Connect with us

Iz Svijeta

Libanonska policija suzavcem na protuvladine prosvjednike nakon goleme eksplozije

Objavljeno

-

Libanonske snage sigurnosti u četvrtak navečer suzavcem su rastjerale više desetaka protuvladinih prosvjednika gnjevnih zbog kataklizmične eksplozije koju većina smatra posljedicom nesposobnosti libanonske vlade.

Sukobi su izbili u razrušenoj ulici u središtu Bejruta, koja vodi prema zgradi parlamenta.

Prosvjednici su podmetali vatru, uništavali trgovine i kamenjem gađali policiju, objavila je državna novinska agencija NNA.

Da bi rastjerala neveliku, ali gnjevnu grupu prosvjednika policija je odgovorila suzavcem, ozlijedivši pritom neke demonstrante, prenosi NNA.

Od posljedica eksplozije skladišta amonijeva nitrata u bejrutskoj luci u utorak je smrtno stradalo gotovo 150 ljudi, ranjeno ih je najmanje 5000, a čitave četvrti glavnoga grada u ruševinama su.

Libanonske vlasti objavile su da je eksploziju izazvao požar koji je zapalio skladište s 2750 tona amonijevog nitrata, uskladištenog ondje još od 2013.

Aktivisti su pozvali na veće protuvladine prosvjede u subotu koji bi se trebali održati pod sloganom “na vješala s njima”.

Libanonske spasilačke službe i vojnici u petak su grčevito iz pomoć mehanizacije raščišćavali goleme ruševine u potrazi za mogućim preživjelim žrtvama. (Hina)

Hassan Haidar Diab: Apokaliptična je situacija u Libanonu, gore nego u najgorim periodima rata

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari