Pratite nas

Lex Perković

Objavljeno

na

Glavna tema na hrvatskim portalima je Lex Perković, za nas Hrvate u Njemačkoj barem mala zadovoljština. On i njegovi ubili su samo u Njemačkoj 69 Hrvata, političkih emigranata i hrvatskih rodoljuba, ali i nekoliko žena i djece. Sada bi vlast u Zagrebu nekakvim amandmanom sve te zločine u Njemačkoj poslala u „zastaru „, prozirnim manevrom odvjetnika Nobila, koji očito stoji iza te zakonske promjene.

[dropcap]U[/dropcap]sput, Perković je na neki način „stvorio „ Nobila, najprije kao tužitelja u slučaju Artuković, a potom ga izabrao kao branitelja generala Blaškića. U tom se slučaju dao dobro isisati državni novac, ali i novac hrvatskih domoljuba, bez ikakve efektivne kontrole. Stoga ja nisam siguran čiji je onaj privatni zrakoplov kojim je Nobilo letio u Munchen nudeći Nijemcima gentleman agreement oko Perkovića. Međutim, Nijemci sigurno neće nasjesti na taj imponirajući stil ( Imponiergehabe ), zapravo je to za njih apsolutna kontraindikacija. Uostalom, za kapitalne delikte, a to je prije svega podmuklo ubojstvo s predumišljajem Đurekovića, u nobilo-otkriva-detalje-slucajeva-durekovic-sindicic-perkovic-slika-1099167Njemačkoj nema zastare, a istragu zbog težine i opsega izvršenih zločina nad brojnim Hrvatima u Njemačkoj, već više od 40 godina vodi savezno javno tužilaštvo u Karlsruheu.

Stoga, kada Nobilo i Milanović u igru uvlače tobožnju zaštitu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, oni bacaju dimnu zavjesu, e da spase perkovića. Njemačka, kao i EZ poštuju naime načelo supsidijarnosti, dakle najprije je za istragu i zastaru zadužena država gdje se dogodio zločin, a to ej Njemačka. To u hrvatskim medijima nitko ne spominje. Dakle, Nijemci neće nikada tražiti hrvatske branitelje zbog mogućih zločina u hrvatskoj, ali će tražiti da Hrvatska procesuira nekoga hrvata ako je u Hrvatskoj ubio jednoga Nijemca. Hrvatska je desetljećima opstruirala traženu pomoć iz Njemačke, a sada pokušava da zločin iz Njemačke zastari u Hrvatskoj. Ufam se u Njemačko a ne u hrvatsko pravosuđe.

Zvonko Pandžić, filozof, teolog i klasični filolog, HS

Što vi mislite o ovoj temi?

Hrvatska

Grad Hvar obustavlja uvođenje 5G tehnologije

Objavljeno

na

Objavio

Grad Hvar obustavlja uvođenje 5G tehnologije dok se ne dokaže da ta tehnologija nema negativan utjecaj na ljude i okolinu, objavljeno je u četvrtak na službenim stranicama Hvara.

Hvarsko Gradsko vijeće jednoglasno je usvojilo odluku o baznim stanicama telekomunikacijske infrastrukture i uvođenju 5G tehnologije, kojom obustavlja uvođenje 5G tehnologije na području Grada Hvara dok god se putem neovisne i nepristrane studije ne dokaže da ta tehnologija nema negativan utjecaj na ljude i okolinu.

Temeljem odluke Gradsko će vijeće osnovati radnu skupinu koja će u idućih šest mjeseci pokušati istražiti uzročno-posljedičnu vezu između svih izvora zračenja i karcinoma.

Odluka će biti dostavljena Vladi i Hrvatskoj regulatornoj agenciji za mrežne djelatnosti, koja je dužna proslijediti je svim relevantnim čimbenicima koji djeluju na području grada Hvara.

Odluka se na dnevnom redu sjednice Vijeća našla na prijedlog gradonačelnika Hvara Rikarda Novaka, na inicijativu neformalne skupine građana, a temeljem informacije da je Hvar uvršten na listu od 13 gradova i jednog otoka za koje je HAKOM izdao privremene dozvole za testiranje 5G mreže.

Uzeti su u obzir rezultati istraživanja koje je provela Svjetska zdravstvena organizacija, činjenica da je ministrica zaštite okoliša regije grada Bruxellesa Céline Fremault obustavila postavljanje 5G mreže na području regije dok se ne dokaže utjecaj na ljudsko zdravlje i okoliš, kao i Rezolucije Europskog parlamenta (Zdravstveni problemi povezani s elektromagnetskim poljima i Europski akcijski plan za zdravlje i okoliš) te Rezolucija Vijeća Europe (Potencijalne opasnosti za elektromagnetskih polja i njihov utjecaj na okoliš), navodi Grad Hvar. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Vlada razriješila dužnosti Rimac, Mandac i Njavro

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Arhiva

Vlada je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice razriješila dužnosti u nekim agencijama i komisijama Josipu Rimac, Anu Mandac i Ružicu Njavro, koje su osumnjičene u “aferi vjetroelektrane”.

Razriješena je dosadašnja članica Upravnog odbora Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije Ana Mandac, priopćeno je iz Vlade.

Na osobni zahtjev, razriješena je dosadašnja članica Upravnoga vijeća Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Ružica Njavro.

Ružica Njavro je, također na osobni zahtjev, razriješena i dužnosti članice Upravnoga vijeća Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Razriješene su dosadašnja članica Zajedničke komisije za tumačenje odredaba i praćenje primjene Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike Josipa Rimac te zamjenica članice te komisije Višnja Tafra.

Višnja Tafra imenovana je potom vršiteljicom dužnosti člana, a Sandra Pipunić vršiteljicom dužnosti zamjenika člana.

Vlada je također imenovala članove iz Hrvatske u Europski gospodarsko-socijalni odbor, savjetodavno tijelo Europske unije, za mandatno razdoblje od 21. rujna 2020. do 20. rujna 2025.

Članovima Europskog gospodarsko-socijalnog odbora imenovani su Davor Majetić, Dragica Martinović Džamonja, Violeta Jelić, Marija Hanževački, Anica Milićević Pezelj, Vilim Ribić, Danko Relić, Svjetlana Marijon i Lidija Pavić-Rogošić. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari