Connect with us

Vijesti

Lijanovićev načelnik dao unosan posao kćerki!

Objavljeno

-

Kako načelnik općine može sebi dodjeliti koncesiju koju će potom prodati državi?

Ugovor o korištenju gradskog vodovoda u Kreševu radi gradnje minihidroelektrane, koji je načelnik općine Zdravko Miličević (NSRzB) potpisao s tvrtkom Nevra, klasičan je primjer ne jedne, nego niza zlouporaba ovlasti i sukoba interesa

Miličević je kao načelnik općine potpisao ugovor s tvrtkom koju je sam osnovao, a koju vodi njegova kćerka Vedrana Miličević. Što više, poslovi koji su predmet ugovora trebali bi biti prodani, uz naknadu troškova, općinskom komunalnom poduzeću!

Ugovor koji je janosti obznanio Dnevni avaz, ovjeren je pečatima Općine i tvrtke Nevra s potpisima Miličevića, oca i kćerke.

HDZ glasao protiv, a SDA se ne želi mješati

Vijećnici HDZ-a BiH u Općinskom vijeću Kreševa jedini su se usprotivili ovoj odluci i tvrde kako je riječ o klasičnom sukobu interesa. Prema državnom zakonu, “u slučaju da bliski srodnik izabranog dužnosnika, nositelja izvršne funkcije sklapa ugovore o osobnim uslugama s javnim ili privatnim poduzećem suprotno odredbama Zakona, to dovodi do situacije u kojoj, za ovog izabranog dužnosnika, nositelja izvršne funkcije i savjetnika, dolazi do sukoba interesa”.

Nikica Tomić i Franjo Marijanović, vijećnici HDZ-a, potvrdili su kako je odluka donesena iako su oni glasali protiv. Općinski odbor HDZ-a BiH Kreševo optužio je načelnika kako je “dodijelio koncesije za vodu za piće privatnom poduzeću u njegovom vlasništvu”.

Predsjedavajući OV Kreševo Mirsad Beganović (SDA) rekao je Avazu kako je on, kao predsjedavajući, također potpisao odluku, ali je “sada na sceni svađa između načelnika i HDZ-a” u koju on, kako je naglasio, radije ne bi ulazio.

– Nedavno sam sjedio s načelnikom i on mi je rekao kako bi novo komunalno poduzeće, koje smo formirali, trebalo preuzeti ovaj posao od poduzeća Nevra te mu isplatiti sve dosadašnje troškove. Hoće li se to dogoditi, to ne znam – kazao je Beganović.

avaz/dnevnik.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari