Connect with us

Komentar

Lijepi li Tomašević pršut na čelo?

Objavljeno

-

Priznajem, meni je malo dojadilo slušati kako je Zagrebu teško. Zagreb je vitalan grad, zavidne imovine i nezavidnog prireza, i plakati nad njegovom propalom sudbinom isto je kao umiroviti zdravog tridesetogodišnjaka zato što je eto slomio nogu, piše Marija Selak Raspudić

Rješivo, možda i brzo, uz kvalitetnu terapiju. Stoga je pravo pitanje jedino je li Zagreb u dobrim rukama? Mediji prenose da je danas gradonačelnik Tomašević na pitanje novinara o 189 000 kuna bruto otpremnine za tri mjeseca kazao kako je to potpuno opravdano jer su to tri mjesečne plaće, a prošle otpremnine bile su milijunske.

Nonšalancija oko činjenice da je 200 000 naših kuna bačeno u vjetar zbog njegove nesposobnosti kadroviranja može se samo mjeriti s reakcijom njegove stranačke kolegice Rade Borić koja je prije nekoliko mjeseci na pitanje odakle joj 150 000 eura ušteđevine i dionice odgovorila da bi bilo jako čudno da netko baš ništa nije ušparao u 30 godina.

Ako nemate novaca za kruh, dignite sa štedne knjižice opominje iz Versaillesa kolegica Borić narod zemlje u kojoj je svaka četvrta osoba u riziku od siromaštva. A sada vidimo da je socijalna hiposenzibilnost prisutna i kod novoizabranog gradonačelnika.

Zamislite primjerice da je naš gradonačelnik osoba koja je sklona razuzdanim zabavama, lijepi pršute na čelo i svakom harmonikašu stavi 500 eura iz gradske blagajne kad mu otpjeva Dušu bećarsku.

Valjda bi sutra svi prosvjedovali ispred poglavarstva. A koja je točno razlika između takvog pijanog rasipništva i činjenice da je nova gradska uprava da nije trepnula otplatila 189 000 naših kuna za njihove početničke pogreške?

Marija Selak Raspudić

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari