Lijevi fašisti napadaju: Nenad Piskač nasred ulice presreten u prometu i fizički napadnut

1

Sinoć, 1. prosinca 2016. u devetnaest sati i dvadeset minuta u Zaprešiću je izvršen prepad, te verbalni i fizički napad na Nenada Piskača, hrvatskoga književnika i kolumnistu HKV-a.

Kako saznajemo, pretekavši njegovo vozilo napadač je ispred njegova zaustavio svoje vozilo s upaljena četiri žmigavca, tako da ga se nije moglo zaobići. Izašao je iz automobila. Piskač je otvorio vozačev prozor da vidi o čemu se radi i čuo bujicu psovki upućenu njemu. Na to je bez ikakve verbalne ili fizičke reakcije, kako kaže, pokušao zatvoriti prozor, međutim, napadač je prišao te s obje ruke pritisnuo staklo prozora, psujući mu majku. Tada ga je desnom šakom udario u glavu, između oka i arkade, te munjevito otišao s mjesta napada, kao što je i munjevito, „niotkuda“ i došao – kazao je večeras za naš portal N. Piskač. Napad se dogodio pred istočnim ulazom na stadion Intera u Zaprešiću u Ulici Vladimira Novaka.

Napad je prijavljen Policijskoj postaji u Zaprešiću. Piskač je završio na pregledu u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana. Na suvozačevom sjedalu uz Piskača cijeli događaj vidjela je i čula šokirana svjedokinja.

„Ne poznajem napadača. Ne razumijem njegov motiv. Sve se odigralo u dvadesetak sekundi. Profesionalno i efikasno. Sve što znam rekao sam policiji, kad sam prijavljivao presretanje i fizički napad. Upamtio sam marku i tip napadačeva vozila, kao i registraciju, nisam upamtio samo zadnja dva slova registarske pločice. Mislim da će to policiji olakšati posao. Trenutno mi lijevo oko povremeno vidi dvostruku sliku, sinoć sam imao mučninu i potpuno zamućenje u lijevom oku. Uspio sam u međuvremenu djelomično popraviti i deformirane naočale. Sretan sam što mi se staklo naočala nije zabilo u lijevo oko“ – rekao nam je naš kolumnist Nenad Piskač.

Od policije očekujemo da će u najskorije vrijeme identificirati napadača i razjasni motive napada javlja uredništvo HKV-a

DRAGI NENADE;
NAPAD SAMO POTVRĐUJE KOLIKO IM SMETA TVOJE PISANJE!

facebook komentari

 • Omnes Omnibus

  Zanima me kako ce teći policijska istraga i procesuiranje od strane Državnog odvjetništva. Evo nekoliko mogućnosti:
  1. Istraga se neće ni pokrenuti
  2. Nakon što se utvrdi identitet napadača, istraga se zatvara zbog “nedostatka dokaza”
  3. Rezultati istrage šalju se u Državno odvjetništvo, gdje bivaju arhivirani do zastare
  4. Državno odvjetništvo pokreće tužbu protiv Nenada Piskača jer je glavom nasrnuo na šaku uglednog antife i pri tome se koristio govorom mržnje.