Pratite nas

Komentar

LICEMJERNOST PREDSJEDNIKA JOSIPOVIĆA

Objavljeno

na

Zadnjih dana čitam kako je predsjednik Josipović, ili kako ga neki od milja zovu „precednik Yusipović“, posjetio branitelje. Branitelje koji prosvjeduju na otvorenom, pod šatorima, spavaju pod zvjezdanim nebom – jednako kao što su 1991.- 1995. radili dok su krvarili i ginuli za svoju DOMOVINU.

Kao ni tada dok su bili mladi i puni života, tako i danas kad su prošle tolike godine, a mnogi od njih su 100% invalidi, nije im bilo teško stati nasuprot diktaturi. Opet su stali na branik domovine i naroda i opet su spremni krvariti i mrijeti za svoj narod i svoju domovinu.

   Predsjednik republike Hrvatske, koji se stidi te riječi, koja ga ubija u pojam, je došao dati im „podršku“.

      Po njegovom licu vidiš da bi bio precednik jugoslavije, zato nikad nije spominjao HRVATSKI NAROD, već samo građane. Po njegovom ponašanju pomislio bi da je došao u leglo smrtnih neprijatelja, kao da je jedini „kockasti“ dres na marakani u Beogradu. Branitelji su zapjevali hrvatsku budnicu „Zovi samo zovi“, te „Lijepu Našu“ – a izraz predsjednika Josipovića je vrlo čudan za predsjednika te države. Čovjek je izgledao kao da guta knedle, kao da je netko „fotošopirao“ njega uz naslov „Pronađi Uljeza“.

              On kao da je svojim ponašanjem i izrazom lica htio reći: „Ja ovdje ne pripadam, ovo nije vrijedno političkih bodova!“

                S druge strane predsjednik Josipović je prije posjete branitelja slavio 10 godina Documente. Upravo one zloglasne Documente koja želi izjednačiti napadača i žrtvu. Koja lažira hrvatsku povijest i krivi Tuđmana i hrvatske branitelje što se jugoslavija raspala. Ta udruga iznova ponižava sve silovane žene, protjeranu djecu, i mučki ubijane muškarce time što staje u obranu JNA i srbočetničkih napada a napada svim lažiranim pisanjima malih umova i nemoralnih osoba hrvatski narod i hrvatsku povijest. Documenta koja je lobirala na sve moguće načine da se Tuđman proglasi zločincem, da se Domovinski rat nazove građanski, da se osude svi hrvatski generali u Haagu – i koja je upravo javno „cmizdrila“ kad su Gotovina i Markač oslobođeni. I predsjednik Josipović izražava veliku zahvalnost i naziva ih „našom savjesti“.

     To njegovo je vrlo dvojbeno – jer očito je da NAŠE – HRVATSKO nije .

V.D.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Zlatko Hasanbegović o nestalom Mesićevom dosjeu: Trebala bi se provesti istraga i ustanoviti koliko još takvih ima

Objavljeno

na

Objavio

Na desetke Mesića u Državnom arhivu. Ali – ne i dosje bivšeg predsjednika. Taj dokument nikad nije stigao do njih. S druge strane, iz Sigurnosno-obavještajne agencije – za Novu TV demantiraju da su dosje ikad imali – i o svemu su pokrenuli istragu.

“Jedino što možemo reći da on u arhiv nikada nije došao i da ga mi nemamo”, rekao je Dinko Čutura, ravnatelj Arhiva i dodao: “Godine 2015. smo dobili elektronički zapis što se sve nalazilo u SOA-i i tamo postoji da je taj dosje tamo bio. Je li on još tamo, gdje je on, tko ga je uzeo iz SOA-e to mi naravno ne znamo.”

Iz SOA-e tvrde suprotno: “Na primopredajnim zapisnicima dosjea koje je SOA, odnosno njezine zakonske prednice, u više navrata predala Hrvatskom državnom arhivu ne nalazi se ime bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Također, utvrdili smo da u arhivama SOA-e ne raspolažemo dosjeom g. Mesića, te provjeravamo i utvrđujemo činjenice vezane uz njegovo postojanje, odnosno preuzimanje i čuvanje.”

Bivši predsjednik bez komentara. Njegova tajnica poručuje – trenutačno je opet u Kini. U MUP-u mimo kamera kažu: u slučaj će se uključiti tek na prijavu. A istragu traži šef SDP-a Davor Bernardić.

“Mogu samo reći, ako je istina da očekujem da se slučaj istraži i rasvijetli. Ova zemlja zaslužuje istinu”, kaže Bernardić.

Lider Mosta Božo Petrov hvali se otvaranjem arhiva. I kaže – ako je dosje postojao – njegov gubitak nije šlamperaj. “Ništa nije slučajnost, pogotovo kada sam u politici zadnje dvije godine, pa vidim što se sve događa. Ali mislim da je i građanima jasno da to nije slučajnost”, rekao je Petrov.

Bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović vjeruje da nema razloga sumnjati u tvrdnje čelnika Državnog arhiva.

“Trebala bi se provesti istraga i odgovarajuće državno povjerenstvo bi trebalo ustanoviti koliko takvih dosjea još ima, a nisu predani državnom arhivu”, kaže Hasanbegović.

NESTAO MESIĆEV DOSJE!?

 

Vladimir Šeks: “DORH bi trebao razmotriti Mesićevo svjedočenje u Haagu”

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Predsjednica komentirala podizanje kaznene prijave zbog raketiranja Banskih dvora

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović u Koprivnici je, gdje je otvorila privremeni ured, komentirala podizanje kaznene prijave zbog raketiranja Banskih dvora.

Upitana je za komentar o kaznenoj prijavi raketiranja Banskih dvora, koja je podignuta nakon 26 godina. Novinari su predsjednicu pitali je li činjenica da je od raketiranja do kaznene prijave prošlo 26 godina posljedica nesposobnosti institucija.

“Mislim da to jest moglo doći ranije, međutim nisu bili dostupni ključni svjedoci i podaci. Kad podignete optužnice, morate biti svjesni da moraju biti čvrste i utemeljene kako ne bi bile odbačene. Pravda treba stići, nekada kasno, ali dobro je da stigne”, kazala je predsjednica.

Mladen Pavković: Na ovu i ovakvu kaznenu prijavu zločinci se mogu samo smijati!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari