Pratite nas

BiH

Ogorčeni stanovnici Tarčina pokrenuli prosvjede zbog arapskog naselja

Objavljeno

na

Građani općine Hadžići, smještene jugozapadno od Sarajeva, počeli su prosvjedovati protiv doseljenika iz arapskih zemalja, javlja Daily Mail

“Dijele letke na kojima se nalaze žene u burkama, a ispod tih slika stoji potpis – odlazite!”, navodi autor, pa navodi podatke o kompleksu Resort Osenik nadomak Tarčina o kojem ste već imali priliku čitati na našem portalu.

Podsjetimo, prije nekoliko godina je kuvajtski investitor nadomak Tarčina kupio gotovo 160 tisuća kvadrata te je na tom zemljištu izgradio 160 luksuznih kuća.

Lokalni stanovnici, tako se barem tvrdi, od tada mjestu smiju prilaziti isključivo ukoliko su zaposleni kao posluga, a čuvaju ga visoki zidovi i naoružani čuvari.

Direktor tog kompleksa je potvrdio da osiguranje postoji, ali i u međuvremenu opovrgnuo da je bilo kome zabranjeno da u njega uđe ili tamo kupi nekretninu.

U kompleksu se uglavnom nalaze žene i djeca imućnih biznismena koji svraćaju tek povremeno, a u članku je navedeno i to da investitor luksuzne kuće oglašava isključivo u Kuvajtu po cijeni od 150.000 eura.

I doista, da mnogi nisu skloni “arapizaciji” Bosne i Hercegovine može se zaključiti na temelju komentara na portalima, pa u tom kontekstu bilježimo prilično burne reagirakcije kada je u srpnju ove godine u medijima rečeno da će Kuvajćani graditi novo naselje u blizini Sarajeva koje će se zvati Ilidža Pearl Resort.

Reagirajući na sve rašireniju prodaju zemljišta Arapima u BiH, ugledni profesor Filozofskog fakulteta u Sarajevu Esad Duraković u autorskom je tekstu za medije upozorio kako utrka za nekretninama i novcem može imati pogubne posljedice po budućnost BiH.

Naravno, ne vide svi u problem u dolasku Arapa, pa se tako čini da se najmanje žale u Turističkoj zajednici Bosne i Hercegovine.

Eto prije samo tjedan dana je Agencije za statistiku BiH prijevila da je u prvih šest mjeseci ove godine BiH je posjetilo 4039 turista iz Saudijske Arabije, što je povećanje za 95,8 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Saudijci su u BiH ostvarili 9249 noćenja te su prosječno u Bosni i Hercegovini ostajali 2,3 dana. Kuvajtskih turista bilo je 3519, što je 7.4 posto manje nego u prvom polugodištu 2015.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

VIDEO – Knezović: Zaoštravanje odnosa BiH i Srbije je samo populizam i medijska pompa!

Objavljeno

na

Objavio

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović odbacio je danas tvrdnje kako njegova izjava da bi bio spreman na rat ukoliko bi se Republika Srpska pokušala odcijepiti od Bosne i Hercegovine predstavlja prijetnju, nego je rekao kako je to logičan odgovor na pokušaje podjele koju zagovaraju srpski čelnici u BiH.

“Nije prijetnja kazati da ćete braniti svoju zemlju, prijetnja je kad kažete da ćete rasturiti vlastitu zemlju”, rekao je Izetbegović u Mostaru u izjavi za medije.

Izetbegović: Izjava da smo spremni na rat ne predstavlja prijetnju

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Vukovara diljem Hrvatske i BiH pale se lampaši

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Kamenjar.com

Četiristotinjak osnovnoškolaca iz Marije Bistrice odalo je počast Vukovaru na Kalvariji bistričkoga Svetišta. Riječ je o školskom projektu “I u mojoj školi živi Vukovar” koji se održava već osmu godinu.

Nakon predavanja Jasne Mihaljević – rođene Vukovarke i supruge hrvatskoga branitelja koji je preživio srpski logor te Svete mise, djeca su se u koloni sjećanja popela na Kalvariju, zapalila svijeće i poslala pozdrav Vukovarcima.

Svih ovih godina, u povodu Dana sjećanja, posebno je svečano i u zagrebačkoj Aveniji Vukovar, javlja HRT.

Također i u djelovima Bosne i Hercegovine obilježava se spomen na žrtve Vukovara, pa su svijeće upaljene u centru Širokog Brijega, Mostara i dr.

Obilježena žrtva Vukovara u BiH i 26. obljetnica Herceg Bosne

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari