Pratite nas

Liga prvaka odlepršala iz Maksimira, a s njom i Krunoslav Jurčić

Objavljeno

na

Koja je budala napisala, očito vrlo inteligentna, posebno kada je nogomet u pitanju, da je zagrebački Dinamo favorit protiv bečke Austrije? Naime, odmah nakon ždrijeba play offa Lige prvaka, dok su drugi slavili, uključujući i  Zdravka Mamića, konstatirali  smo da je Dinamo na terenu kao jedna razbijena rulja bez glave i repa koja je dosad pobjeđivala isključivo zbog činjenice da se suočavala s daleko slabijim protivnicima, poput moldavskog Sheriffa, uostalom nedavno su modri jedva izvukli živu glavu protiv najslabije momčadi hrvatskog prvenstva. Kako od takvog Dinama očekivati da ‘zgazi’ jednu vrlo ozbiljnu, ali ništa više od toga, momčad?

Bečka Austrija, naravno, nije u ovom trenutku najbolji klub spomenute države, Salzburg je za klasu kvalitetniji klub, s boljim igračima, no i takva Austrija bila je dovoljna za jedan neorganizirani Dinamo koji je stvorio nekoliko slučajnih prilika za vrijeme stihijskih napada na gol gostiju.

Kakav god da je, makar i pijan, Sammir je za sve  ove Dinamove ptice trkačice jednom riječju genij. Dinamo, bez pravog organizatora igre, nije stvorio niti jednu normalnu, izrađenu iz igre. Čop, Soudani i općenito govoreći napadački dio Dinama još kako-tako, no, bez pravog srednjeg reda i trenera koji se ne boji proći centar, ovakva    ekipa nema što raditi  ni u Europa ligi.  Barem neka utjeha za ovakvu oronulu Mamićevu momčad.Liga prvaka, prerano, odlepršala je iz Maksimira, a s njom i Krunoslav Jurčić. Nije sve crno kao što izgleda, puno je gore. Barem neka utjeha za ovakvu oronulu Mamićevu momčad.

tinolovka

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Najave

Predstavljanje knjige: Hrvati pod KOS-ovim krilom

Objavljeno

na

Objavio

Da parafraziram metaforu iz naslova svoje nove knjige o završnom računu Haaškog suda, čudno je samo koliko su i danas – Hrvati pod KOS-ovim krilom. Bilo da im zastire pogled. Bilo da aktivno lete.

Hrvatsko katoličko sveučilište i Višnja Starešina, autorica,

pozivaju Vas na promociju knjige

Hrvati pod KOS-ovim krilom:
Završni račun Haaškog suda

u ponedjeljak, 11. prosinca 2017. u 18 sati
u Velikoj dvorani Hrvatskog katoličkog sveučilišta
(nova zgrada na Kampusu), llíca 242, Zagreb

Radujemo se Vašem dolasku!

Knjigu će predstaviti:

prof. dr. sc. Željko Tanjić,
rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta

dr. Robin Harris, povjesničar

Davor lvo Stier,
zastupnik u Hrvatskom saboru

Višnja Starešina, autorica knjige

Molimo zainteresirane da svoj dolazak potvrde do 7. prosinca 2017.
na e-poštu: [email protected]

facebook komentari

Nastavi čitati

Kultura

Film „Gospa od Utočišta“ na Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu u Sarajevu

Objavljeno

na

Objavio

Na poziv nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije koje predvodi župan Božo Galić, boraviti će u uzvratnoj posjeti vrhbosanskoj nadbiskupiji u Sarajevu 11. i 12. prosinca 2017. godine.

Na Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu, u dvorani Pavla VI., Josipa Sadlera 5 u Sarajevu, 11. prosinca s početkom u 19 sati premijerno će se prikazati dokumentarni film „Gospa od Utočišta“, redatelja Srđana Segarića.

Tema filma je najpoznatije marijansko hodočasničko svetište u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji koje se nalazi u mjestu Aljmaš. U filmu je obuhvaćena kronika događanja kroz povijest od 1332. godine do danas, kronika o progonu hrvatskoga življa i njegove katoličke vjere s posebnim osvrtom za vrijeme Domovinskog rata, kada su Hrvati bili prognani sa svoga ognjišta, a svetište sravnjeno sa zemljom. Snimljen na autentičnim mjestima, u filmu su zabilježene izjave svjedoka, dokumentarna građa i ambijentalne vrijednosti ovoga hrvatskoga prostora. Film prikazuje kako je jedan kip Gospe u ratu vjernicima najavljivao slobodu i povratak.

Drugog dana posjeta planiran je susret župana Bože Galića i kardinala Vinka Puljića. U sastavu izaslanstva biti će i producent filma Antun Ivanković.

Gospa od utočišta (insert iz filma) from Artizana on Vimeo.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari