Connect with us

„Ljepotica iz Leenanea“ na Maloj sceni HNK Mostar

Objavljeno

-

Ljepotica iz Leenanea je crna komedija s elementima melodrame i horora

[su_spacer size=”30″]

Ljepotica15-2

Na Maloj sceni HNK Mostar, u srijedu 4.6.2014. godine u 20 sati, bit će odigrana predstava „Ljepotica iz Leenanea“ autora Martina McDonagha u režiji Segora Hadžagića, prenosi Hrvatski medijski servis.

Ljepotica iz Leenanea je crna komedija s elementima melodrame i horora, koja tematizira odnos usidjelice Maureen i njezine majke Mag koje žive na brdu u malom mjestu Leenaneu, na zapadu Irske u okrugu Galway, tamo gdje je mnoga ljeta kao dječak znao provoditi i sam autor – Martin McDonagh.

U toj irskoj provinciji svatko zna sve o svakome, ali neke su tajne ipak dobro čuvane. Svakodnevicu McDonaghovih dama sastavljenu od redovitih svađa potpuno preokrene neočekivani dolazak nekadašnjeg prijatelja koji se zaljubi u Maureen.

Martin McDonagh u ovoj priči kroz odnos majke i kćeri uspjeva prikazati sve objektivne i subjektivne okolnosti promašenog i nedosanjanog sna, osobnog,  socijalnog i nacionalnog.

U predstavi glume: Jelena Kordić, Sanda Krgo Soldo, Robert Pehar i Bojan Beribaka. Scenograf predstave je Matko Vekić, kostimografkinja Mirta Vekić a autor glazbe je Andrijan Zovko.

Ulaznice za predstavu se mogu rezervirati na broj telefona 063 317 348, putem Facebook stranice te e-mailom: [email protected].  Ulaznice po cijeni od 10 KM, za učenike.studente i umirovljenike 5 KM, također se mogu kupiti na blagajni kazališta radnim danom od 10 do 15 sati te sat vremena prije  početka predstave. /hms.ba/

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari