Connect with us

Magazin

Ljubić zahvalio svima na čestitkama povodom 2. rođendana Budnice

Objavljeno

-

Dragi prijatelji hvala vam svima na čestitkama povodom 2. rođendana Budnice. Posebno sam počašćen porukama niza gostiju emisije pa ću neke od njih i podijeliti ovdje na stranici.

Tonči Matulić, sveučilišni profesor, katolički teolog:

Iskustvo emisije “Budnica” mi je potvrdilo značenje same riječi.

Najprije me oduševio njezin voditelj i urednik gospodin Marko Ljubić, kao osoba puna znanja, entuzijazma i istinoljubivosti.

Ono što svakako želim naglasiti za emisiju Budnica jest mogućnost da gost u zaista ugodnom i srdačnom razgovoru može opušteno izreći svoje misli bez ikakvog pritiska i ometanja.

Voditelj je uistinu voditelj, jer promišljeno vodi najavljenu temu, a odgovore gosta prati pozorno i angažirano te ga nenametljivo navodi da svoje misli i argumente izreče što jasnije i uvjerljivije .

To mi je potvrdilo lijepo ozračje emisije Budnica kao prave intelektualne poslastice i istinskog iskustva dijaloga u čijem središtu stoje podjednako dostojanstvo sugovornika i dostojanstvo izrečenoga.

To gostu pruža istinsko zadovoljstvo što je imao priliku susresti jednu veoma srdačnu, dobronamjernu i kreativnu osobu s kojom je mogao ugodno i opušteno razgovarati gotovo sat vremena koji je prošao kao treptaj oka.

Bez ikakvog podilaženja i ulagivanja, moje iskustvo emisije Budnica te njenog voditelja i urednika gospodina Marka Ljubića pružilo mi je višestruko zadovoljstvo.

Zahvaljujem dobrome Ocu nebeskome na tome i zazivam njegov blagoslov na voditelja i njegovu emisiju.

Slobodan Prosperov Novak, sveučilišni profesor:

Kad god bih sjeo nasuprot Marka Ljubića u njegovoj Budnici, znao sam da me nikad neće pitati ono što sam već osmislio i analizirao. Većina njegovih pitanja bavila se onim što nedostaje, onim odsutnim. Ljubić te poput učiteljice u osnovnoj školi pita – koga nema?

Ti mu onda poput poslušnog đaka govoriš o onima i onome što nam nedostaje.

Zbog takvih pitanja i takvog razgovora Marko Ljubić nikada neće dobiti godišnju nagradu HND. Ta nagrada pripada fanaticima koji bez imalo poniznosti pokazuju stvarnost, kojima je zadatak baviti se onim čega ima. Inače, ovu zloglasnu nagradu, koju Marko Ljubić neće nikada primiti, dobivaju godinama prokazani fanatici zla. Oni se nikada ne pitaju koga ili čega nema. Ono o čemu se jedino oni pitaju, uvijek je isto:

To je himer Jugoslavije i komunizma.

Marko Ljubić se ne bavi himerom kojim upravljaju lijevi teroristi. On se ne bavi ni lijevom, ni desnom Hrvatskom. On se ne bavi horizontalnim, njega zanima što je gore, a što je dolje. Zbog toga volim njegovu Budnicu, rado sjedam nasuprot njega i čekam mu odgovoriti na neočekivano pitanje – koga ili čega nema.
Drugi neka govore čega ima. Nas dvojica smo se u Budnici bavili onim naoko nevidljivim.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari