Pratite nas

Komentar

Ljevica nije naviknuta na jaku konkurenciju

Objavljeno

na

Kad je bio kolumnist, reakcija na tekstove Nine Raspudića gotovo nije bilo. Otkad je u politici, svaka njegova izjava odjekuje, a kako u tim izjavama djeluje na “neobičan način”, kao autoritativni konzervativni drznik, vrijeđaju ga, blate, kleveću.

Uz to što ljevičari nisu naviknuti na jaku konkurenciju, iritira ih što je riječ o dominantnoj osobi, intelektualcu sa snažnom argumentacijom i snažnom uvjerljivošću.

Čitam naslov – “Twitter gori zbog ove Raspudićeve izjave: Ajmo se mi najprije složiti da je pobačaj u 99,9 posto slučajeva neopravdan”. Ta istina ljevicu teško pogađa, jer to znači da se tisuće djece ubija bez razloga i da je riječ o velikom društvenom zlu.

No Raspudić tvrdi da u rarspravama o pobačaju nikad nije uporabio riječ “zabrana”. Za zabranu nije ni Plenković, pa je ostavljen slobodan prostor za javnu raspravu, no ljevičari uopće ne daju nikakvu šansu bilo kakvom sporenju o pobačaju, ne daju bilo kakvu nadu da bi se nekim načinom žene odvratilo od abortusa, ne daju bilo kakvu šansu djeci koju se ubija.

Takvi su i u drugim temama, pa Raspudića očekuju mnogi novi sukobi s takvom zadrtošću koja vuče podrijetlo iz jugototalitarizma u kojem nije bilo diskusije.

Milan Ivkošić / Večernji list

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari