Pratite nas

Reagiranja

LET3 – smeće od grupe

Objavljeno

na

Pavković: Dosta je terora riječkih „glazbenih guzičara“

Glazbena skupina Let 3 više je poznata po svojim stražnjicama nego pjesmama. To najvjerojatnije nije uspjelo nikome u svijetu. Sada su ih „gradski oci“ pozvali da zabavljaju mladež u Sisku, 3. lipnja, na Dan Grada. Tome su se oštro protivili članovi HDZ-a, ali i ne samo oni. Naime, prije svega, mladi ovog junačkog Grada žele slušati i gledati istaknute i domoljubne glazbenike, a ne ovu vulgarnu i nemoralnu skupinu, koja ismijava hrvatske branitelje, Crkvu, državne institucije, sve osim antifašista, bivših partizana i Udbaša, čiji su sve to navodno i sinovi (skupljeni z brda-zdola).

[ad id=”68099″]

Na prvi pogled čini se da je Let3 skupina cirkusanata, koji „ne znaju“ nabrojiti do tri. Ali, ako tko zna unovčiti svoje stražnjice, onda to zna čelnik grupe Zoran Prodanović Prlja, koji je u Rijeci najvjerojatnije i „narodni heroj“, baš kao i oni stvorovi ala – Oliver Frljić ili Rade Šerbedžija, kojima je ovaj grad podario više nego to mogu dobiti bilo gdje u svijetu. Tako među ostalim čitamo da je „slavni“ Prlja, kao zaslužni građanin, od gradonačelnika Vojka Obersnela dobio ni manje ni više nego gradski stan (!) od 82,35 četvornih metara, za što gradu za njegovo korištenje plaća mjesečni najam od 717 kuna. Vjerojatno uz to, za njega i njegove „guzičare“, ide i niz drugih pogodnosti, jer je pjevač Leta 3 Zoran Prodanović Prlja u Rijeci prepoznat i kao „kreativna jezgra“. Po čemu, zašto? Onda su tako stanove mogli dobiti i ostali „homići“ koji se u ovome gradu bave glazbom, a koji možebitno imaju ljepša dupeta od ovih nemoralnih muzičara.

S obzirom da članovi ove riječke „prdi“ grupe znaju i pisati, vrlo su brzo odgovorili onima koji ih za Dan Grada ne žele u Sisku. Poučili su članove HDZ-a da fakat „nije daleko od p…. do guzice“, da je HDZ „stranka osuđena zbog korupcije“, da je „lider HDZ-a prevario hrvatsku državu i prodao najveće hrvatsko poduzeće INU u ruke strancima“, da „HDZ-ov kadar je svojem vođi omogućio naplatu jednog izgrađenog WC-a po cijeni 50 normalnih WC-a“, zatim da je „HDZ-ova predsjednica države izbacila bistu Tita iz predsjedničkih dvora iako je Tito oteo okupatorima pola današnje Hrvatske“, da se „današnji predsjednik stranke ne izjašnjava o tome je li izvor njegovog prezimena turski, „Crni Marko“ ili pak srpski, „K…. Marko“, itd. i tako redom.

Što im odgovoriti na sve to? Možda samo jedno: ako je HDZ-e osuđen zbog korupcije, a nije, onda što je njihov SDP-e, stranka koja je dušom i tijelom nasljednik zločinačkog Saveza komunista, zločinca Josipa Broza i stranka koja je na početku Domovinskoga rata razoružala hrvatske građane i vojnike te otvoreno, javno i glasno stala u obranu srpskog okupatora, optuživši HDZ-e da je „stranka opasnih namjera“, samo za to što je branila i stvarala slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, po kojoj danas, na žalost, svaki prle može je „tuči“ dimom iz svoga dupeta, baš kao i branitelje i stradalnike hrvatskog Domovinskoga rata. Za tu svoju „kreativnu jezgru“ još su i nagrađeni: stanovima, bogatim honorarima, pa možebitno i „ratnim“ odličjima.

Stoga, podržavamo sve one koji ne žele „glazbene guzičare“ u Sisku i što su digli svoj glas protiv ovakvih cirkusanata – zaljubljenih samo u sebe. Oni su mladim HDZ-ovcima Siska posvetili i neku glupu pjesmu, a mi ćemo im na to odgovoriti stihovima Marka Brecelja, legende slovenske glazbe. Njegova pjesma nosi naslov „Majmuni“ ili „Uspomena bijelom dupetu“, a ide ovako: …Vaše slavno ime ulazi u/ ukrštene riječi/ Vaše prazne riječi pune/ novinske retke./ Vaše pjesme penju se na tablicama/ i lagano kližu u uši./ Vaša žvakača lica lijepe se po zidovima/ i razvlače po kanalima./ Vaše Borovo guzice valjaju čitavu Yugu./ Vaša vruća seljačka krv/ prosula se u blagajne./

Mladen Pavković/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Veterani Puma o Bajaginom koncertu: Dotični je veličao četništvo i ljude koji su ubijali po Hrvatskoj

Objavljeno

na

Objavio

Mi kao branitelji borili smo se za slobodnu i demokratsku Republiku Hrvatsku – demokratsku u smislu da svatko ima pravo iznijeti svoje mišljenje, da pjeva i sluša što želi, ali da se pritom poštuju drugi bez da ih se vrijeđa i ponižava.

Nije nam namjera nametati neke zabrane, ali kao branitelji i građani imamo pravo na svoje stajalište, a još više na poštovanje kakvo imaju svi veterani u demokratskim zemljama.

Smatramo kako je krajnje uvredljivo za sve Varaždinke i Varaždince, a posebice za hrvatske branitelje, organizirati nastup srpskog pjevača Momčila Bajagiča-Bajage koji je tijekom Domovinskog rata zajedno sa ostalim izvođačima iz Srbije otvoreno podupirao velikosrpsku agresiju na teritoriju međunarodno priznate Republike Hrvatske.

Prije 23. godine u Varaždinu dočekani smo kao heroji koje se slavilo, bacalo cvijeće, a danas izgleda kao da se sve to zaboravilo. Vrijedi li danas netko tko dolazi na jedan dan u Varaždin kako bi animirao ljude više nego što vrijede živi heroji, ranjenici i zarobljenici koji su branili iste te ljude prije 23. godine?

Danas kada se zna kako je dotični svojim pjesmama veličao četništvo i ljude koji su ubijali po našoj zemlji, potrebno je zapitati se kakav primjer dajemo sami sebi, našim braniteljima i njihovim obiteljima, našim mladima koje je potrebno učiti kako se teško stvarala naša domovina?

Danas kada su odnosi sa Srbijom sve gori jer njihova politika ni dan danas nije se promijenila prema Hrvatskoj, a mi se opet kao kroz povijest međusobno svađamo, i to radi jednog pjevača.

Štoviše, promislimo o osjećajima obitelji 175-orice poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i obitelji civila ubijenih prilikom oslobađanja grada Varaždina, županije i diljem Lijepe Naše koje zasigurno ne žele slušati repertoar dotičnog nad grobovima svojih sinova, muževa, očeva….

Ponavljamo još jednom, nismo ni za kakve zabrane, no neki red i poštovanje bi trebao postojati.

Jer ukoliko sami sebe ne poštujemo, što možemo očekivati od drugih.

 

DUJMOVIĆ: Bajaga je ili glup ili pokvaren!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

ĆORIĆ: ‘Oduzmite odlikovanje Miloradu Pupovcu ili mi svoja vraćamo’

Objavljeno

na

Objavio

Udruga šest desnih, pravaških i republikanskih stranaka okupljena u projektu “DESNO” poslala je priopćenje kojim traži od Predsjednice Republike Hrvatske da oduzme odlikovanja Miloradu Pupovcu. Time su se pridružili zahtjevu dr. Sanje Bilač.

Priopćenje glasi:

Temeljem ustavnih ovlasti predsjednik Republike Hrvatske dodjeljuje odlikovanja i priznanja. Te ovlasti mu daje članak 98. Ustava RH, a on mu nalaže da se pri donošenju takvih odluka vodi važećim Zakonom o odlikovanjima i priznanjima. Isti govori o razlozima zašto se koje odlikovanje ili priznanje dodjeljuje, a također i propisuje postupak dodjeljivanja, uručenja, način nošenja i isticanja primljenih odlikovanja i priznanja kao i način oduzimanja dodjeljenih odlikovanja i priznanja.

Iz nama nepoznatih razloga bivši predsjednik RH Stipe Mesić je 24.05.2001. bivšem razvodniku „tzv. JNA“ Miloradu Pupovcu uručio visoko državno, vojno i civilno odlikovanje „Red hrvatskog pletera“. Ovo odlikovanje dodjeljuje se za vojne zasluge u obrani ili očuvanju suvereniteta RH kao i za osobiti doprinos razvitku i ugledu RH i dobrobiti njezinih građana. Razloga za dodjeljivanje ovog odlikovanja  nismo nigdje našli, ali razloga za oduzimanje ovog odlikovanja aktualna predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović ima na pretek. Njegova nazočnost u Bačkoj Palanci 04.08.2018. na komemorativnom skupu povodom „Dana sećanja na stradale i izbegle Srbe“ točka je na „i“ njegovog višegodišnjeg izrugivanja svim vrijednostima koje su proistekle iz veličanstene vojno-redarstvene operacije „Oluja“, a samim tim i iz pravednog, obrambenog i oslobodilačkog Domovinskog rata.  

Kao legalisti smo u skladu s člankom 28. Zakona o odlikovanjima i priznanjima uputili pisani zahtjev predsjednici RH da oduzme Miloradu Pupovcu odlikovanje „Red hrvatskog pletera“. Zahtjev je upućen ispred političkog projekta DESNO koji već sada okuplja šest desno, pravaško i demokršćanski orijentiranih političkih stranaka, veliki broj udruga sličnog profila kao i niz istaknutih pojedinaca. Time smo ispoštovali zakonsku formu ali ovaj zahtjev smo uputili, kao i ovaj javni apel, u ime velikog broja građana koji od Kolinde Grabar Kitarović očekuju da isto i učini.  

Kao nositelj odlikovanja „Red hrvatskog pletera“ bio sam iznimno ponosan na njega jer mi ga je osobno uručio prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman sve do spoznaje da isto odlikovanje ima etno Srbin Milorad Pupovac. Veliki broj nas, nositelja ovog odlikovanja odlučio je da u slučaju ne oduzimanja odlikovanja Miloradu Pupovcu isto vratimo predsjednici RH, stoji u priopćenju koje ispre političkog projekta DESNO – Demokrastki savez nacionalne obnove potpisuje glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari