Connect with us

Lex Perković

Objavljeno

-

Glavna tema na hrvatskim portalima je Lex Perković, za nas Hrvate u Njemačkoj barem mala zadovoljština. On i njegovi ubili su samo u Njemačkoj 69 Hrvata, političkih emigranata i hrvatskih rodoljuba, ali i nekoliko žena i djece. Sada bi vlast u Zagrebu nekakvim amandmanom sve te zločine u Njemačkoj poslala u „zastaru „, prozirnim manevrom odvjetnika Nobila, koji očito stoji iza te zakonske promjene.

[dropcap]U[/dropcap]sput, Perković je na neki način „stvorio „ Nobila, najprije kao tužitelja u slučaju Artuković, a potom ga izabrao kao branitelja generala Blaškića. U tom se slučaju dao dobro isisati državni novac, ali i novac hrvatskih domoljuba, bez ikakve efektivne kontrole. Stoga ja nisam siguran čiji je onaj privatni zrakoplov kojim je Nobilo letio u Munchen nudeći Nijemcima gentleman agreement oko Perkovića. Međutim, Nijemci sigurno neće nasjesti na taj imponirajući stil ( Imponiergehabe ), zapravo je to za njih apsolutna kontraindikacija. Uostalom, za kapitalne delikte, a to je prije svega podmuklo ubojstvo s predumišljajem Đurekovića, u nobilo-otkriva-detalje-slucajeva-durekovic-sindicic-perkovic-slika-1099167Njemačkoj nema zastare, a istragu zbog težine i opsega izvršenih zločina nad brojnim Hrvatima u Njemačkoj, već više od 40 godina vodi savezno javno tužilaštvo u Karlsruheu.

Stoga, kada Nobilo i Milanović u igru uvlače tobožnju zaštitu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, oni bacaju dimnu zavjesu, e da spase perkovića. Njemačka, kao i EZ poštuju naime načelo supsidijarnosti, dakle najprije je za istragu i zastaru zadužena država gdje se dogodio zločin, a to ej Njemačka. To u hrvatskim medijima nitko ne spominje. Dakle, Nijemci neće nikada tražiti hrvatske branitelje zbog mogućih zločina u hrvatskoj, ali će tražiti da Hrvatska procesuira nekoga hrvata ako je u Hrvatskoj ubio jednoga Nijemca. Hrvatska je desetljećima opstruirala traženu pomoć iz Njemačke, a sada pokušava da zločin iz Njemačke zastari u Hrvatskoj. Ufam se u Njemačko a ne u hrvatsko pravosuđe.

Zvonko Pandžić, filozof, teolog i klasični filolog, HS

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari

Oglas