrantski val se zahuktava (VIDEO)

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari