Connect with us

Reagiranja

Lili Bencik: Boris Miletić se prilično nemušto brani!

Objavljeno

on

JAVNI ODGOVOR LILI BENCIK BORISU MILETIĆU

Nakon salvi negativnih reakcija na putovnicu “Republika Istra” BORIS MILETIĆ se prilično nemušto brani!

Bolje bi bilo da je iskreno i pošteno rekao sa kojom namjerom i sa kojim ciljem je tu fotografiju stavio na svoju stranicu!

Ovako je sve skupa nevjerodostojno! Ostaje ipak dojam da je iskoristio prigodu da mobilizira svoje biračko tjelo!

A moje je mišljenje da je išao po onoj “Se la va ,va, se no scercavo”, da prevedem “ako prođe, prođe, ako ne, šalio sam se”.

Pustio je probni balon i raspuknuo mu se, pa se sada opravdava! “Mi u Istri znate nismo dio Hrvatske, mi smo drugačiji” Mi smo posebna Republika, nas se to ne tiče!

Gore opravdanje nije mogao dati! Time je samo potvrdio stvarnu namjeru! To je kao njegov odgovor na događanja u Srbu!  Kako je rekao Damir Kajin, kada je uzeo saborsku mirovinu , a ja to poručujem BORISU MILETIĆU “Ča mi na čelu piše da san štupida”

Razumjet će on veoma dobro, Piše Lili Bencik koja je na Kamenjaru jučer upozorila na sramnu objavu Borisa Miletića.


Podsjetimo Boris Miletić se danas pokušao pravdati za objavu fotografije “istarske putovnice” na sjednici Savjeta IDS-a, na kojoj je jednoglasno odlučeno da IDS na izbore izlazi zajedno s PGS-om i Listom za Rijeku.

pass– Fotografiju, odnosno montažu tzv. ‘istarske putovnice’ podijelio sam na svom Facebook profilu nakon što sam pratio kulminaciju cirkusa koji se događao u Srbu na obljetnici antifašističkog ustanka. Govor mržnje, negiranja antifašizma i veličanja mračnih razdoblja hrvatske prošlosti koji prožimaju hrvatsku nacionalnu politiku, a na koju političke stranke oportuno šute, zaista je iritantan. Moja poruka bila je jasna – Istra  je po razini toleranciji i  civilizacijskim standardima svijet za sebe. Čovjek se opravdano zapita  je li moguće da živimo u istoj državi.  Fotografijom sam rekao točno to.   Istra je u mnogim stvarima drugačija od ostatka Hrvatske. I na to smo ponosni – rekao je Miletić.

IDS-a nikad nije tražio teritorijalno odvajanje od ostatka Hrvatske, niti je to politika IDS-a. Mislim da regija koja je imala najveći odaziv branitelja u Domovinskom ratu to ne treba posebno objašnjavati rekao je Miletić. Dodao je da je  IDS oduvijek inzistirao na Istri kao zasebnoj županiji, odnosno regiji. “Okosnicu naše politike čini decentralizacija koja podrazumijeva veću autonomiju svih jedinica lokalne samouprave jer su tako ustrojene sve najrazvijenije europske zemlje. Decentralizacija znači brži razvoj svih regija u Hrvatskoj, a ne samo Istre – dodao je.

– Zanimljivo je koliki je interes dobila montaža kojom sam nedvosmisleno izrazio revolt zbog razine političke kulture koja je u ostatku Hrvatske zabrinjavajuće niska. S druge strane, kada se govori o konkretnim politikama poput IDS-ove politike decentralizacije, koja ima vrlo konkretne učinke na svakodnevni život svih građana Hrvatske, interes medija neusporedivo je manji kazao je i nastavio: “Zato koristim pažnju koju je dobila ‘istarska putovnica’ kako bih pozvao političke stranke da se u ovoj kampanji odmaknu od ideoloških besmislica, da ne trguju ljudskim pravima i osude svaki govor mržnje te da se konačno okrenuti onome što je bitno za građane otvaranju novih radnih mjesta i oporavku hrvatskog gospodarstva – kaže Miletić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari