Connect with us

Lijanović i Federalna vlada gori od poplave

Objavljeno

-

Koordinacija poljoprivrednih udruženja i saveza dala je nametnutoj Vladi FBiH rok od sedam dana da isplati osnovne poticaje iz 2012. i 2013. godine koji, kako kažu, nisu isplaćeni ni s jednim pfeningom.[su_spacer size=”30″]

Jerko Lijanović- nametnuti federalni ministar

Jerko Lijanović- nametnuti federalni ministar

Predsjednik Federalnog saveza ovčara „Pramenka“ Nusret Avdibegović ocijenio je, u izjavi za Dnevni avaz, da je stočni fond Federacije desetkovan i to politikom Vlade Federacije i ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH više nego posljednjim poplavama.

On je dodao, da su obećanja o povećanju poticaja samo predizborna priča te je postavio pitanje čemu povećanje kad ni dosadašnji poticaji nisu isplaćeni.

Mehmed Nikšić, predsjednik Udruženja proizvođača mlijeka i člana Koordinacije poljoprivrednih udruženja i saveza u FBiH kazao je da je Vlada FBiH obećala poljoprivrednicima da će im do 10. ovog mjeseca biti isplaćen dug za 2012. i 2013. godinu.

– Međutim, vlada se oglušila i nije uplatila niti jednu marku. Devet mjeseci već proizvodimo bez poticaja, duguju nam preko 60 milijuna maraka.

Umjesto da Vlada Federacije napravi krizni stožer i interventno djeluje u ovoj izvanrednoj situciji, da presujemo i prehranimo ovo što je ostalo od stočnog fonda, oni su se i na to oglušili – rekao je Nikšić sarajevskom listu./HMS/

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas