Connect with us

Komentar

LETICA: Na Kolindinoj inauguraciji se vidjelo da smo u Hrvatskoj, a Josipovićeva je mogla biti i u Španjolskoj

Objavljeno

on

“Ovaj svečani obred je bio točno kakav treba biti, nešto u čemu je mogla uživati cijela Hrvatska”, kazao je Letica.

Današnja inauguracije bila je ugodno iznenađenje za cijelu Hrvatsku. Pozitivna energija je prštala na sve strane, što je potpuno suprotno od inauguracije Kolindinog prethodnika Ive Josipovića. Svoje dojmove o inauguraciji predsjednice Kolinde Grabar Kitarović dao je i politički analitičar Slaven letica.

“Bila je to vrlo ugodna svečanost. I ja sam sa ženom prošetao do Trga sv. Marka. Sve je išlo u prilog ovom događaju. Lijepo vrijeme, sjajna organizacija. Ovaj svečani obred je bio točno kakav treba biti, nešto u čemu je mogla uživati cijela Hrvatska. Predsjednica je dala sadržajan i dostojanstven govor”, kaže Letica. Treba istaknuti da Hrvatska već dugo nije imala ovakvu svečanost gdje je cijela nacija mogla uživati, a kako tvrdi Letica, ova inauguracija je bila daleko uspješnija od one za bivšeg predsjednika Ivu Josipovića.

“Ovo je bila neka vrsta antipoda Josipovićevoj inauguraciji. Njegova inauguracija je mogla biti bilo gdje, u Škotskoj, Španjolskoj… Utisak bi bio isti. Nije se znalo predsjednik koje države se bira. Ova inauguracija je zato imala nacionalnu, kulturološku i tradicionalnu notu”, dodao je Letica. Možemo raspravljati o tome što to govori o bivšem hrvatskom predsjedniku, ali prvenstveno trebamo biti zadovoljni kako se prva hrvatska predsjednica službeno predstavila Hrvatskoj i cijelom svijetu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari