Connect with us

Religija i Vjera

LJUBI ME KAKAV JESI

Objavljeno

-

Poznajem tvoju bijedu, borbe i nevolje tvoje duše, nedostatke i nemoć tvoga tijela. Znam tvoju krhkost i lomnost, tvoje grijehe, i svejedno ti kažem: Daj mi svoje srce, ljubi me kakav jesi.

[ad id=”93788″]

Ako čekaš da budeš anđeo kako bi se prepustio ljubavi, nikad nećeš ljubiti. Iako si plašljiv, preuzeo si obvezu težiti krjeposnu životu. Iako često činiš one grijehe koje ne bi želio, ne dopuštam ti da me ne ljubiš, ljubi me kakav jesi.

U svakom trenu i u bilo kojim okolnostima, u gorljivosti ili suhoći, u vjernosti ili nevjernosti, ljubi me kakav jesi…

Hoću ljubav tvoga siromašnog srca; ako čekaš da budeš savršen, nikad me nećeš ljubiti…

Dijete moje, pusti me da te ljubim, hoću tvoje srce. S vremenom ću te sigurno promijeniti, ali za sada te ljubim takva kakav jesi. Hoću da i ti činiš isto; hoću da vidim kako se iz ponora bijede uzdiže ljubav; želim čuti tvoj usklik: “Isuse ljubim te!”

Želim jedino pjesmu tvoga srca, ne treba mi ni tvoje znanje, ni talenti. Samo jedna stvar mi je važna, vidjeti da sve činiš s ljubavlju…. Mogao bih te odrediti za velike stvari, ali ne, bit ćeš beskorisni sluga; uzet ću ti ono malo što imaš, zato što sam te stvorio jedino za ljubav.

Danas stojim na vratima tvoga srca kao prosjak: ja, Kralj kraljeva. Kucam i čekam; požuri mi otvoriti. Nemoj trnuti svoju bijedu: kad bi ti savršeno poznavao svoje siromaštvo, umro bi od bola. Ono što bi mi najviše ranilo srce jest vidjeti da mi ne vjeruješ i da sumnjaš u moju ljubav.

Želim da misliš na mene u svakome trenutku dana i noći; hoću da činiš pa i najbeskorisnije stvari samo za ljubav. Računam na tebe, daruj mi radost…

Ne brini se ako ne posjeduješ vrline; dat ću ti svoje. Kad budeš morao trpjeti, dat ću ti snage. Dao si mi ljubav, dat ću ti da znaš ljubiti više no što možeš sanjati.

Ali sjeti se. Ljubi me kakav jesi!

Mons. Lebrun

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari