Connect with us

Ljubavne afere političara: Što privlači žene? Moć? Novac? Društveni status?

Objavljeno

-

Mnogi političari ostat će u povijesti poznatiji po svojim ljubavnim aferama nego što će biti po svojim političkim uspjesima. Preljub nije zaobišao ni kraljevske dvorove, piše 24sata.hr.

Slavni političari osim po svojim uspjesima nerijetko su poznati i po ljubavnim aferama koje su izašle u javnost. Slava, moć, titula, novac… privukli su brojne, anonimne i poznate dame u zagrljaj svjetskih dužnosnika. Izgled za neke od njih očito nije bio presudan. Isto vrijedi i za godine, uzme li se u obzir da su neki političari ljubovali čak i s maloljetnicama.

Hollande i Gayet
Francuski predsjednik François Hollande našao se u središtu skandala nakon što je časopis Closer posvetio čak sedam stranica njegovoj  aferi s poznatom glumicom Julie Gayet. Uz članak su objavljene fotografije, navodno Hollanda, ispred zgrade u kojoj živi Gayet.
Iako je predsjednik zaprijetio tužbom zbog povrede privatnosti, nije negirao da privatno posjećuje glumicu u njenom stanu u blizini Elizejske palače. Lijepa glumica je navodno i trudna, a nakon medijskih napisa o aferi prva dama Francuske Valerie Trierweiler završila je u bolnici jer se, kako javljaju mediji, predozirala tabletama.

Hollande u ljubavnom trokutu
Hollande je prije nekoliko godina bio u ljubavnom trokutu s jednim ministrom Sarkozyjeve vlade. Naravno, između dvojice političara stajala je Valerie Trierweiler. Trierweiler (47) je na početku 2000-ih imala aferu s Patrickom Devedjianom (68), bivšim ministrom gospodarskog oporavka. Kad se pokazalo da desničar Devedjian nije sklon ozbiljnijoj vezi, uskočio je socijalist Hollande (58).

Sarkozy i Bruni
sarkozy i bruni Ljubavna afera bivšeg francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja procurila je u javnost 2007. godine, kada su se tabloidi raspisali o njegovoj vezi s 13 godina mlađom Carlom Bruni. Fotografije zajedničkih druženja i romantičnih šetnji bilo je teško negirati. Razvedeni Sarkozy je napravio presedan i službenim priopćenjem potvrdio navode o vezi s lijepom talijanskom manekenkom. Par se oženio 2. veljače 2008., a tri godine kasnije dobili su kćer Giuliju.

Berlusconi i Ruby
Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi poznat je kao veliki ljubitelj žena. Svojim seksualnim skandalima punio je novinske stupce, a najviše pažnje izazvale su raskalašene ‘bunga bunga’  zabave s maloljetnicama. Jedna od njih je i marokanska plesačica Karima El-Mahroug, poznatija pod nadimkom Ruby. S njom je bivši talijanski premijer imao seksualne odnose, te joj je za te usluge i plaćao. Ona je u vrijeme počinjenja kaznenog djela imala svega 17 godina.
Prvostupanjski sud mu je za aferu ‘Rubygate’ izrekao kaznu od 7 godina zatvora zbog maloljetničke prostitucije i zlouporabe položaja u studenom 2013. Početkom ovog mjeseca Berlusconi je uložio žalbu na presudu.

Clinton i Levinsky
Jedan od najpoznatijih seks skandala novije povijesti je slučaj Clinton-Levinski. Bivši američki predsjednik imao je aferu s pripravnicom Monicom Levinsky koja je svoju odanost Americi morala dokazati na koljenima. Potvrda afere bili su snimljeni razgovori između Monice i njene prijateljice, kojoj je pričala o svojoj vezi s američkim predsjednikom. Snimke su 1998. predane specijalnom istražitelju  Kennethu Starru.
Iako je 1998. godine Clinton tvrdio kako nije imao seksualne odnose s Monicom, a uz njega je stala i supruga Hillary, kasnije je sve priznao.

J. F. Kennedy i Marilyn Monroe
Nekoliko desetljeća ranije, 60-ih godina  američki predsjednik John Fitzgerald Kennedy navodno je ljubovao s vjerojatno najvećim „celebrityjem“ tog doba, Marilyn Monroe. Marilyn je bila uvjerena kako će Jack ostaviti suprugu kako bi se njome oženio. Emocionalno nestabilna, pod utjecajem droga i alkohola, Marilyn je sebe zamišljala kao prvu damu te o tome razgovarala sa svojim prijateljima.
U najnovijoj biografiji Jackie Kennedy autor Christopher Andersen tvrdi kako je Jackie znala sve o preljubima svog supruga, no najviše se bojala Monroe.

Putin i gimnastičarka
Svog kandidata za listu preljubnika ima i Rusija. Priča se kako je predsjednik Vladimir Putin pao na šarm trideset godina mlađe ritmičke gimnastičarke Aline Kabajeve. Ona se 2007. učlanila u Putinovu stranku Jedinstvena Rusija, a ubrzo je postala i zamjenica predsjednika Dume.
‘Moskovski korespondent’ je 2008. godine objavio informaciju da će se dvoje ljubavnika vjenčati, Putin je to demantirao, ali Alina nije željela ništa reći. List je tada objavio da se Putin rastao od svoje supruge te da bi se trebao oženiti Kabajevom. Dnevni list The New York Post tvrdio je da njih dvoje imaju trogodišnjeg sina i kćer.

Kerum i Fani
Ni domaćim političarima nisu strane ljubavne afere. Bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum ostavio je svoju suprugu Anku zbog ljubavnice Fani Horvat. Kerum je 2009. šokirao sugrađane kada je putem TV Dalmacije objavio da se rastaje jer čeka dijete s ljubavnicom. Priznao je tada da se to ne uklapa u njegov svjetonazor, pravdajući se riječima “Dogodilo se”. Par se oženio u studenom prošle godine, a zajedno imaju dva sina.

Afera francuske ministrice Dati
Ljubavne afere nisu rezervirane samo za političare. Bivša francuska ministrica pravosuđa Rachida Dati poznata je po aferi s 20 godina starijim multimilijunašem Dominique Desseigneom. Dati je zatražila DNK analizu kako bi dokazala da je Desseigne otac njene kćeri. Vlasnik kasina ‘Lucien Barriere’ i lanca hotela je to odbio ističući da je Dati u isto vrijeme kad je bila s njim bila i s još osmoricom muškaraca. Navodno je riječ o jednoj TV-zvijezdi, ministru, španjolskom premijeru, bratu Nicolasa Sarkozyja i još nekoliko ljudi.

Dati su često kritizirali zbog pojavljivanja u različitima magazinima i izlascima umjesto da radi posao ministrice. Inače, Sarkozy ju je imenovao na tu funkciju kako bi uključio i nacionalne manjine u rad vlade.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari