Pratite nas

Gospodarstvo

LIPO LI JE HRVAT BITI

Objavljeno

na

Tek prije neki dan obrađenih podataka o smanjenju duga RH po Kratkoročnim kreditima-transakcijama 29.05.2016., već danas se moram ispraviti.
Danas nas  je, uz objavu o rastu BDP-a za 2,7 % na stranicama DZS, vlada RH opet ugodno iznenadila i još jednom dodatno „razoružala“ sve kvazistručnjake, ekonomske nepismenjake, lažne proroke, „depresivce“ i ostale kojekakve  protuhrvatske elemente.

[ad id=”93788″]

Po najnovijem izvješću Ministarstva financija, danas, 31.05.2016. dodatno je smanjen je dug po Kratkoročnim kreditima-transakcijama u iznosu od: 688 000 000,00 HRK!

http://www.mfin.hr/adminmax/docs/REZUL%2031.5.2016…pdf

Kad to pribrojimo brojevima iz analize od 29.05.2016., ukupno smanjenje naše nove VRH, po osnovama Kratkoročnih zaduženja-transakcija iznosi: 2 097 898 710,00 HRK!

Iako sam optimist po uvjerenju, moram priznati da me je sve ovo zajedno, tj. svi pozitivni gospodarski, financijski i drugi pokazatelji, ipak malo iznenadilo. Sve sam ovo očekivao i „predviđao“ od prvog dana „ustoličenja“ naše nove VRH, a osobito kad sam pregledavao prve projekcije Proračuna i prije nego li je dostavljen u Sabor na glasovanje, ali ovakvom brzinom dobrih vijesti, priznajem, nisam.

Danas sam ugodno iznenađen i ujedno radostan zbog  „pogrješke“, „suzdržanosti“, …..

Ni malo me nije iznenadilo, kad sam putem radio valova slušao bivšeg „VRAČA koji proriče unazad“, tj. bivšeg potpredsjednika bivše Kukuriku Kukulele KATASTROFE, koja se igrom slučaja zvala vlada RH, kad je izjavio da je za rast BDP-a zaslužna bivša Kukuriku Kukulele Koalicijska VRH.
Što više, u potpunosti se slažem s izjavom g. Grčića!

DA! Vaša VRH je zaslužna za sve dobre rezultate NAŠE vlade RH, jer ste (Bogu dragom, hvala) OTIŠLI!

Podržavam Vašu izjavu u potpunosti!

Danas je stvarno lijepo Hrvat biti, Hrvatom se zvati!

Napomena: Rast BDP-a 2,7 % u prvom tromjesečju nije najvažniji događaj danas, jer ono najvažnije nam tek slijedi, tj,. dan je ogroman „zamašnjak“ za buduća vremena pozitivnih gospodarskih i financijskih promjena na bolje i to je glavni razlog napada sa svih strana na VRH i pokušaja izazivanja nestabilnosti ili čak i pokušaja rušenja VRH, a to mogu činiti samo i isključivo NEPRIJATELJI RH!

Milivoj Lokas

SVAĐAJU SE, RADE I O TOM ŠUTE

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Gospodarstvo

Srednja ekonomska škola Livno dobila vrijednu donaciju Vlade RH

Objavljeno

na

Objavio

Srednja ekonomska škola Livno je u suradnji s Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Vladom Republike Hrvatske realizirala ovih dana  projekt nabave i modernizacije informatičke opreme u školi.

Vrijedna donacija je iskorištena za unaprjeđenje nastave informatike prvenstveno u novim nastavnim planovima i programima u zanimanjima Poslovna informatika i Programer.

Zanimanja poslovna informatika  i programer se realiziraju kroz projekt ORACLE AKADEMIJE koja je globalni obrazovni program prisutan u više od 145 zemalja širom svijeta u kojemu godišnje sudjeluje više od 2 milijuna polaznika.

ORACLE obrazovni program pruža učenicima priliku za ovladavanjem programskim znanjima u programskim jezicima Java, SQL i PL/SQL, dizajnu baza podataka itd., razvijajući vještine važne za IT karijeru. Učenici završetkom obrazovanja imaju priliku postati osposobljeni za polaganje stručnih certifikata ORACLE AKADEMIJE a Srednja ekonomska škola je jedna od rijetkih u Bosni i Hercegovini koja učenicima nudi mogućnost ovakvog stručnog obrazovanja.

Srednja ekonomska škola Livno zahvaljuje Vladi Republike Hrvatske i Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske na potpori i vrijednoj donaciji.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Horvat: U ovom trenutku nema ozbiljnije namjere da kineski CSIC kupi 3. maj

Objavljeno

na

Objavio

Povodom Dana državnosti Hrvatske i Slovenije ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat u posjetu je slovenskim Mokricama. Tamo je komentirao i budućnost 3. maja, prenosi N1

Što je s odlukom kineske delegacije, ima li kakvih informacija o njihovom interesu za 3. maj?

“Informacije koje sam primio iz veleposlanstva u Narodnoj Republici Kini idu u prilog intencijama o kojima govorimo u posljednjih mjesec dana – da postoji ozbiljna namjera kineskog partnera da se s Brodarskim institutom dogovori i ima zajednički nastup u novim projektima, ali u ovom trenutku nema ikakve ozbiljnije namjere da kineski brodograditelj kupi ili uđe u strateško partnerstvo u 3. maju, odnosno Uljanik grupi.”

Hoće li država dati novac za 3. maj?

“U ovom trenutku pronalazimo legalan način da se oni brodovi koji su u određenoj fazi gotovosti završe i isporuče. Model će biti sukladan hrvatskom i europskom gospodarstvu, a kroz nekoliko dana – sigurno prije zakazanog ročišta – bit će predstavljen Upravi 3. maja, sindikatima i institucijama RH.”

Hoće li Europska komisija dati zeleno svjetlo?

“Ako u bilo kojim pregovorima možemo pohvaliti kooperativnost EK, onda je to u proteklih godinu dana. Mi u ovom trenutku nemamo nikakvih zapreka. Želimo da predloženi model, koji će biti na stolu tijekom sljedećeg tjedna, bude sukladan hrvatskim zakonima i da se ne kosi sa smjernicama i direktivama Europske unije.”

Kakav će to imati odnos s planom deblokade Uprave 3. maja?

“U ovom trenutku odgovornost za poslovanje Uljanika, odnosno brodogradilišta Uljanik d.d. je na stečajnom upravitelju, a poslovne odluke krucijalne za 3. maj su na Upravi 3. maja.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari