Pratite nas

Komentar

LETICA: Kuharić je sigurno i trajno, prije 24 godine, istjerao Sotonu iz „Kockice“!

Objavljeno

na

Sarkastična izjava Tomislava Karamarka – „Ma, poslat ćemo svećenika da to malo raskuži“ – izgovorena u kontekstu njegove ideje o mogućem preseljenju Ureda predsjednice/predsjednika Republike u Banske dvore, uz istodobnu selidbu Ureda predsjednika Vade RH u „Kockicu“, negdašnje sjedište Centralnog komiteta SKH, potaknula je na komentare bivšeg predsjednika dr. Ivo Josipovića, bivšega i budućega saborskog zastupnika dr. Željka Jovanovića te brojne stavotvoritelje-ljevičare.

[ad id=”93788″]

Bivši predsjednik Josipović pokušao je ideju velike seobe vlastodržaca ismijati u kolumni
„Nečastivi na Pantovčaku i ćirilica u Vukovaru“.

12573790_10153935464627871_296803642237564279_nEvo uvodnog dijela njegova bezbožno-posprdnog pismena: „Na Pantovčaku br. 241 stanuje Nečastivi. Tu je negdje, u šumi kraj zgrade koja dominira kompleksom Ureda Predsjednice. Možda u nekoj zaboravljenoj prostoriji tehničkih službi u podrumu glavne zgrade ili se možda skriva među jelenima, u krdu koje predvečer, ohrabreno mirom i gašenjem sunca i svjetala u lijepoj zgradi Ureda obilazi kompleks u potrazi za hranom.

Svoj je biljeg Nečastivi dugo držao i u samom Uredu hrvatskog državnog poglavara. Tri je predsjednika, Tuđmana, Mesića i mene, Mefisto, crvenoputi i crvenomisleći demon, prevario natjeravši nas da njegovu bijelu bistu ili jedne od njegovih brojnih inkarnacija tu držimo. Zvali smo je Titova bista.

Nova je predsjednica već u predizbornoj kampanji shvatila o kakvoj pogibelji se radi. Ne može se dobra politika voditi uz Nečastivog, ne može se dobro lupati šakom o stol, a ni Hrvatsku pretvoriti u najbogatiju državu na svijetu, kako je obećala tada buduća predsjednica. Nečastivi to neće dopustiti.

Zato je rekla maknuti urokljivu bistu Nečastivog. I ne samo to, obećala je iseliti svoj Ured na neko drugo mjesto gdje crveni vragovi ne stoluju. Mjesto gdje povijest izgleda drukčije od one koju nam na uho šapće Mefisto, zavodljivo pričajući o zlom fašizmu i nekim ljudima koji su ga pobijedili, proboli kao sveti Juraj onog zmaja.

12508901_10153935449472871_7524917381617204417_nRečeno-učinjeno. Bista je maknuta, a Ured i kompleks u kome stoluje Nečastivi paralelno s Predsjednicom posvetio je ni više ni manje nego čuveni fra Jozo Zovko, budeći nadu cijele nacije da će to možda biti dovoljno da se Nečastivog otjera. (…)

Ali crveni su vragovi prozreli priču. Jedan od njih, još-malo premijer Milanović, nikako da nađe pravi prostor za novi Ured, kao da izbjegava, kao da želi da Nečastivi i dalje ruši naš tisućljetni san. I zato predsjednica Grabar-Kitarović izmješta ured u Split, Pulu, Vukovar…

Tamo ruka Nečastivog ne doseže. Ali, tu je ruka nove, još nevidljive vlade. Ona nudi spas, seli Predsjednicu na Markov trg, u sadašnju zgradu Vlade. Ono što crveni vrag Milanović nije htio, nova vlada hoće.

Iako, kao da i tu Nečastivi ima prste. Da, Predsjednica će se riješti Nečastivog, ali, kako predlaže Karamarko, vlada bi trebala u Kockicu. Kud baš u Kockicu!? Zar itko misli da u zgradi koju su nekada zvali Crvena katedrala Nečastivi nema moći!?“

Tamo gdje je Josipović stao nastavio je dr. Željko Jovanović: na facebooku. Njegov je zapis prenio Novi list: ”Karamarko je profesor povijesti. Istina, studirao je desetak godina, ali trebao bi znati da neće morati slati svećenika u Kockicu da je ‘raskuži’, jer je na poziv Ivice Račana 26. listopada 1991. Kockicu ne samo posjetio, nego i misu održao kardinal Franjo Kuharić. Misa je održana u plenarnoj dvorani CK SKH. Kardinal Franjo Kuharić rekao je tada Ivici Račanu koji ga je dočekao na ulazu: ‘Povijest je dinamika.”

MOJ KOMENTAR ( Piše prof.dr. Slaven Letica )

Doista nije dobro što POVJESNIČAR Tomislav Karamarko, očito, ne zna da je đavla ili vraga, Gospodara tame, Belzebuba, Nečastivoga, Mefista, Lucifera ili „Optužitelja“ (latinski: Diábolus) prije pune 24 godine iz „Kockice“, Crvene ili Krvave katedrale protjerao pokojni  Sluga Božji kardinal Franjo Kuharić, nadbiskup zagrebački, vjerojatni budući blaženik i svetac (11. ožujka 2012. Zagrebačka nadbiskupija je najavila pokretanje postupaka za proglašenjem blaženim kardinala Franje Kuharića), posebice zbog toga što je njegova povijesna misa u Velikoj dvorani bivšega CK SKH 26. listopada 1991., kao i njegova homilija „Molitva za mir, pomirenje, ljubav i pravednost“ bili izraz i posljedica njegove duboke vjere u Isusa Krista, ali i u sve ono o čemu je naslov homilije govorio.

5247_10153935460197871_4742811040216909049_nU tom pogledu skandalozan je povijesni falsifikat koji je učinio dr. Željko Jovanović tvrdnjom da je do misnog slavlja u „Kockici“ došlo „na poziv Ivice Račana“.

Misno slavlje u „Kockici“ nije bila ni ideja, ni „poziv“ Ivice Račana, već završni čin dvodnevnog susreta i molitvi vjernika pod nazivom „Hrvatska pred Bogom za mir“ koje je osmislio kardinal dr. Franjo Kuharić, a organizirao Kaptol.

Kao iskreni, duboki, nepokolebljivi i nesalomljivi Božji čovjek i svećenik dr. Franjo Tuđman je iskreno vjerovao da je „Kockica“ jazbina Sotone i da je golgota koju je prolazio hrvatski narod u to doba Njegovo djelo.

Nadbiskup i kardinal dr. Franjo Kuharić nije imao nikakve dvojbe da će tijekom glavnoga dijela misnoga slavlja koje je predvodio, tijekom TRANSSUPSTANCIJACIJE (pretvaranja kruha i vina u tijelo i krv Isusovu) u Krvavu katedralu uči, doslovce, sam Isus Krist kako bi iz nje protjerao Đavla.

U facebook zapisu dr. Željka Jovanovića istina je tvrdnja da je Ivica Račan dočekao na ulazu u „Kockicu“ dr. Franju Tuđmana koji mu je uz blagi osmijeh rekao: „Povijest je dinamika“.

Opsežan esej “Svečana misa u Centralnom komitetu” o smislu tog misnoga slavlja objavio sam u “Globusu” 31. listopada 1991., a objavljen je i u mojoj knjizi “Obećana zemlja” iz 1992.

Što se konkretnih povoda odluci kardinala dr. Franje Tuđmana da Isusa Krista sa sobom povede i dovede u „Kockicu“, hrvatska golgota bila je temeljni povod. Uz to, vjerovao je da je pokušaj atentata na dr. Franju Tuđmana 7. listopada 1991. također Sotonsko nedjelo, ali da je ON imao svoju ulogu u osmišljavanju odluke Ivice Račana i saborskih zastupnika iz redova SKH – SDP da 25. lipnja 1991. ne glasuju za odluku o proglašenju hrvatske državne samostalnosti i suverenosti.

Konačno, bilo bi doista povijesno neodgovorno, pa i bogohulno, da Tomislav Karamarko i HDZ ostvare najavu: „Ma, poslat ćemo svećenika da to malo raskuži.“

Nakon Kuharićeve mise, služene 26. listopada 1991., Nečastivom sigurno nije palo na pamet da se nastanjuje u „Kockici“, iako je taj ZLI laskavac i zavodnik pred bivšom zgradom CK SKH sigurno na ZLO i NAOPAKO znao i zna zavoditi brojne HDZ-ove i SDP-ove ministre i činovnike.

prof. dr. Slaven Letica

>NE DIRAJTE KRVLJU NATOPLJENI VUKOVAR

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Davor Dijanović: Orban na udaru bruxelleskoga mainstreama

Objavljeno

na

Objavio

Što bruxellskome mainstreamu smeta kod mađarskog državnika Viktora Orbana?

Kako su izvijestili mediji, Europska pučka stranka (EPP) jučer je iz svojih redova suspendirala stranku Fidesz mađarskog premijera Viktora Orbana, što znači da stranka ne može sudjelovati na sastancima EPP-a, nema pravo glasa i pravo predlaganja kandidata za bilo kakve dužnosti. Prema rješenju o suspenziji, odbor za procjenu će pratiti ispunjava li Fidesz uvjete koje je postavio Mafred Weber, šef EPP-ova kluba u Europskom parlamentu, i deklaracija EPP-a s kongresa u Helsinkiju krajem prošle godine. Ono što EPP zamjera Orbanu odnosi se na „kampanju protiv Bruxellesa“ i na problem protjerivanja Srednjoeuropskog sveučilišta iza Budimpešte.

Nakon jučerašnje suspenzije, vrijedi se zapitati: čime se je to Orban zaista toliko zamjerio EPP-ovcima da su ga pred europske izbore odlučili suspendirati iz svojih redova?

1.) Kao suverenist Orban se zalaže za Europsku uniju (EU) kao zajednicu suverenih i ravnopravnih država. Nasuprot tome konceptu stoje federalisti u Berlinu i Parizu koji podupiru koncept EU-a kao superdržave. Ishod europskih izbora koji su pred nama u bitnome će odrediti u kojem će smjeru krenuti EU. Inzistiranje na federativnom načelu i državnosti EU-a moglo bi u konačnici dovesti do raspade te tvorevine.

2.) Orban je veliki kritičar i protivnik masovnih i nekontroliranih migracija i na neki način rodonačelnik protuimigrantske politike. Evocirajući događaje iz mađarske povijesti, on upozorava na to da će masovne migracije uništiti europski identitet i u perspektivi dovesti do islamizacije europskog kontinenta. Statistički podatci i događanja u državama poput Francuske, Njemačke, Švedske, Nizozemske, Belgije ili Velike Britanije daju mu za pravo.

Već danas postoje dijelovi navedenih država koji sliče na Bliski istok i s Europom nemaju baš nikakve veze. Prema anketi Ipsosa, koju je 4. veljače objavio časopis L’Obs 33,2 posto srednjoškolaca u Francuskoj izjašnjava se kršćanima, a 25,5 posto muslimanima. Već danas EU, koja je proteklih godina unutar svojih granica primila milijune muslimana, strahuje od zamjeranja muslimanima, pa se tako boji dati azil pakistanskoj kršćanki Asiji Bibi. Orban ne želi ponavljati sulude politike zapadnih država i na području srednjoistočne Europe.

3.) Orban je uskratio gostoprimstvo srednjoeuropskom sveučilištu i njegovu osnivaču Georgu Sorosu kojeg optužuje za financiranje i podupiranje masovnih i ilegalnih migracija. Prema Orbanu, Soros koristi „predatorske nevladine organizacije“ kako bi preplavio Europu migrantima i stvorio „transnacionalno carstvo“.

4.) Orban smatra da se Europa mora temeljiti na kršćanskim vrijednostima na kojima je uvijek počivala. Kršćanstvo je „posljednja nada Europe“ i „ako ne zaštitimo našu kršćansku kulturu izgubit ćemo Europu, ona više ne će pripadati Europljanima“. Spas za Europu su prokušane kršćanske vrijednosti koje su ju učinile onakvom kakva je nekada bila – moćna i jaka.

5.) Nasuprot modernome transrodnom antropološkom inženjeringu, Orban se zalaže za jake i brojne obitelji. Nedavno su uvedene nove mjere za obitelji s najmanje dvoje djece kako bi im se pomoglo da kupe vlastiti dom, subvencije za kupnju automobila i oslobađanje poreza za žene koje podižu najmanje četvero djece. Žene mlađe od 40 godina koje sklope prvi brak mogu dobiti zajam od deset milijuna forinta (36.000 eura). Trećina zajma oprašta se kada se rodi drugo dijete, a cijeli je otpisan nakon rođenja trećeg djeteta.

Sa stavovima i vrijednostima koje zagovara (a u njih treba ubrojiti i antikomunizam), Orban je dijametralna suprotnost današnjega europskog „mainstreama“ i bilo je samo pitanje vremena kad će ga EPP suspendirati iz svojih redova.

Iako je u Mađarskoj neosporno razvio klijentelističku mrežu koja mu osigurava vlast, Orban se može pohvaliti i s ekonomskim uspjesima pa država bilježi vrlo pristojne stope ekonomskog rasta, izvoz raste, nezaposlenost pada, a još pred nekoliko godina isplaćen je kredit uzet od MMF-a koji je poslan kući.

Sve u svemu, Orban je političar koji uživa potporu mađarskog naroda, koji sluša bilo svoga naroda (za razliku od tzv. mainstream tzv. elita koje preziru mišljenje naroda) i čija će se upozorenja o migracijama i europskome identitetu u budućnosti nesumnjivo pokazati proročanskima.

Davor Dijanović/HKV

Europska pučka stranka (EPP) suspendirala mađarski Fidesz

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Marko Ljubić: Karadžić i marginalizacija hrvatske žrtve

Objavljeno

na

Objavio

Slušajući komentare na presudu Karadžiću, pogotovo u emisiji HRT Otvoreno, koja je još jednom poslužila za promociju bošnjačkih i antifa stajališta, dakle u duhu ignoriranja islamističke prirode bošnjačke politike u Bosni i Hercegovini, čovjek se mora zapitati. Je li se službena Hrvatska svela na nekakvog promotora i zaštitnika bošnjačke žrtve?

Ispada da bi Karadžić bio prihvatljiv Hrvatima da nije počinio zločine nad Bošnjacima. Tek na samoj margini se spomenu i njegovi/srpski zločini prema Hrvatima. Dominiraju priče o Srebrenici, zločini nad muslimanskim življem, potresne izjave i suze, priča o pravdi i pravednosti muslimanskih/bošnjačkih žrtava.

Na taj se način priča o BiH svjesno gura u naručje bošnjačke baštine, a time i povlaštenog bošnjačkog političkog prava. Ako sud u Haagu i političke silnice u njegovoj pozadini imaju takve krajnje namjere, a očito imaju, Hrvatska nikako ne bi trebala biti nijemi promatrač ili čak dionik u razvoju takvih konačnih ciljeva.

Karadžić baštini progon gotovo 200 tisuća Hrvata te smrt tisuća. Karadžić je uz to integralan dio ukupnog zločinačkog projekta, primarno usmjerenog protiv životnih i strateških interesa hrvatskog naroda. To što sud u Haagu tome nije davao značaj iz posve političkih razloga, ne bi smio biti razlog pristajanja na zaborav hrvatske politike i medija. Uz to pristajanje, pristajemo i na pretežito bošnjačko pravo na BiH, što nije ništa manje zloćudno od posljedica Karadžićevog zločina.

 

Ante Nazor: Rat se vodio zbog toga da svi Srbi žive u istoj državi, da to obuhvati velik dio Hrvatske i gotovo cijelu BiH

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari