Connect with us

Komentar

‘A LIPO SAN TI REKA’

Objavljeno

-

Tri Otvorena pisma, istina, bilo mi je jeftinije ‘vako nego još trošiti za markicu, pa Pošta, pa vrime, pa….. i niti jedno nije pročita bivši premijer. Miša mu njegova, oli ne zna čitat’ oli mu nitko nija tija prevest na njegov jezik koji razumi. Kako san škrt, nisan ni ja tija plaćat prevoditelja, nu, još i za to trošit….

[ad id=”93788″]

A tri pisma san mu napisa, potrudija se, lipo sve obrazložija i „ćorak“….ka’ da san pisa zidu. E moj (naš, njihov) bivši premijeru, pa ne zovu mene brez veze da san „vištac“ i da sve znaden, lipo san ti reka sve što ti je bilo bitno, a ti po svomen, e ne more tako.

Jesan li ti lipo reka u prvom pismu : DJELUJTE ili ODSTUPITE i naveja sve što će te čekat’ u buduća vrimena? Jesan! I jesi me posluša? Nisi! Eto ti sad na, da su ti lipo priveli pismo na što san trošija ovu tintu, sad bi bilo puno drugovačije, eli….

Jesan li ti lipo reka u drugom pismu: ODSTUPITE i da ti 24 ure vrimena  ka’ čovik čoviku da se poneseš časno i odeš. Jesan! I jopeta me nisi posluša, a ka’ čovik san iša i tija ti oprostiti, al’ ne i zaboraviti jerbo si srušija Vladu , ne Vladu od pok. Jose, vengo hrvatsku Vladu, e, da se razumimo.

I još si srušija i rejting bez kredita i još puno toga….eeee.  A ‘ko te tenta nako zvat one televizije, i pričat svašta. Aj da si mene pozva na ostavku, aj neka, još bi ti i svit oprostija, a ti ka’ grom iz vedra neba, pozva’ dvi uprave, dva kluba, koja su te izabrala za trenera da in vodiš tim koji će pobjeđivat’. Nu, ka’ trener odma si zna da moreš minjat igrače oliti ministre i ministrante, al’ diš na upravu, muko moja.

Eto na, i ondak san ti lipo napisa i treće Otvoreno pismo: ODSTUPITE lll,  jerbo san vidija da je stvarno brez veze trošit na marku, otić u Poštu, vrime gubiti, … i lipo san ti reka što te čeka i bez da bacan „fažoliće“, a lipo san ti reka da te sad (ondak) čeka sramotan OTPUST! I jesan li išta laga, krivo reka , a?
Nisan, sve je bilo kako san ti lipo napisa, a pisa’ san ti polako jerbo znaden  da sporo čitaš i da će ti netko od tvojizi to pročitat’ pa nisu…

Ma te sad jopeta pitan, ma što je tebi ovo tribalo, a? Ma ‘ko će te više zaposliti i di u svitu, osim da moreš bit ka’ pokretni most u Tisnom oliti da u tvoju čast napravu novi u Metkoviću pa te zaposlu da ga dižeš i spuštaš, a…. A lipo san ti sve reka….ne moreš reć da nisan, e.

Eto, sad moreš još jedno vrime bit’ teknički premijer, al’ odma stavi natpis na vrata da se kod tebe ne radi teknički za aute, vengo da si teknički premijer i obavljaš samo tekničke stvari, da svit naš more razumit’. A znaš ti naš svit kakvi su, dočin vidu rič „Teknički“, odma s autima u red stanu i čekaju ka’ će i’ zvat’.

Lipi moj bivši, a sada teknički premijeru, eto, da si mene zva, a nudija san se, nije da nisan, iman i svidoka, eli, sad bi ova naša država cvitala, a ti naopako…. A lipo san ti reka…

Moga san te naučiti i voziti eroplan, i još bi ti udrija Pečat Mjesne Zajednice i ima bi valjanu dozvolu za cili svit. To ti je najlakše položit, puno lašnje od auta…. Kod eroplana moraš naučit’ samo kako poletit’ i kako sletit’ a ceste gori ima kolko oš i nema nikakvi’ znakova.
Ma naučija bi ja tebe i kako natirat kokoše da nesu 4 jaja na dan, eeeee… jerbo kokoše ne znaju na uru, lipo jin nacrtat’ na zidu (ne na živom ) sunce, lipo cviće, livadu, i uvest struju. Ondak lipo svakih 6 uri palit i gasit’ svitlo, eto na….a kokoše ne znaju na uru…lipo jin ugasiš svitlo one mislu da je noć, upališ svitlo, one mislu da je dan…. I tako malo po malo eto od jedne kokoše 4 jaja u 24 ure….

Ako koja oće štrajkat, onda samo jin samo pustiš film di se vrtu pečene kokoše… biznis zagarantiran….

Sve bi ja tebe, lipi moj bivši premijeru naučija, al’ eto, nisi me ni zva….

Ondak ti kažeš da ti je ža’…. nu i meni je…..a nisi me zva, eto…”

Živ ti meni bija, puno vina pija, sve ti sritno i berićetno bilo…

A lipo san ti reka…

Milivoj Lokas

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari