Connect with us

EU

Litva i Latvija počele graditi ogradu na granici s Bjelorusijom

Objavljeno

-

Epa

Litva i Latvija počele su graditi ogradu na granici s Bjelorusijom kako bi spriječile ilegalne migrante da uđu u EU preko njezine vanjske granice.

Litva je počela graditi 508 kilometara dugu ogradu. Valjci bodljikave žice postavljaju se na jednom dijelu granice u blizini mjesta Druskininkai, objavila je u srijedu litavska vlada. Pripremni radovi također su u tijeku na drugim dijelovima granice, dodala je.

Završetak izgradnje planiran je za 2022. godinu, a ukupna cijena bit će 152 milijuna eura.

U susjednoj Latviji također su počeli radovi na izgradnji ograde na granici s Bjelorusijom.

Kao kratkoročno rješenje, na različite dijelove granice bit će postavljeno više od 37 kilometara spiralne bodljikave žice.

Vlade u Vilniusu i Rigi optužuju Bjelorusiju da pomaže izbjeglicama iz ratnih zona da dođu do vanjske granice EU-a i tako želi stvoriti migracijsku krizu.

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko je upozorio EU krajem svibnja da njegova zemlja više neće sprečavati migrante da putuju u EU, u znak odmazde za jačanje zapadnih sankcija protiv Minska.

Litva, Latvija i Poljska bore se s valom ilegalnih migranata s Bliskom istoka koji prelaze njihove granice. Sve tri proglasile su izvanredno stanje u graničnom pojasu. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari