Pratite nas

Politika

Linić u posjedu dokumenta: Ovo je dokaz organizirane akcije Milanovića i Ostojića protiv mene

Objavljeno

na

Nezavisni saborski zastupnik i bivši ministar financija Slavko Linić potvrdio je u srijedu Hini da je dobio dokument koji pokazuje da je Policijski Nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PN USKOK) u ljeto prošle godine provodio istragu nad njim, članovima njegove obitelji i prijateljima, što tumači kao “dokaz organizirane akcije koju su protiv njega poveli premijer Zoran Milanović i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić”.

[ad id=”68099″]

Linić je objasnio kako je riječ o službenom dokumentu iz kolovoza 2014. godine koji dokazuje da je načelnik PN USKOK-a Mario Bertina predvodio istragu nad njim, njegovom suprugom Ksenijom i njezinom kćeri iz prvoga braka Majom Čule te Linićevim prijateljima Ivanom Franolićem i Veljkom Kneževićem.

PN USKOK je tada, kaže Linić, od Ureda za sprječavanje pranja novca zatražio da provjeri prijavu po kojoj je Maji Čule u SAD u torbi odnio milijun dolara.

Linić ne zna tko je podnio tu prijavu, ali ističe kako je “suludo od Ureda za sprječavanje pranja novca tražiti da provjeri transakciju, a istodobno tvrditi da je novac odnesen u torbi”. Rekao je kako je, na temelju takve prijave, “na temelju ničega”, policija pokrenula i međunarodnu suradnju pa su Maju Čule ispitali u SAD-u.

Dodao je kako je policija istodobno provjeravala i prijavu da je s Franolićem i Kneževićem, uz kojega ga se vezivalo u aferi Riječke tržnice, kupio vilu u Švicarskoj. Tvrdi i da je policija pritom nezakonito koristila presretače koji su njega i njegove prijatelje slijedili izvan autocesta, o čemu, kaže, svjedoči službeno izvješće o korištenju presretača na temelju kojega su u policiji prije nekoliko mjeseci provedene i određene smjene.

Da ga se nezakonito prati Linić je tvrdio još od razlaza sa Zoranom Milanovićem, nakon kojega je početkom lipnja prošle godine isključen iz SDP-a. Svoje je sumnje prijavio i saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, koji je, međutim, u srpnju 2014. njegove navode proglasio neutemeljenima.

Linić je najavio da će, na temelju dokumenta koji je u srijedu procurio u javnost, zatražiti da Odbor ponovo istraži njegov slučaj.

“Odbor je odbio moju predstavku bez ikakve istrage, na bazi očitovanja policije, a sad se vidi da su lagali i da sam žrtva progona”, rekao je Linić Hini te dodao da će od toga saborskog tijela zatražiti da odgovori “zašto se laže i vara i kako je moguće da Odbor nema mehanizme kontrole nad radom policije”.

Posebno ga je pogodilo što je u cijelu priču uključena njegova obitelj. “Koliko veliko može biti ludilo osoba koje radi svog političkog probitka idu dirati u svetinje kao što je obitelj”, pita se Linić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Kolinda Grabar-Kitarović: Vjerujem u Hrvatsku, u vas – idemo po novu pobjedu!

Objavljeno

na

Objavio

Danas su me kao kandidatkinju svoje stranke u Zadru i Šibeniku ugostili članice i članovi Hrvatske demokratske zajednice. Da nije bilo upravo članica i članova HDZ-a, nikad ne bih postala predsjednicom Republike Hrvatske.

Vjerovali su i vjeruju u mene od prvoga dana – i zato ćemo ponovno pobijediti!

HDZ je ona stranka koja je imala ljude, snagu i srce dovesti Hrvatsku do neovisnosti i pobjede, a danas se bori za blagostanje svake hrvatske obitelji. To je dužnost ove hrvatske generacije.

I zato krenimo večeras! Iz Zadra, Šibenika, svakoga hrvatskoga grada, svakoga hrvatskoga mjesta, svakoga hrvatskoga doma – po novu pobjedu za našu Hrvatsku, poručila je Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović.

Grabar Kitarović: Kazne za zlodjela poput silovanja još uvijek niske

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Plenković: Povećanjem plaća pokazujem susretljivost i otvorenost prema ljudima

Objavljeno

na

Objavio

Izvor: N1

Premijer Andrej Plenković nalazi se u Bruxellesu gdje sudjeluje na sastanku na vrhu EU-a. Prije sastanka dao je izjavu novinarima.

Komentirao je dogovor o Brexitu, ali i najavu nastavka štrajka u osnovnim i srednjim školama.

“Zahtjev za koeficijent kojega su postavili sindikati osnovnih i srednjih škola košta 476 milijuna kuna na godišnjoj razini. Dodatni zahtjev koji je odmah stigao nakon toga je upravo iz Sindikata visokog obrazovanja, a cilj povećanja koeficijenta sindikata osnovnih i srednjih škola je bilo stići jedan stupanj u visokom obrazovanju.”

Istaknuo je kako dizanje plaća u visokom obrazovanju neće dovesti do smanjenja razlika u plaćama.

“Sad stiže zahtjev Sindikata visokog obrazovanja da se i njima diže. Dakle, ponovo se taj razmak radi. To je bilo, koliko sam čuo od ministara koji su radili kalkulaciju, minimalno 200 milijuna kuna.”

Dodao je i sljedeće:

“I zato smo išli u kontekstu mogućnosti, konzistentnom politikom, povećanjem plaća, odustajanjem od opće stope PDV-a, da smanjimo za gospodarstvo. Dakle, odustajemo od onoga što sam obećao. Ja tu idem korak nazad, ali pokazujem susretljivost i otvorenost prema ljudima, da im omogućimo na jedan sustavan način veće plaće.”

U supstanci, ako stvar ogolimo do kraja, zahtjev je bio želimo šest posto veću plaću i oni će je dobiti u idućoj godini. Moramo onda razmisliti je li štrajk opravdan. Znači ako tražite neki iznos, taj iznos ćete baš dobiti, je li onda svrhovito i smisleno činiti štrajk?”

“Ja recimo radim po 15, 16 sati na dan, ne pitam nikog, niti me itko žali, niti tražim da ne itko žali. I radim to jer želim to raditi,” rekao je zaključno premijer, prenosi N1.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari