Pratite nas

BiH

Ljevičarenje u Hrvatskoj postaje mjera svih stvari

Objavljeno

na

Šimunić vikne “za dom!”, a DORH ga kazni sa 25.000kn, tj. maksimalnom kaznom. Vampiri puni sebe svakog 25.05., orgijaju po Kumrovcu s partizanskim kapama na glavi i pjevajući komunističke pjesmuljke, ali nema prekršajnih prijava I DORH šuti. Kao da nitko nikada nije čuo za Rezoluciju o osudi zločinačkih režima fašizma, nacizma i komunizma Vijeća Europe, vijeća čija smo mi inače ponosna članica.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej uputio je za pravoslavni Božić poslanicu svojim vjernicima I sunarodnjacima u iseljeništvu. Naravno, u duhu tolerancije i ljubavi za razliku od klerofašističke Katoličke crkve. Naime, katolički svećenici u zadnje vrijeme toliko eskaliraju s desničarenjem da je to primijetio čak i umjereni i pastoralni Stipe Mesić. Umjesto da se katolički kler ugleda u partijarha Irineja, on javno i bestidno pruža podršku udruzi “U ime obitelji”, Stožeru za obranu Vukovara, stožeru za obranu od poplava, stožeru HNS-a itd. Tako dižu tlak dr. Mirjani Kasapović koja je u svojim empirijskim istraživanjima došla do otkrića kako se zapravo radi ne o stožerima već o kontrarevolucionarnim generalštabovima. Blaga i tolerantna kakva već jest po svom svjetonazoru, odmah je javno zatražila da Hrvatska ojača vojsku i policiju. [pullquote_right]Srbi su pripadnici nebeskog naroda, ljevičarenje u Hrvatskoj postaje mjera svih stvari[/pullquote_right]

Dočim istinoljubivi partijarh Irinej, bez obzira što se radi o stranom teritoriju, pun ljubavi zaželio je sretan Božić svojim sunarodnjacima riječima: “u Dalmaciji, Hrvatskoj, Slavoniji, Lici, na Kordunu i Baniji!” Naravno, apolitični Patrijarh dobro zna kako se Hrvatska proteže samo dotle do kamo se vidi s vrha Katedrale iz Zagreba, a ostalo su samo pokrajine, valjda izvan Hrvatske. Time pokazuje visok stupanj tolerancije jer se sa vrha Katedrale, kad je jako vedro, vide i Karlovac, a ponekad i Petrinja, ali to za njega valjda nije Hrvatska. Sreća što se s vrha Katedrale ne vidi Dubrovnik jer bi možda netko počeo tvrditi kako je to njegov, a ne hrvatski grad. Na kraju svoje poslanice, patrijarh Irinej poentira stavom koji svaki dobronamjerni i objektivni Hrvat mora prihvatiti s veseljem kao putokaz za 2014. godinu. Kaže istinoljubivi Patrijarh: “Čitav slobodoljubljivi i pravdoljubivi svijet stoji nijem i zapanjen pred činjenicom da se brutalno progoni jedno pismo, u ovom slučaju ćirilica, pismo svete braće Ćirila i Metoda. Posebno smo zabrinuti pred činjenicom da se pitanje ćirilice koristi kao paravan za nastavak progona srpskog naroda u Hrvatskoj, za zastrašivanje Srba i njihovog odvraćanja od povratka na ognjišta.” Ne zna Patrijarh da bi povratkom preostalih Srba na njihova ognjišta nastao politički kaos u glavama hrvatske liberalne elite.

Do sada su se u nebrojeno situacija očešali o “hrvatske ognjištare”, a sada bi se na preostala ognjišta vratili Srbi pa bismo dobili dvije vrste ognjištara: zatucane hrvatske ognjištare i napredne srpske ognjištare. Ovi drugi bi se napokon vratili u svoju Dalmaciju, Liku, Kordun, Baniju i Slavoniju. U Zagreb i Hrvatsku dolazili bi valjda samo po novac iz državne blagajne i kad bi Pupovac organizirao veliki prijem za političku elitu kako bi ukazao na sve sadašnje i povijesne pogreške Hrvata prema Srbima u Hrvatskoj i to u zemlji u koju se vraća 1941. godine.

Na ovogodišnji Pupovčev sirenski prijem nisu došli, opreza radi, ni Josipović ni Milanović. Nije bilo ni Perkovića, ali je zato posebno priznanje na prijemu dobio bivši sudac Vojnog suda u Zagrebu Ivan Fumić. Kad je on sudio, procesi protiv neprijatelja samoupravnog socijalizma nikada nisu mogli pasti u zastaru. Obzirom da ih je patrijarh Irinije geografski osvijestio, čudim se da nije odmah bio pao i prijedlog da se odmah nakon prijema svi zajedno popnu na vrh Katedrale kako bi vidjeli do kamo se Hrvatska proteže.
Kad je svojedobno u Beogradu bila održana premijera Gotovčeve opere “Ero s onoga svijeta”, neki su srpski kritičari izjavili kako je to najbolja srpska opera. Što drugo nego im vjerovati kad se radi o pripadnicima NEBESKOG NARODA.

Nakon što sam u zadnjoj kolumni raskrinkao japanskog Predsjednika vlade koji je u njihovom hramu izrazio sućut kako japanskim žrtvama rata tako i ratnim zločincima. Time je sigurno razgnijevio demokratske mase u Kini i Sjevernoj Koreji. Stoga sam prisiljen ponovno upozoriti Slaveka Goldsteina i našu demokratsku javnost kako neprijatelj nikada ne spava mada su drugovi uvjereni kako su ga još davne 1945. godine, uspavali za vijeke vijekova.

Siguran sam da bi Kurt Cobain i njegov bend Nirvana na referendumu “U ime obitelji” glasovali “protiv”. I to je ok. Ali nije ok da je takva napredna grupa pala pod utjecaj ustaške zmije i to gdje drugdje nego u državi Washington baš u vrijeme kad je tamo bio Slavek Goldstein. Dakle, od svih mogućih datuma oni izabrali za dan benda baš 10. travnja. Čudim se kako je to promaklo našem Slaveku koji je baš u to vrijeme predstavljao Amerima svoje monumentalno djelo “1941. – godina koja se vraća” ili tako nekako. Ameri su sigurno bili impresionirani Slavekovom proročanskom knjigicom, osobito onih 0,01% koji znaju sve nevolje koje u Hrvatskoj trpe Slavko i Ivo Goldstein, Pupovac, Kekin, Frljić i drugi.

Kad su Ameri napokon shvatili kako se pometene ustaše ponovno vraćaju u Hrvatsku, pojavio se poznati bend s vokalom i sve nas drsko evocirao na 10. travnja. Obzirom na kvalitetu našeg propresivnog benda “Hladno pivo” koji je negdje u rangu “Nirvane”, jasno je kako je ta ružna vijest iz Amerike pogodila i njihovog frontmena Milu Kekina. On je nedavno zablistao u punoj intelektualnoj snazi izjavivši: “da je grupa bez vokala kao Vukovar bez ćirilice”! Evo, do čega sve može doći kad se naločeš mlakog, a ne hladnog piva. Mile je problem ćirilice u Vukovaru shvatio dijalektički. Svaka grupa koja nastupa bez vokala direkt je protiv ćirilice u Vukovaru i doprinosi depresiji, fatalizmu i lošem raspoloženju Vukovaraca koji su čisti ovisnici o ćirilici.

Ma, nije to čak ni sve! Bend bez pjevača, rekao bi naš Irinej, brutalno doprinosi progonu svetog pisma svetih Ćirila I Metoda te zastrašuje Srbe od povratka na ognjišta. Znači, Dan Nirvane (10.travnja) doveo je do toga da Mile, kolikogod bio na lajni, više ne zna što je to nirvana. Gotovo je s nirvanom i Kurt Cobainom. Gledajući ovih dana Kekina i njegov bend kako sviraju na dočeku Nove godine na Jelačić placu u Zagrebu, palo mi je na pamet više zločestih asocijacija. Činilo mi se kako je Mile više fingirao kao rasvjetno tijelo, a ne kao pjevač. Gledajući Milinu čelicu, sjetih se jedne zajedljive definicije ćelavosti. Ona se odnosi i na mene, ali osobno, a na Milu – lično. Ćelavost je dijalektička preobrazba glave u guzicu. Najprije po obliku, a kasnije i po sadržaju.

Alen Turing je prije šest desetljeća bio matematički genije koji je olakšao pobjedu saveznicima u Drugom svjetskom ratu. Uspješnije od drugih razbijao je njemačke sustave šifriranja. Tako je, sa suradnicima, u godinu dana uspio razbiti najvažniji njemački sustav šifriranja, famoznu “Enigmu”. Unatoč ogromnih zasluga, engleska udruga “U ime obitelji” otkrila je kako je Alen bio homić. Engleski antifašisti, napredni kao I ovi naši partizanski, osudili su Alena I kemiski su ga kastrirali. Nesretni je Alen okončao život samoubojstvom. Ipak, ovih je dana kraljica Elizabeta II se, s pravom, ispričala nesretnom geniju i tako rehabilitirala čast i dostojanstvo oca umjetne inteligencije. Ali, zašto uopće pišem o toj nepravdi koja je još pred 60 godina učinjena Alenu Turingu?

Priča na njega podsjeća me na naše farizeje. Oni dobro znaju koliko je homoseksualaca bilo strijeljano tijekom NOB-a od strane partizana. Znaju koliko je ljudi završilo život pred streljačkim vodovima u kojima su bili i njihovi očevi, a po nalogu njihovg idola bravara maršala Tita, čije ime trga u Zagrebu tako žilavo brane. Titova nas unuka Saša Broz čak nas pokušava uvjeriti kako bi dida Joža danas žestoko bio protiv onog što su tražili članovi udruge “U ime obitelji”. Možda bi se hrvatske kraljice Jadranka Kosor, Vesna Pusić, Ana Mrak, Ingrid Masttrastas mogle ispričati onim drugovima koji zbog duginih boja nisu vidjeli što dolazi I sprema se nakon 8.05.1945. godine.
Zatucani protivnici gay parade u Splitu spremni su bili organizirati antigay paradu na kojoj bi nosili parolu “Tuđu nećemo, svoju ne damo!”

Afera oko Lex Perković je na vrhuncu. Razumijem se, nakon 45 godina odvjetništva, ponešto u kazneno pravo. I ja bih ukinuo rješenje o pritvoru koje se ne zasniva ni na jednom od četiri razloga koje zakon predviđa kao uvjete za pritvaranje osobe. Stoga je izvanraspravno vijeće, umjesto pritvora, izreklo Perkoviću tzv., mjeru opreza – ne smije napuštati Zagreb, oduzeta mu je osobna iskaznica, putna isprava mu ionako ne vrijedi jer je istekla, pa je sve lege artis. Ako se tomu doda životna dob Perkovića, skoro da nema primjedbe na odluku suda. Ali, uvijek postoji neki “ali”.

Upada u oči upravo jeb….. selektivnost u odlučivanju suda. Mjere opreza postojale su u zakonu i kad su se pritvarali Glavaš, Bobetko, Norac, Merčep i stotine drugih koji su doprinijeli stvaranju ove države najmanje kao Perković, Boljkovac i ostali zaslužni pripadnici bivših tajnih službi. Brodarac je bio bolestan i na +40 stupnjeva C je umro u pritvoru, a nikome nije bilo palo na pamet da bi se i na njega mogle bile primijeniti mjere opreza umjesto pritvora. To je dokaz više kako je hrvatsko pravosuđe itekako osjenčano politikom. Za Perkovića se izriču mjere opreza, a za hrvatske branitelje ne. Međutim, Vrhovni sud Hrvatske donio je bio mjeru opreza i za osuđenog pripadnika paravojnih srpskih jedinica koji je bio osuđen čak na 20 godina za ratne zločine u Domovinskom ratu. Kad je bio izručen Hrvatskoj, tražio je bio i dobio, pravo na ponavljanje postupka. Tada mu je VSH ukinuo pritvor i odredio mjere opreza. Kad je počelo ponovno suđenje, pripadnik paravojnih srpskih jedinica javio se dopisnicom iz kanade gdje je pobjegao i dobio politički azil. U tri predmeta ratnih zločina, sud je mojim branjenicima ukinuo pritvor, ali je u sva tri slučaja VSH je bio uvažio žalbe DORH-a I vraćao i ponovno u pritvor. I tako u nedogled. Bolji naši nego vaši! Naši vaše nadigraše!

Šimunić vikne “za dom!”, a DORH ga kazni sa 25.000kn, tj. maksimalnom kaznom. Vampiri puni sebe svakog 25.05., orgijaju po Kumrovcu s partizanskim kapama na glavi i pjevajući komunističke pjesmuljke, ali nema prekršajnih prijava I DORH šuti. Kao da nitko nikada nije čuo za Rezoluciju o osudi zločinačkih režima fašizma, nacizma i komunizma Vijeća Europe, vijeća čija smo mi inače ponosna članica.

Ljevičarenje kod nas postaje mjera svih stvari. Oni koji su 1991. godine, išli u rat s krunicom u ruci i s pokličem “za dom!”, danas su na zubu onih koji su, da bi se prikrili, u to doba mijenjali imena I svakodnevno hodočastili u crkve. Thompson i Čavoglave su na rubu zabrane. Ministar MUP-a na prijamu kod Pupovca kaže da neće biti tolerancije prema netolerantnima. Na prvi pogled to se čini sasvim logično! Ali tko će određivati što je tolerantno, a što je netolerantno? Vjerojatno baš oni koji drastično kažnjavaju Šimunića, ali gledaju kroz prste komunističkim dernecima.

Pitaju se ljudi kakav to obraz ima Davor Butković kad, poslije svih Bleiburga, Jazovki i križnih puteva, tvrdi kako je komunizam bio bolji i humaniji od HDZ-ovskog mraka i pljački? Odgovor je samo to da očito Bule ima dva lijeva obraza!

Zvonimir Hodak/dnevno

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

Za čak 11.800 pripadnika Oružanih snaga BiH uskoro se vraća stari iznos mirovine

Objavljeno

na

Objavio

Tri zakona o braniteljima i njihovim obiteljima uskoro bi trebala stupiti na snagu, piše Večernji list BiH. Naime, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara potpisao je početkom ovoga tjedna ukaz o proglašenju zakona o izmjeni Zakona o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odličja i članova njihovih obitelji, ukaz o proglašenju zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji, ukaz o proglašenju zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja Domovinskog rata.

Povoljnije umirovljenje

Iako su sva tri zakona za branitelje i njihove obitelji jednako važna, bitno je naglasiti kako zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju rješava pitanje diskriminacije prema određenom broju branitelja. Dakle, riječ je o 11.800 pripadnika Oružanih snaga koji su otišli u mirovinu po jednoj odluci. Nakon toga im je, pa čak i do 50 posto, bila smanjena mirovina.

– Ovim zakonom u iduće tri godine im u potpunosti vraćamo njihovo stečeno pravo na isplatni koeficijent 1,485. Ovim usvojenim zakonom u Parlamentu je ispravljena diskriminacija prema tim ljudima – kazao je nedavno ministar za pitanja branitelja FBiH Salko Bukvarević.

Registar branitelja

Najviše bure izazvao je Zakon o pravima branitelja i njihovih obitelji s obzirom na to da on predviđa izradu registra branitelja koji je trebao biti javno objavljen. Međutim, zahvaljujući amandmanima zastupnika HDZ-a BiH, odredba koja se odnosila na objavu registra brisana je iz zakona. Tako sada u zakonu stoji kako će se registar branitelja izraditi, ali ne i da će biti objavljen. Do eventualne objave tog registra može doći ako Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donese poseban zakon koji treba uskladiti sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka u BiH jer je Agencija za zaštitu osobnih podataka u BiH na te odredbe dala negativno mišljenje s detaljnim obrazloženjem. Stupanjem na snagu Zakona o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odličja i članova njihovih obitelji bit će provedena presuda Ustavnog suda FBiH od 7. studenoga 2012. godine kojom je utvrđeno kako članak ovog zakona, kojim je propisan cenzus za korisnike prava na mjesečni novčani dodatak po osnovi ratnog priznanja ili odličja, nije u suglasnosti s Ustavom FBiH. (večernji.ba)

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Vijeće ministara jednoglasno usvojilo proračun. On iznosi 950 milijuna KM

Objavljeno

na

Objavio

Vijeće ministara BiH je na današnjoj sjednici jednoglasno usvojilo dokument Okvirnog proračuna Bosne i Hercegovine za razdoblje 2018.-2020. godine.

”Poslije toga smo jednoglasno usvojili ažurirani Program javnih investicija BiH za razdoblje 2018.-2020. godina”, kazao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić na press-konferenciji nakon sjednice.

Po njegovim riječima, i jedan i drugi dokument su bili ključna baza, ključna smjernica, ključna podloga za usvajanje ”današnjeg najvažnijeg dokumenta“ koji je Vijeće ministara BiH usvojilo jednoglasno, a to je proračun institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2018. godinu.

”Proračun je usvojen jednoglasno. On iznosi 950 milijuna KM”, kazao je predsjedavajući Zvizdić.

Vijeće ministara BiH je danas utvrdilo i Prijedlog zakona o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu i on ide u dalju parlamentarnu proceduru.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari