Connect with us

Pedofilija na najvišim razinama

Objavljeno

-

Nakon što je krajem veljače u Njemačkoj otkriveno da je Sebastian Edathy, parlamentarni zastupnik SPD-a Bundestagu (koji bi vjerojatno bio postao koalicijski ministar da se afera nije počela otkrivati) od jednog kanadskog provajdera kupovao slike obnažene djece, nakon što je neki dan otkriveno da su neki britanski političari prije tridesetak godina u društvu „celebritija“ i uz narkotike orgijali u društvu bespomoćnih maloljetnika, pitamo se zašto UN uporno proziva Vatikan umjesto da potraži korijen tog neizrecivog zla koje se u najelitnijim krugovima nekažnjeno prakticira već desetljećima…

Brazilski režiser José Padilha nedavno je u dokumentarnom filmu „Secrets of the Tribe“ (premijera je bila 2010. godine na Sundance Film Festivalu) razotkrio pedofilsku pozadinu istraživanja francuskog antropologa Jacquesa Lizota, koji je proveo više od 20 godina u plemenu Yanomami usred amazonske prašume na granici Venezuele i Brazila. Film iznosi optužbe za pederastiju – i genocid.

Prema svjedočanstvu nekolicine mladića iz plemena Yanomami, Lizot je s njima imao spolne odnose. O istome govore novinar Patrick Tierney u svojoj knjizi „Darkness in El Dorado“, pisac Shari Kizirian u članku „Anthropologists Behaving Badly“ i antropologinja Jane H. Hill u tekstu „Allegations of inappropriate sexual relationships with Yanomami by anthropologists”.

Jacques Lizot bio je važan član francuske akademske zajednice, član LAS-a (Laboratoire d’anthropologie socialedu Collège de France) i učenik akademika Claude Lévi-Straussa, francuskog antropologa i etnologa, „oca moderne antropologije“ koji nije skrivao svoju homoseksualnost. Francuska policija od Lizota nije zatražila objašnjenje.

Tierney tvrdi da su još šezdesetih godina mnogi znali za to, ali su šutjeli. Jedna od Lizotovih navika, koja je izazvala sumnju, bila je činjenica da je za vodiče po Amazoniji redovito uzimao tinejdžere, dok je većina antropologa radije unajmljivala zrele muškarce koji su dobro poznavali teritorij, koji su imali razrađenu mrežu suradnika i koji su bili spretni lovci. Jane H. Hill tvrdi da su ti pedofilski odnosi trajali godinama. Svjedoci, kažu Hill i Tierney, tvrde da su vidjeli kako Lizot mladiće poziva u svoju kolibu i poklanja im darove koje se inače daje samo starijim i utjecajnim osobama.

Jane H. Hill piše da je utvrđeno da Lizotovo seksualno ponašanje nije bilo uobičajeno: članovi plemena Yanomami smatrali su ga odbojnim, odvratnim i posve neprihvatljivim. Jedan od članova radne skupine Jane H. Hill razgovarao je 1998. s Fermínom, jednim od vođa plemena Yanomami, koji je posvjedočio da je osobno razgovarao s tri ili četiri dječaka koji su imali spolne odnose s Lizotom i za to primali darove, što se može nazvati poticanjem na prostituciju.

Padilha je svoj film poslao Interpolu u Brazil. Film je iz Brazila bio poslan u Francusku, no tamo nije izazvao željenu reakciju: čini se da je francuskoj policiji glavno pitanje bilo je li Lizot zlostavljao male Francuze…

Padilha tvrdi da je Lizot, osim što je zlostavljao dječake, u plemenu Yanomami eksperimentirao i s radioaktivnim izotopima.

Konačni rezultat „istraživanja“ koja su u plemenu Yanomami vršili razni antropolozi je taj, da je pleme Yanomami u fazi odumiranja.

Vidi: http://www.nku.edu/~humed1/darkness_in_el_dorado/documents/0580.pdf

 

Lidija Paris

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas