Connect with us

Šport

Lino Červar: Oštećeni smo u finalu i sumnjam u lošu namjeru

Objavljeno

on

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Lino Červar još se jednom osvrnuo na srebrnu medalju osvojenu na Europskom prvenstvu.

Hrvatska je u finalu poražena od Španjolske, a Červar se i dalje ne može pomiriti s porazom. Istaknuo je 69-godišnji rukometni stručnjak kako nije puno razmišljao neposredno nakon finala jer je bilo mnogo emocija, no sada su se dojmovi slegli.

Na samoj utakmici neke stvari jednostavno ne vidiš, vidiš samo reakcije… No, nakon dva dana prijatelji suci, koji su sudili jako puno jakih utakmica, zvali su me i rekli: “Lino, pogledaj video jer nismo baš sigurni da je u finalu sve bilo kako je trebalo biti”. Naravno da zbog puno stvari i fair-playa njihova imena ne mogu reći, ali kada sam pogledao to o čemu su mi pričali, sâm sam se uvjerio da sve nije bilo korektno. Mogu reći da smo oštećeni, da sumnjam u lošu namjeru i da sve to nema nikakvog smisla. To je ipak bio finale. Naravno da mogu prihvatiti i neke pogreške, ali u tolikom broju, na takav način, to ipak ostavlja sumnju, rekao je u razgovoru za Sportske novosti.

Kazao je Červar da je svjestan kako se sada više ništa ne može promijeniti, no da želi da se suci i EHF očituju o spornim situacijima.

Znam da će svi reći da Lino ponovno plače, kuka, svima ide na živce i slično, ali molim da me se uvjeri da griješim, rekao je Červar.

Istaknuo je da se Hrvatski rukometni savez nije službeno obratio EHF-u oko spornih situacija, no da će sugerirati da se to učiniti jer mu je žao njegovih sjajnih dečkiju koji su po svemu zaslužili zlato.

Mislim da smo moralni pobjednici Eura, ustvari ne sumnjam u to. Da smo zakinuti, to uopće nije upitno. Zašto, to oni moraju reći. Mi ne napadamo nikoga, samo tražimo objašnjenje – zašto sve to? Neka kažu da je suđenje bilo super, i to je odgovor, stav… Ali, želim ga čuti, rekao je, između ostalog, Lino Červar.

Lino Červar: Treba nam zajedništvo, svaki dan

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari