Pratite nas

Komentar

LETICIN ZAKLJUČAK ( I POUČAK ) ZA SVA VREMENA

Objavljeno

na

„…Lijepa Naša (je) milijunima svjetlosnih godina udaljena od snova i stihova koje su o njoj imali branitelji, posebice oni koji su kao dragovoljci otišli braniti svoj dom, selo, grad i domovinu.

Dakle, da u europskom miru ne bismo izgubili dobivene ratove, posebice Domovinski rat, hrvatski vođe morali bi konačno početi rješavati probleme, ali i ponuditi razvojne ciljeve i vizije koje bi pažnju naroda od prošlosti usmjerili prema budućnosti, piše Antun Drndelić.

Vijeća, savjeti i povjerenstva u tome im malo mogu pomoći. Potrebna im je svijest o državništvu i državničkoj odgovornosti koja je doista krasila dr. Franju Tuđmana.“

Zaključak je to, citiran, članka koji je „U potrazi Hrvata za korisnom prošlošću“ objavio u Večernjem listu 13. rujna dr. Slaven Letica naslovivši ga u upitnom obliku – MOŽE LI HRVATSKA U MIRU IZGUBITI DOBIVENE RATOVE – ali bez upitnika na kraju.

Normalan zaključak ( i poučak) za sva vremena, za normalne koji normalno misle. S normalnim tajmingom.

Jer, normalitet, pa i sadržaj zaključka bio je jednak i isto tako aktualan i završetkom rata, ali je trebalo proteći dvadeset i dvije godine da bude formuliran, a koliko će vremena biti potrebno za ostvarenje, u kojem će presudan korak biti onaj uvijek presudni prvi korak…ovisi o onima koji znaju čitati i imati želju i volju, i političku volju, zakoračiti…

Dr. Letica u članku, kao vođe, spominje aktualnu predsjednicu Republike i predsjednika VRH. Vođovođe, bilo koje provenijencije, nisu spomenuti. Zaključak potvrđuje i moje višekratno spominjanje da nam se razvoj sastoji u usponu na prvu stubu, pa onda vraćenje na početak. I to kao perpetuum /non/mobile.

Da je potrebno zakoračiti u napredak, pa i po mojemu kada se uspijemo uspeti na prvu stubu i na njoj se zadržati se, nastavimo i na drugu, pa na treću i četvrtu… pokazuje danas naš status u Europi i EU, koja upravo traži i vidi sebe u razvoju jednakih, ali s različitim brzinama tog razvoja, gdje smo na začelju, jer živimo ne od svog rada i rezultata, nego na dug. ‘Europski fenjeraši’.

Antun Drndelić

Što vi mislite o ovoj temi?

Komentar

Zdravko Mamić: U ovim trenucima osjećam ponos koji se ne može opisati

Objavljeno

na

Objavio

U ovim trenucima osjećam ponos koji se ne može opisati.

Ponosan sam na naše Vatrene, ponosan sam na svaki njihov pogodak, na svaki trenutak u kojem su pronosili ime Lijepe naše po svijetu ovog Svjetskog prvenstva.

Još ste jednom dokazali da je hrvatski nogomet usprkos svim problemima s kojima se susreće, usprkos tome što nemamo niti jedan stadion dostojan naše momčadi ono najbolje što hrvatski i svjetski sport ima.

Izazvali ste emocije, ujedinili ste Hrvatsku, pokazali ste svijetu tko su i što su Hrvati i za sve to vam želim reći jedno veliko – HVALA! 🇭🇷

 

Fra Mario Knezović: HEROJI. Volim te Hrvatska

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Fra Mario Knezović: HEROJI. Volim te Hrvatska

Objavljeno

na

Objavio

HEROJI. Volim te Hrvatska. Vidjeli smo dva lica nogometa u istoj utakmici.

Nogomet koji je sjajno igrala Hrvatska u finalu i nogomet koji često donese pobjedu lošijoj momčadi. Francuska je bila lošija. No, čestitamo igračima koji igraju za Francusku. Dugo će trebat vremena da shvatimo kako smo bili bolji a tako nesretno golove primali.

Hvala vam dragi nogometaši i dragi izborniče. Niste poraženi. Učinili ste nas ponosnima i važnije pobjede od nogometnih odnijeli. Pobjedili ste one koji su htjeli da vas srozaju i obezvrijede.

Pobjedili ste Jugofile i pristrane medije koji su zlobni da ste homogenizirali naciju i pokazali hrvatsko srce. Porazili ste bahatost, vladavinu nestručnosti, igrače preko veze, privilegirane uhljebe.

Porazili ste sve one principe koji nažalost većinski caruju u našem društvu. Glasno ste rekli kako može bit sve drugačije.

Stoga, pozivam Hrvate da vas i u Zagrebu sutra dočekaju. Sjajni ste. Nadahnjujete. Hvala vam. Bog vas blagoslovio.

 

Vatreni su naš ponos! Hrvatska je druga na svijetu

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori