Connect with us

Iz Svijeta

Libanonski Hezbollah najavio opći rat Izraelu

Objavljeno

on

Na Bliskom istoku rastu tenzije i pitanje je dana kada će izbiti sukob između libanonskog Hezbollaha i Izraela u koji će se zasigurno uključiti Sirija i Iran, a ne isključuje se mogućnost da se uključi i SAD.

Nakon što je izraelska obavještajna služba objavila kako je glavni tajnik libanonskog pokreta Hezbollaha Hassan Nasrallah (na slici) teško bolestan te da su čak iz Irana doveli liječnike s obzirom na to da je pretrpio srčani udar, glavni tajnik Hezbollaha, Nasrallah, nakon dva mjeseca dao je intervju libanonskoj TV postaji Al Mayadeen, bliskoj Hezbollahu, zaprijetivši kako će, u slučaju da Izrael nastaviti bombardirati Siriju ili likvidirati dužnosnike Hezbollaha koji su u Siriji, Hezbollah i ostali pokreti otpora žestoko odgovoriti i rat će se voditi na teritoriji Izraela.

Nasrallah je istaknuo da će se “svaka operacija koju je pokrenuo neprijatelj rješavati kao rat”. – Imamo dovoljno dalekometnih projektila koji mogu pogoditi velike izraelske gradove uključujući i Tel Aviv – tvrdi Nasrallah odgovarajući izraelskom premijeru Netanyahu koji tvrdi kako bombardiraju skladišta oružja koje je namijenjeno Hezbollahu u Siriji.

Hassan Haidar Diab / Večernji list

Izraelska vojska napala iranske mete u Siriji

 

 

 

Izraelska vojska napala dva Hamasova položaja

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari