Pratite nas

BiH

Ljeto je gotovo, radni narode moje dobre, male Hrvatske.

Objavljeno

na

Čudno je ljeto iza nas, ljeto potpuno neobičnih pojava

Ljeto je gotovo, hajdemo zaključati vikendice, suočiti se sa svim užasima tekućih računa, hajdemo nazad na radna mjesta, ako imamo sreće da nas čekaju ista.

Čudno je ljeto iza nas, ljeto u kojem je zabilježeno nekoliko fenomena i potpuno neobičnih pojava za ovo doba godine.

kanaderPojava prva – na nebu iznad obale nisu viđeni kanaderi. Požara, hvala dragom bogu, nije bilo, ili je meni možda promaklo, u što sumnjam, jer zbog prirode posla kojim se bavim svakog dana škicnem portale, čisto da vidim što se događa.

Nije bilo pomora hektara borova i maslinika, nije bilo zastoja na magistrali, nije bilo kadrova uspaničenih vatrogasnih službi. Nije bilo požara, jer nije bilo niti sunca. U dva mjeseca koja sam proveo na Jadranu uhvatio sam valjda pet ili šest sunčanih kupanja, a u ostatku vremena sam gledao kako vodene bujice nose automobile paškim ulicama.

Pojava druga – smanjio se broj vijesti o češkim turistima koji su u japankama, s pola boce vode u ruksaku krenuli o osvajanje Velebita. Nisam vidio prilog u kojem vođa navale GSS-a objašnjava kako je sa stijene južnog Biokova skinut poljski cirkusant u kupaćim gaćama koji je oko podneva krenuo prema vrhu opaliti selfie. Bit će da su furešti konačno došli pameti, a možda su i tome ipak zaslužne kiše. Valjda im bilo mrsko kisnuti gore na stijenama.

Pojava treća – Horvatinčić je ostao na kopnu, sigurnost plova na Jadranu povećana je za oko 800 %.

Pojava četvrta – Nisam pročitao niti slova o nasilnom zatvaranju hotela i ostalih ugostiteljskih objekata zbog sedam kuna viška u blagajni. Nejasno, poput sablasti, duh Slavka Linića još lebdi jadranskom magistralom, i viđenijim se ugostiteljstvima javlja u košmarnim snovima. Ali bit će da je ovaj njegov nasljednik u odnosu na gazdu Linića prava dječja emisija.

Pojava peta – preseračina viđenijih hrvatskih jet set jebivjetara na hvarskoj rivi i palubama okolnih jahti svela se na minimum. Bit će da je šesta godina recesije konačno doprla i do onih mjesta gdje smo se svi nadali da će prvo udariti.

Uglavnom, bilo je ovog ljeta neobičnih pojava, ali bilo je onih potpuno standardnih. I saborski zastupnici i ministri bili su na kolektivnim godišnjim odmorima, čime su radnu godinu presjekli na pola, radnu godinu u kojoj su u prvoj polovici usrali motku, a u drugoj polovici će prdnuti u rosu.

To je uobičajeno, to nije nikakva nova pojava.

Ljeto je gotovo, radni narode moje dobre, male Hrvatske. Idemo zagristi u jesen, nikada depresivniju, nikada s više beznađa i crnila. Idemo pokušati dohvatiti Božić, pa onaj koji preživi, taj će pričati.   (Hrvoje Šalković/dnevnik.hr)

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

VIDEO – Knezović: Zaoštravanje odnosa BiH i Srbije je samo populizam i medijska pompa!

Objavljeno

na

Objavio

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović odbacio je danas tvrdnje kako njegova izjava da bi bio spreman na rat ukoliko bi se Republika Srpska pokušala odcijepiti od Bosne i Hercegovine predstavlja prijetnju, nego je rekao kako je to logičan odgovor na pokušaje podjele koju zagovaraju srpski čelnici u BiH.

“Nije prijetnja kazati da ćete braniti svoju zemlju, prijetnja je kad kažete da ćete rasturiti vlastitu zemlju”, rekao je Izetbegović u Mostaru u izjavi za medije.

Izetbegović: Izjava da smo spremni na rat ne predstavlja prijetnju

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Vukovara diljem Hrvatske i BiH pale se lampaši

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Kamenjar.com

Četiristotinjak osnovnoškolaca iz Marije Bistrice odalo je počast Vukovaru na Kalvariji bistričkoga Svetišta. Riječ je o školskom projektu “I u mojoj školi živi Vukovar” koji se održava već osmu godinu.

Nakon predavanja Jasne Mihaljević – rođene Vukovarke i supruge hrvatskoga branitelja koji je preživio srpski logor te Svete mise, djeca su se u koloni sjećanja popela na Kalvariju, zapalila svijeće i poslala pozdrav Vukovarcima.

Svih ovih godina, u povodu Dana sjećanja, posebno je svečano i u zagrebačkoj Aveniji Vukovar, javlja HRT.

Također i u djelovima Bosne i Hercegovine obilježava se spomen na žrtve Vukovara, pa su svijeće upaljene u centru Širokog Brijega, Mostara i dr.

Obilježena žrtva Vukovara u BiH i 26. obljetnica Herceg Bosne

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari