Connect with us

Lifestyle

Ljetna kampanja ‘Nema maženja bez paženja’

Objavljeno

on

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) od 15. lipnja do 4. rujna provodi ljetnu javnozdravstvenu kampanju na temu zaštite spolnog i reproduktivnog zdravlja pod već poznatim sloganom “Nema maženja bez paženja”.

Prema podacima posljednjeg istraživanja HBSC (Health Behaviour in School-aged Children) provedenog na 15-godišnjacima, 23  posto dječaka i 6 posto djevojčica izjavilo je da su imali spolni odnos, a od toga 40 posto dječaka i 50 posto djevojčica nije pri tome koristilo zaštitu, navodi HZJZ u najavi kampanje koja se provodi u sklopu projekta Živjeti zdravo, voditeljice  epidemiologinje Sanje Musić Milanović.

Naglasak kampanje je na mladima koji su često suočeni sa zbunjujućim i proturječnim informacijama iz nepouzdanih izvora. Od iznimne je važnosti omogućiti mladima pristup točnim i provjerenim informacijama.

U sklopu ovogodišnje kampanje “Nema maženja bez paženja” provodi se online edukaciju putem objava i kvizova na društvenim mrežama. Najoriginalnije fotografije, videozapise i slogane kao i najbrže točne odgovore na kvizove znanja HZJZ će darivati poklon paketima “Nema maženja bez paženja!”

Tijekom ljetnih mjeseci, putem info panoa, svlačionica na plažama i plakata u ljekarnama bit će prikazane preventivne poruke kako bi se potaknula svijest svih građana, posebice mladih, o važnosti očuvanja i unaprjeđenja spolnog i reproduktivnog zdravlja što će pridonijeti vidljivosti kampanje na nacionalnoj razini.

HZJZ poziva sve zainteresirane da svakog tjedna šalju i podijele s njima fotografije/videozapise pored njihovih plakata, info panoa i svlačionica na plažama.

“Uključite se i podijelite s nama i vaše slogane na temu spolnog zdravlja. Najoriginalnije darujemo poklon paketima Nema maženja bez paženja!”, poručuju iz HZJZ-a.

Sve detaljne informacije dostupne su  na  službenoj web stranici projekta Živjeti zdravo www.zivjetizdravo.eu  i na svim društvenim mrežama projekta.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari